Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2024 13:30

Κόβουν πίτα

Αυτές τις μέρες σύλλογοι και φορείς της πόλης προγραμματίζουν εκδηλώσεις για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους.

Αναλυτικά:*Το Δ.Σ και τα μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας θα πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του συλλόγου σήμερα Παρασκευή, στις 8:30 μ.μ., στο εστιατόριο «Λαδοφάναρο» (Ξάνθου 6), στον λόφο του Φρουρίου. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται τηλεφωνικά στη Γραμματεία του Συλλόγου, 2410-620.393, καθημερινά 6-8 το απόγευμα.* Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλικίου Ασπροποτάμου διοργανώνει ετήσιο χορό αύριο Σάββατο 13 Ιανουαρίου, στις 8:30 μ.μ., στο «Κτήμα Χαμορούσου». Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά οι Λεβέντης Δημήτρης, Μαγαλιός Γιώργος, Ντόκος Αλέκος, Ρούμπος Θάνος και Αδάμος Χρήστος.*Αύριο, Σάββατο 13 Ιανουαρίου, στις 9 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατυκάμπου στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αρίστος» στο Ελευθέριο.*Η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Κυπρίων Ν. Λάρισας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, στις 11.45 π.μ., στο ξενοδοχείο «Divani».*Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αγιάς θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, στις 11 π.μ., στη θέση «Μεγάλη Βρύση», λίγο έξω από το Μεγαλόβρυσο. Θα γίνει ομαδική ανάβαση αθλητών από το παραδοσιακό μονοπάτι που συνδέει την Αγιά με το Μεγαλόβρυσο, με εκκίνηση από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγιάς (ώρα συνάντησης στο σχολείο στις 9 π.μ.). Να σημειωθεί ότι θα υπάρχει όχημα στο σχολείο για να μεταφέρει στη «Μεγάλη Βρύση» σάκους με ρούχα για να αλλάξουν οι αθλητές μετά την ανάβαση. Τα μέλη που δεν θα πάρουν μέρος στην ανάβαση, μπορούν να προσέλθουν στη «Μεγάλη Βρύση» με δικά τους μέσα στις 11 π.μ.*Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, στις 12 μ., θα γίνει η κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας – χοροεσπερίδα του Μορφωτικού Συλλόγου Γλαύκης στην αίθουσα «Ανεμόμυλος», στο 7ο χλμ. Λάρισας-Φαλάνης.* Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ενιπέας κόβει πίτα την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, στις 12:30 μ.μ., στο «Κονάκι» στα Φάρσαλα. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά οι: Κατερίνα Αρσένη, Δημήτρης Χατζής, Νίκος Γούσιος, Δημήτρης Μπουκώρος και Νίκος Λάγαρης.*Ο Σύλλογος «Υπαίθριος Ζωή» θα κόψει πίτα το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 8:30 μ.μ., στο κέντρο «Αστέρας», στο 5ο χλμ. Λάρισας – Αμπελώνα.

 
 
Συναντήσεις υπουργικού κλιμακίου με αγρότες - κτηνοτρόφους
ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
 
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά τη διυπουργική σύσκεψη στην Καρδίτσα, προχώρησε σε επαφές με θεσσαλικούς φορείς και συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με εκπροσώπους του ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ Θεσσαλίας, συνάντηση με παραγωγούς ζαχαρότευτλων και ακολούθησε επίσκεψη σε κτηνοτρόφους στη Φαλάνη, στη Γιάννουλη, στην Τερψιθέα και στη Λάρισα.
Επίσης, σήμερα Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, στις 10:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με μελισσοκόμους, στις 11:00 π.μ. συνάντηση με πτηνοτρόφους και χοιροτρόφους, στις 12:00 μ. σύσκεψη με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Κτηνοτροφικών Φορέων, στις 16:30 συνάντηση στον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΕΝΙΠΕΑ στα Φάρσαλα και στις 18.00 στον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΘΕΣΤΟ στη Λάρισα.
Στις 20:00 θα γίνει συνάντηση με την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, στην Ελασσόνα. Σήμερα το πρωί, κλιμάκια θα επισκεφθούν τα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, την Αγιά και το Cotton Farsala.
Αύριο, Σάββατο 13 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 π.μ. συνάντηση με τη Διεπαγγελματική Βάμβακος στο Δημαρχείο Καρδίτσας και στις 12.30 μ.μ. στο Επιμελητήριο Καρδίτσας θα γίνει σύσκεψη με εκπροσώπους των Επιμελητηρίων της χώρας.
Κλιμάκιο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στα παρακάρλια χωριά και συνάντηση με τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου.
Τέλος, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, στις 10:30 π.μ., κλιμάκια του Υπουργείου θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στα θερμοκήπια Κακαράτζα, στην Καρδίτσα, στις 10:00 π.μ. επίσκεψη στην ΕΑΣ Τρικάλων, στις 11:30 π.μ. επίσκεψη στην Αργιθέα Καρδίτσας, στις 11:30 π.μ. επίσκεψη στα Καλύβια, στις 12:15 μ.μ. επίσκεψη στο Γλύνο, στις 12:30 μ.μ. επίσκεψη στο Αγναντερό, στις 13:00 επίσκεψη στο Κεραμίδι, στις 13:30 επίσκεψη στη ΔΕΕΠ Τρικάλων, στις 14:00 επίσκεψη στη Φαρκαδόνα και στις 15:00 επίσκεψη στον Δημήτρη Δήμου. Αργότερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Αργυροπουλίου και Πλατανουλίων του Δήμου Τυρνάβου.
 
 
Προσλήψεις στην υγεία
-ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ 16 ΕΩΣ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024
-ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 5Κ/2023
Εκδόθηκε η προκήρυξη 5Κ/2023 του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 55 /τ. Α.Σ.Ε.Π./29.12.2023) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας επτακοσίων εβδομήντα πέντε (775) θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς του Υπουργείου Υγείας και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας τριών ετών στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου (Ν.Π.Ι.Δ.), Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Το Φ.Ε.Κ. της προκήρυξης έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr). Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην προκήρυξη. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 16 Ιανουαρίου 2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 8:00, και λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00. Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους, θα υποβληθούν ηλεκτρονικά, πριν την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων, μετά από σχετική ανακοίνωση του ΑΣΕΠ.
 
 
Προσλήψεις στις Φυλακές Λάρισας
Αναρτήθηκε η προκήρυξη (6Κ του Α.Σ.Ε.Π.) για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στα Σωφρονιστικά Καταστήματα της χώρας, (Υπ. Προστασίας του Πολίτη) και στις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες (Υπουργείο Δικαιοσύνης).
Αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν εξήντα (160) θέσεων μόνιμου προσωπικού.
Μεταξύ των ειδικοτήτων που περιλαμβάνει, είναι και οι εξής θέσεις για τη Λάρισα: ΠΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΔ. ΠΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ -ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ ΕΙΔ. ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ - ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΔ.ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ - ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΙΔ. ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ -ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΙΔ. ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ - ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ, Δ.Ε. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΙΔ. ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ -ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ.
 
 
Αιμοδοσίες στη Νίκαια
Αιμοδοσία οργανώνει σήμερα Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, από τις 2 το μεσημέρι μέχρι και τις 6 το απόγευμα, στο πρώην Νηπιαγωγείο Νίκαιας, του Δήμου Κιλελέρ, η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών (ΕΟΥΔΑ) Λάρισας.
ΑΥΡΙΟ
Ο Σύλλογος Αιμοδοτών Νίκαιας ο «Άγιος Σπυρίδων» διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία αύριο Σάββατο 13 Ιανουαρίου, τις ώρες 9:00 – 12:30, στην αίθουσα του Περιφερειακού Ιατρείου Νίκαιας.
 
 
Επιστρέφουν στις τάξεις μαθητές
Ειδικών Σχολείων Λάρισας
ΣΗΜΕΡΑ
Από τον Δήμο Λαρισαίων και την Αντιδημαρχία Παιδείας και Άθλησης ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την αποκατάσταση της βλάβης που είχε σημειωθεί στο σύστημα θέρμανσης των Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, Ειδικού Νηπιαγωγείου και ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ (που στεγάζεται στον ίδιο χώρο).
Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες επιστρέφουν σήμερα, Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024, κανονικά στις αίθουσες διδασκαλίας των εν λόγω σχολικών μονάδων.
 
 
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΜΕ Λάρισας
ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ
Με ομόφωνες αποφάσεις των μελών τους συγκροτήθηκαν σε σώμα τα νέα όργανα διοίκησης του Παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Η σύνθεση της νέας Διοικούσας Επιτροπής έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Νίκος Ζέρβας. Αν. πρόεδρος: Σωτήρης Τερζόπουλος. Γεν. γραμματέας: Νάντια Θέου. Αντιπρόεδρος: Στέλιος Κοφίνας.
Ταμίας: Παναγιώτης Βογιατζής. Ειδ. γραμματέας: Βανέσσα Πατσιούρα.
Έφορος βιβλιοθήκης: Βάσω Τουρναβίτη.
Μέλος: Βασίλης Σδράκας.  Μέλος: Νίκος Βαλώζος.
Για το Εποπτικό Συμβούλιο:
Πρόεδρος: Γιώργος Χρηστίδης.
Αντιπρόεδρος: Κώστας Τσαβές.
Γραμματέας: Άγγελος Παπαϊωάννου.
Παράλληλα με απόφαση της νέας διοίκησης του Παραρτήματος συγκροτήθηκαν επιτροπές για τη διενέργεια διαγωνισμών, αλλά και για άλλες δράσεις της ΕΜΕ, ως εξής:
Για τους διαγωνισμούς «Πυθαγόρα» - «Μαθητικά και Παιχνίδι»: Θέου Ν., Πατσιούρα Β., Νταχμίρη Κλ.
Για τον διαγωνισμό της Α’ Γυμνασίου: Συνεφακόπουλος Α., Παπαϊωάννου Α., Σδράκας Β., Τουρναβίτη Β.
Για τους διαγωνισμούς «Θαλής» - «Ευκλείδης» - «Αρχιμήδης»: Τσαβές Κ., Βαλώζος Ν., Βογιατζής Π., Σαμπάνη Μ.
Για το Καλοκαιρινό Σχολείο Δημοτικού: Παπαϊωάννου Α., Χρηστίδης Γ., Μπακαρού Σ.
Στόχος του Παραρτήματος της ΕΜΕ είναι να έρθουν κοντά στους πυρήνες δράσεων όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθηματικοί του νομού, ώστε με συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια να προωθηθούν οι στόχοι και τα πλεονεκτήματα της μαθηματικής επιστήμης.
 
Εκδρομή «Υπαίθριου Ζωής» στο Περτούλι
Το τουριστικό τμήμα του Συλλόγου «Υπαίθριος Ζωή» Λάρισας θα πραγματοποιήσει ημερήσια εκδρομή στο χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου και στην Ελάτη την Κυριακή 28 Ιανουαρίου. Για πληροφορίες και κρατήσεις, καθημερινά Δευτέρα ως Παρασκευή 7-9 μ.μ. και Πέμπτη 11 π.μ.-1 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου, οδός Μανδηλαρά 5β, στον 2ο όροφο και στο τηλέφωνο 2410-250.818.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass