Ενημέρωση επαγγελματικού προσανατολισμού

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ Κ. ΓΟΥΡΓΟΥΛΙΑΝΗ ΣΤΟ 10o ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2023 16:16

Συνάντηση με τον διακεκριμένο καθηγητή Πνευμονολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Γουργουλιάνη Κωνσταντίνο, είχαν οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Γ’ τάξης του 10ου Γυμνασίου Λάρισας.


Ο καθηγητής και κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας δίδαξε στους μαθητές και τις μαθήτριες επαγγελματικό προσανατολισμό και μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, τις σπουδές, την εκπαιδευτική και επαγγελματική του πορεία, που τον οδήγησε σε διακεκριμένο επιστήμονα στον χώρο της ιατρικής.
Με την απλότητα και την προσήνεια που τον χαρακτηρίζει, την αμεσότητα και το πνευματώδες χιούμορ του, «έπιασε» αμέσως τον παλμό των εφήβων και κέρδισε την προσοχή τους. Τους έδωσε πολύτιμες συμβουλές για καλή υγεία, όπως ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος, η υγιεινή διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, η άθληση και η φυσική δραστηριότητα, η αποφυγή του καπνίσματος, ενώ έδωσε έμφαση στην επένδυση στις ανθρώπινες σχέσεις και στις αληθινές φιλίες.
Στη συνέχεια, οι συνεργάτιδες που τον συνόδευαν κ. Ελένη Ρουσογιάννη, γιατρός, Αλεξάνδρα Σίστου, νοσηλεύτρια και μεταπτυχιακή φοιτήτρια και Εύα Γούτα, φοιτήτρια Τοξικολογίας, μίλησαν στους μαθητές και τις μαθήτριες για τις εκπαιδευτικές αποφάσεις και τις επαγγελματικές επιλογές τους, τις δυσκολίες και τις απογοητεύσεις που συνάντησαν, αλλά και για την επιμονή και τις προσπάθειες που κατέβαλλαν μέχρι να πετύχουν τους στόχους τους. Συμβούλεψαν τους μαθητές και τις μαθήτριες να μην παραιτούνται από την πρώτη αποτυχία, να πιστεύουν στις δυνάμεις τους, να μην απογοητεύονται και να έχουν πειθαρχία και καθημερινό πρόγραμμα μελέτης.
Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες. Την εκδήλωση παρακολούθησε η κ. Δημητρίου Ελένη, σύμβουλος Εκπαίδευσης Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου και εκπαιδευτικοί. Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι Μαθητικές Κοινότητες του σχολείου ευχαρίστησαν θερμά τον καθηγητή, κ. Γουργουλιάνη Κωνσταντίνο, για την εκδήλωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass