Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2023 9:09

Ψάχνουν το άστρο των Χριστουγέννων

ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Αναζητώντας το άστρο των Χριστουγέννων» είναι το θέμα του σεμιναρίου που οργανώνει το Σχολείο Αστρονομίας Λάρισας και η Κοιν.Σ.Επ. «Έναστρον», με τον διδάκτορα Αστροφυσικής, κ. Δημήτρη Κάντζα, στο Πάρκο Καινοτομίας «JOIST» (οδός Τριπόλεως και Βαλτεστίου), στη Λάρισα, από 3 έως και 5 Ιανουαρίου 2024. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 10 ετών και άνω, αλλά και σε κάθε ενήλικο λάτρη του έναστρου ουρανού.

Όπως ανακοίνωσαν οι οργανωτές: «Για ακόμα μία φορά συνεχίζουμε την αναζήτησή μας για το Άστρο των Χριστουγέννων στον χειμωνιάτικο ουρανό. Και αυτές τις γιορτές ταξιδεύουμε στον χώρο και στον χρόνο, αναζητώντας και διερευνώντας μερικά από τα πιο εντυπωσιακά θέματα της αστρονομίας, της αστροφυσικής, της κοσμολογίας και της διαστημικής.
Ποιο είναι σήμερα το Άστρο των Χριστουγέννων; Τι είναι οι ερυθροί γίγαντες, οι λευκοί νάνοι, οι αστέρες νετρονίων και οι μελανές οπές; Πώς γεννιούνται και πώς πεθαίνουν οι αστέρες; Αυτά και όχι μόνο τα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου μας.
Σας περιμένουμε σε αυτό το εορταστικό αστρονομικό ταξίδι να γίνουμε συνοδοιπόροι στην περιπέτεια αναζήτησης της γνώσης».
Περισσότερες πληροφορίες στο www.enastron.org ή στο 6983-512.219. Δηλώσεις συμμετοχής με μήνυμα στο info@enastron.org.

 

Πληρώθηκαν και οι τελευταίοι πληγέντες

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΑΠΟ «DANIEL» ΚΑΙ «ELIAS» - ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ
ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ

Μετά από συνεργασία που είχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. Ανδρέας Λυκουρέντζος, συνεπείς προς τις δεσμεύσεις τους απέναντι στους πληγέντες αγρότες της Θεσσαλίας, ανακοίνωσαν χθες την καταβολή των υπόλοιπων προκαταβολών, κατά μία ημέρα νωρίτερα από το αρχικώς ανακοινωθέν.
Έτσι, ο ΕΛ.Γ.Α. κατέβαλε χθες Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου, νέες προκαταβολές, ύψους 26,2 εκατ. ευρώ, στους αγρότες των Π.Ε. Τρικάλων, Λαρίσης, Καρδίτσας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Ευβοίας, των οποίων οι καλλιέργειες φυτικής παραγωγής επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias». Οι παραγωγοί αυτοί δεν έλαβαν προκαταβολές για τις καλλιέργειές τους κατά την προηγούμενη πληρωμή του Οργανισμού.
Όπως έγινε γνωστό στην περίπτωση των αμύγδαλων, οι προκαταβολές ανέρχονται στα 150 ευρώ το στρέμμα για όσα επλήγησαν από τον παγετό και 300 ευρώ το στρέμμα για όσα βρίσκονται μέσα στα νερά της Κάρλας. Ενδεικτικά τα μήλα και τα αχλάδια που βρίσκονται εντός Κάρλας θα αποζημιωθούν με 1.000 ευρώ το στρέμμα, ενώ τα φυστίκια Αιγίνης εντός Κάρλας με 1.100 ευρώ και τα καρύδια με 150 ευρώ, τα θερινά κηπευτικά με 600 ευρώ, τα επιτραπέζια σταφύλια Κρίμσον με 500 ευρώ και τα θερμοκηπιακά κηπευτικά εντός Κοπέρνικου από 1.000 έως 2.000 ευρώ το στρέμμα.
Για αμυγδαλιές εντός της Κάρλας, το ποσό της προκαταβολής είναι το διπλάσιο, δηλαδή 300 ευρώ το στρέμμα. Ωστόσο, όπως δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Όσσας Κώστας Μητροδήμος, «οι παραγωγοί αμυγδάλων που είχαν μόνο ζημιά από τον παγετό, δεν πληρώθηκαν, παρά μόνο όσοι χτυπήθηκαν από τον «Daniel», δηλαδή στον Δήμο Τεμπών ελάχιστοι. Κι αυτό γιατί το αποθεματικό του ΕΛΓΑ είναι μηδενικό και πρέπει να υπάρξει η κρατική χρηματοδότηση τη νέα χρονιά, να υπάρξουν χρήματα και να πληρωθούμε, λογικά τέλος Μαρτίου του 2024. Είναι παραπλανητική η διαρροή που έγινε σχετικά με τα ποσά των προκαταβολών. Μπορεί να είναι 150 ευρώ, μπορεί και παραπάνω. Οι προσδοκίες μας για την εκκαθάριση της ζημιάς ξεπερνά τα 600 ευρώ. Αν ισχύει η προκαταβολή, κι όποτε την πάρουμε, σε καμία περίπτωση δεν ανασάνουμε οικονομικά» αναφέρει ο συνεταιριστής.
H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ
Ο ΕΛ.Γ.Α. επεξεργάζεται με σταθερούς ρυθμούς τις περισσότερες από 30.000 δηλώσεις ζημίας, τις οποίες υπέβαλαν οι πληγέντες παραγωγοί και σχεδιάζει τη σταδιακή σύνταξη πορισμάτων, για την οριστικοποίηση των αποζημιώσεων, με στόχο στην αρχή του έτους και μέχρι το τέλος του 1ου εξαμήνου 2024 να ολοκληρωθεί η εξόφλησή τους στο 100% της αξίας τους. Ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε τα εξής: «Συνεπείς προς τις δεσμεύσεις μας συνεχίζουμε την καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες που επλήγησαν από τις πρόσφατες θεομηνίες. Είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό των αγροτών μας, υλοποιώντας την εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για στήριξη των πληγέντων και επιτάχυνση της προσπάθειας για αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα στη Θεσσαλία. Είμαστε αποφασισμένοι να μετατρέψουμε την τραγωδία σε ευκαιρία και να δώσουμε και πάλι πνοή στην περιοχή και ελπίδα στους πληγέντες».
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα ως προκαταβολές αποζημιώσεων, μέσω του ΕΛ.Γ.Α., έχουν καταβληθεί 107,5 εκατ. ευρώ σε 24.000 γεωργούς και 16,5 εκατ. ευρώ σε 2.400 κτηνοτρόφους. Μαζί με τις χθεσινές καταβολές, τα ποσά των προκαταβολών ανέρχονται σε 150,2 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η Κυβέρνηση έχει ενισχύσει τον ΕΛ.Γ.Α. για να καλύψει τις αποζημιώσεις από την καταστροφή, με 260 εκατ. ευρώ. Επίσης, το ΥΠΑΑΤ έχει εξασφαλίσει την αποζημίωση με 15,8 εκατ. ευρώ από το Γεωργικό Αποθεματικό του 2023, των παραγωγών που δεν είχαν νομική υποχρέωση να ασφαλιστούν στον ΕΛ.Γ.Α. (πτηνοτρόφοι, χοιροτρόφοι, οι παραγωγοί αρωματικών φυτών).              

Γ.Ρ.

 

Αποτελεσματικοί οι Δήμοι σε Ελασσόνα και Φάρσαλα
ΣΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2023

Σημαντική διάκριση για τους Δήμους Ελασσόνας και Φαρσάλων καταγράφει ο Δείκτης Αποτελεσματικότητας Δήμων του 2023 που δημοσιεύει το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών, σε συνεργασία με το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας και Διακυβέρνησης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, οι δύο Δήμοι συγκαταλέγονται ανάμεσα στο 10% των μεσαίων ηπειρωτικών Δήμων με την καλύτερη συνολική επίδοση. Αναλυτικά το σύνολο των διακριθέντων Δήμων έχει ως ακολούθως: Δήμοι Μητροπολιτικών Κέντρων: Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, Δήμος Ηρακλείου Αττική και Δήμος Χαϊδαρίου. Μεγάλοι Ηπειρωτικοί Δήμοι: Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, Δήμος Θέρμης, Δήμος Μαραθώνος, Δήμος Αλμωπίας, Δήμος Τρικκαίων, Δήμος Ελασσόνας, Δήμος Φλώρινας, Δήμος Βόλου και Δήμος Χανίων. Μεσαίοι Ηπειρωτικοί Δήμοι: Δήμος Φαρσάλων, Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου, Δήμος Καμένων Βούρλων, Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, Δήμος Πάργας, Δήμος Φαιστού, Δήμος Πυλής, Δήμος Μουζακίου και Δήμος Μονεμβασίας. Μικροί Ηπειρωτικοί και Μικροί Ορεινοί Δήμοι: Δήμος Ανωγείων, Δήμος Βελβεντού και Δήμος Αγίου Βασιλείου. Μεγάλοι Και Μεσαίοι Νησιωτικοί Δήμοι: Δήμος Μυκόνου και Δήμος Σαλαμίνας. Μικροί Νησιωτικοί Δήμοι: Δήμος Ύδρας, Δήμος Σκύρου και Δήμος Οινουσσών.

 

Ορκίζεται η νέα Δημοτική Αρχή
ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Ο εκλεγείς δήμαρχος Λαρισαίων Αθανάσιος Μαμάκος καλεί αύριο Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, στην τελετή ορκωμοσίας του δημάρχου, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των προέδρων και συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Λαρισαίων. Την ορκωμοσία θα τελέσει ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, σεβ. Ιερώνυμος.

 

Ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Τεμπών

Ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης θα ορκιστεί δήμαρχος με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους προέδρους και συμβούλους των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου, την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30, στο πρώην Δημοτικό Σχολείο στο Μακρυχώρι. Την ορκωμοσία θα τελέσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος.

 

Αποχή εκπροσώπων του ΤΕΕ από Συμβούλια και Επιτροπές
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σε συνέχεια της ψήφισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, η Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής των εκπροσώπων του από Συμβούλια και Επιτροπές έως και τις 8 Ιανουαρίου 2024. Σημειώνοντας σε ανακοίνωσή της πως «η Κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή ενός μεροληπτικού φορολογικού νομοσχεδίου που θα αποδειχθεί και αναποτελεσματικό επί της ουσίας, δημιουργώντας κοινωνικό και επαγγελματικό αδιέξοδο. Από την πλευρά του, το ΤΕΕ/ΤΚΔΘ επιμένει στο δίκαιο των αιτημάτων του, συνεχίζοντας τις δράσεις και τις κινήσεις διαμαρτυρίας του. Ως εκ τούτου καλεί για το εν λόγω χρονικό διάστημα τα μέλη του να απέχουν από τα καθήκοντά τους ως μέλη Συμβουλίων ή Επιτροπών, για τα οποία έχουν οριστεί ως εκπρόσωποι του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας».

 

«Εωλη και ανεφάρμοστη  η συγχώνευση των ΔΕΥΑ»
ΤΟΝΙΖΕΙ Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

«Νομικά έωλη και λειτουργικά ανεφάρμοστη» είναι η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την αναδιοργάνωση των Δ.Ε.Υ.Α. τονίζει η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.).
Σε έκτακτη γενική συνέλευση των μελών της, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με θέμα τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για το μέλλον των Δ.Ε.Υ.Α., επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση ότι «η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την αναδιοργάνωση των Δ.Ε.Υ.Α. και των Δήμων που λειτουργούν υπηρεσίες ύδρευσης, όπως μέχρι σήμερα παρουσιάστηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είναι νομικά έωλη και λειτουργικά ανεφάρμοστη. Κι αυτό διότι η αναγκαστική συγχώνευση των Δ.Ε.Υ.Α. και των Υπηρεσιών Ύδρευσης των Δήμων σε δυσλειτουργικούς, συγκεντρωτικούς και απρόσωπους Οργανισμούς σε επίπεδο διευρυμένων χωρικών ενοτήτων, παραβιάζει τις αρχές της εγγύτητας, της επικουρικότητας και της διοικητικής αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α., όπως αυτές αποτυπώνονται στο εθνικό και ενωσιακό δίκαιο και αναιρεί τις αναγκαίες συνθήκες για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του αυτοδιοικητικού σκοπού παροχής υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης, τον οποίο αυτές υπηρετούν. Η αναγκαστική εκχώρηση περιουσιακών στοιχείων των Δήμων τους σε νέα νομικά σχήματα, εγείρει, επίσης, σοβαρά ζητήματα νομιμότητας.
Η επίτευξη οικονομίας κλίμακας που το Υπουργείο Περιβάλλοντος διατείνεται ότι επιδιώκεται με την αλλαγή της οργάνωσης των Δ.Ε.Υ.Α. δεν μπορεί να επιτευχθεί, όχι μόνο γιατί δεν βασίζεται σε έγκυρα στοιχεία και επιστημονικές μελέτες, αλλά και γιατί ελλείπουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την επίτευξή της, λαμβάνοντας υπόψη ιδιαίτερα την υποστελέχωση των Δ.Ε.Υ.Α., αφού σήμερα οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης λειτουργούν με στοιχειώδες προσωπικό και έχουν τεράστιες ελλείψεις στα οργανογράμματά τους, όπως προκύπτει και από σχετική μελέτη της DG Regio για 35 Δ.Ε.Υ.Α.
Τα σημερινά προβλήματα των Δ.Ε.Υ.Α., με βασικότερα την υποστελέχωση και το υπέρογκο ενεργειακό κόστος, για τα οποία, όμως, δεν ευθύνονται οι επιχειρήσεις, αφού δεν έχουν λάβει καμιά μέχρι σήμερα ενίσχυση από την Πολιτεία, δεν επιλύονται με την ατελέσφορη και βίαια αλλαγή της λειτουργικής δομής τους, αλλά απαιτούν άλλες γενναίες θεσμικές παρεμβάσεις, ενώ για τη βελτίωση της δημοσιονομικής τους αποτελεσματικότητας και την ενίσχυση της διοικητικής τους ικανότητας μπορούν να αξιοποιηθούν εργαλεία που το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει στη διάθεσή του, όπως μελέτες και εμπειρογνωμοσύνες, διαδημοτικές συνεργασίες, εθελοντικές συνενώσεις κ.ά.
Η Γ.Σ. ζητά να ξεκινήσει καλόπιστος, εποικοδομητικός και εξαντλητικός διάλογος με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (Ε.Δ.Ε.Υ.Α., ΚΕΔΕ, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Υπουργείο Εσωτερικών) μετά την εγκατάσταση των νέων Δημοτικών Αρχών, σύμφωνα και με την πρόταση του προέδρου της ΚΕΔΕ στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της στις 13 Δεκεμβρίου, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκυλακάκη. Στόχος του διαλόγου η εξεύρεση βιώσιμης λύσης για το μέλλον των Δ.Ε.Υ.Α. και των Δήμων με υπηρεσίες ύδρευσης, λύσης που δεν θα αποξενώνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση από την παροχή των υπηρεσιών ύδρευσης-αποχέτευσης και την καθημερινή λειτουργία των ΔΕΥΑ και δεν θα αφαιρεί τη διαχείριση του νερού από τις τοπικές κοινωνίες.
Η Γ.Σ. εξουσιοδοτεί ομόφωνα το Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. να αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία και να προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια, ώστε σε συνεργασία και με την ΚΕΔΕ να συμβάλει στη διαμόρφωση ολιστικής πρότασης για τη βιωσιμότητα των Δ.Ε.Υ.Α. προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, του φυσικού πόρου και του περιβάλλοντος της χώρας μας».

 

Προβλήματα στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

Ο Σύλλογος Γονέων του Μουσικού Λάρισας, στο πλαίσιο της δράσης του για την επίλυση προβλημάτων που υπάρχουν στο σχολείο, σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει πως «οι μαθητές αντιμετωπίζουν ακόμη και σήμερα κενά σε διδακτικές ώρες λόγω έλλειψης καθηγητών, που επηρεάζουν την ποιότητα της εκπαίδευσης. Συνολικά 7 ωρομίσθιοι καθηγητές Μουσικής τοποθετήθηκαν στο σχολείο 14/12/2023. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν κενά.
Υπάρχουν καθυστερήσεις και προβλήματα στην έναρξη της σίτισης των μαθητών μας, ενώ η χαμηλή χρηματοδότηση (1,62 ευρώ/μερίδα) δεν εξασφαλίζει ποιοτικό φαγητό. Η σίτιση ξεκίνησε τελικά 14/12/2023.
Κτιριακά προβλήματα παραμένουν ανεπίλυτα, ενώ υπάρχει έλλειψη χώρων για τη δημιουργία τέταρτου τμήματος στην Α’ Τάξη Γυμνασίου, προκαλώντας προβλήματα στην κοινότητα. Οι Λυκειακές Τάξεις στεγάζονται στα προσωρινά κοντέινερ χρόνια τώρα…
Απαιτούμε την πιστοποίηση της μουσικής παιδείας με εξετάσεις, ως δωρεάν υπηρεσία από το δημόσιο σχολείο.
Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την απουσία συγγραμμάτων μουσικής και την έλλειψη συγκεκριμένης ύλης εξέτασης σε μουσικά μαθήματα.
Απαιτείται κεντρική διεκδίκηση και γενναία αύξηση της χρηματοδότησης, ειδικά στα Μουσικά Σχολεία, καθώς οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω ιδιαιτεροτήτων του σχολείου.
Παραμένουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη βελτίωση των συνθηκών στο σχολείο μας και την παροχή της καλύτερης δυνατής δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης στα παιδιά μας».

 

Φιλοζωική δράση για τροφές στα αδέσποτα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΣΕΠ «ΑΣΠΙΔΑ»

Η ομάδα της ΚοινΣΕπ «Ασπίδα» συγκεντρώνει χρήματα για την προμήθεια τροφών για τα αδέσποτα ζώα της Λάρισας.
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Σε πολλά μέρη, τα αδέσποτα ζώα είναι εκτεθειμένα στο κρύο, τους δυνατούς ανέμους και στον χιονιά χωρίς καμία προστασία κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Αυτές τις γιορτές στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε χρήματα για να αγοράσουμε αρκετό φαγητό για τα αδέσποτα ζώα, ώστε όλα όσα φροντίζονται από φιλόζωους συμπολίτες μας να επιβιώσουν τον χειμώνα.
Με την οικονομική υποστήριξη για τροφές, μπορεί ο καθένας μας να γίνει μέρος μιας κοινότητας από πολίτες που στηρίζουν τη μεγάλη προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για δωρεά τροφίμων στην πόλη!
Η προσπάθεια ξεκίνησε από χθες και συνεχίζεται έως τις 7 Ιανουαρίου 2024.
Μπορείτε να καταθέσετε όποιο ποσό θέλετε στον λογαριασμό της «Ασπίδα» ΚοινΣΕπ; ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 6255147547897
ΙΒΑΝ:GR7901712550006255147547897
SWIFT-BIC ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ PIRBGRAA
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΑΣΠΙΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass