«Κυβερνητικός θίασος περιφέρεται στη Θεσσαλία»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η Π.Σ. ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2024 13:20

«Τις τελευταίες μέρες ζούμε ένα «θέατρο του παραλόγου», παρατηρώντας έναν κυβερνητικό θίασο να περιφέρεται σε ολόκληρη τη Θεσσαλία και να μοιράζει για ακόμη μια φορά υποσχέσεις για άμεσες αποζημιώσεις, την ώρα που πολλοί από τους συμπολίτες μας δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ, ενώ οι περισσότεροι εξαπατήθηκαν από τις αρχικές εξαγγελίες» καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Π.Σ. ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Τη στιγμή που τάζουν «λαγούς με πετραχήλια», κατεστραμμένοι παραγωγοί από τις θεομηνίες «Daniel» και «Εlias» καλούνται να πληρώνουν κανονικά υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος για επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν και έχουν καταστραφεί, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξε διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω μη έγκαιρης πληρωμής των λογαριασμών. Αλήθεια, τι απαντούν σήμερα στις υποσχέσεις που έδωσαν σε κοινές τους δηλώσεις οι υπουργοί κ.κ. Αυγενάκης, Τριαντόπουλος και Σκυλακάκης από αρχές Νοεμβρίου πως θα υπάρξουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για το ρεύμα των πληγέντων στη Θεσσαλία;
Μια σειρά από υποσχέσεις, χωρίς χρονοδιάγραμμα δημιουργούν πολλές αμφιβολίες. Σε αυτή τη δυσοίωνη συγκυρία, επιβάρυνε η αστοχία των πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ που δυσχέρανε την οικονομική κατάσταση του κλάδου και συγχρόνως προκάλεσε το αίσθημα της αδικίας και της αναξιοπιστίας.
Δυστυχώς, οι παραγωγοί που καταστράφηκαν ολοσχερώς και έχασαν όλο το ζωικό κεφάλαιο δεν πληρώθηκαν τα δικαιώματά τους και τα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα μέσω του πληροφοριακού συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ να καταγραφούν εγκαίρως οι απώλειες. Η μηδενική απογραφή ζώων για τους πληγέντες παραγωγούς δημιουργεί ντόμινο αρνητικών εξελίξεων για αυτούς, καθώς δεν τους έχει αποδοθεί βοσκότοπος από την «τεχνική λύση», με αποτέλεσμα να μην πληρωθούν ούτε την εξισωτική αποζημίωση, ενώ είναι αβέβαιο αν θα ξανατρέξει διανομή βοσκοτόπου για το 2023».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass