Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2024 7:00

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Συνεδριάζει μεθαύριο Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, στις 3 το απόγευμα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Λάρισας, στο νέο διοικητήριο, στην οδό Καλλισθένους και Θεοφράστου.

Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η εκπροσώπηση της Περιφέρειας σε θεσμικά όργανα και Οργανισμούς, το σχέδιο τουριστικής προβολής και δράσης της Περιφέρειας, καθώς και η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων για τους πλημμυροπαθείς της Π.Ε. Λάρισας.


Πολιτική εκδήλωση ΠΑΣΟΚ Αγιάς

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Η Δημοτική Οργάνωση Αγιάς του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, στις 11:30 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα», στην Αγιά, την ετήσια πολιτική της εκδήλωση. Η εκδήλωση περιλαμβάνει αγιασμό και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, κεντρική εισήγηση και ανοιχτό διάλογο με θέμα «Ακρίβεια - επιβίωση των νοικοκυριών σε σχέση με την παραγωγική διαδικασία και το εισόδημα» και δημιουργία μητρώου μελών αγροτικού επαρχιακού γραφείου.

 

Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα Αστρονομίας
ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων» ανακοινώνει την έναρξη δωρεάν διαδικτυακών μαθημάτων Αστρονομίας για μαθητές Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων Δημοτικού.
Σκοπός των μαθημάτων είναι η προετοιμασία για τη συμμετοχή των μαθητών/-τριών στον 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Αστροφυσικής Δημοτικού 2024. Εγγραφές από 22 Ιανουαρίου 2024 στο https://eclass.orionas.gr/.
Τα μαθήματα είναι ασύγχρονα (σε βιντεομαθήματα) και οι μαθητές/-τριες τα παρακολουθούν με τον δικό τους ρυθμό. Όσοι/-ες έχουν ήδη λογαριασμό, μπορούν να μπουν με αυτόν, ενώ όσοι θα κάνουν 1η φορά εγγραφή, πρέπει να δημιουργήσουν λογαριασμό ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρουν στο
https://drive.google.com/file/d/1Y3xzhPdLMOCHa3ORevMlxgjyxHx6AqtI/view.
Διδάσκει ο Αργύρης Δρίβας, φυσικός στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου, αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων», βραβευμένος ως Έλληνας Ερασιτέχνης Αστρονόμος 2019 και μέλος της ελληνικής επιτροπής NAEC (National Astronomy Education Coordinators), με βοηθούς τις φοιτήτριες Φυσικής Ευτυχία Βασιλείου, Γιώτα Ντόβα και Παναγιώτα Μπατσέλα.
Τον Διαγωνισμό διοργανώνει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Περισσότερα για τον Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο https://contest.astronomos.gr/.

 

«Η Εκπαίδευση κλειδί για τη βιώσιμη ανάπτυξη»
ΤΟΝΙΣΕ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓ. ΤΣΙΟΥΡΒΑΣ

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Εκπαίδευσης, το Δημοτικό Σχολείο Γόννων υλοποίησε δράση για τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης, με ομιλητή τον συνταξιούχο διευθυντή του σχολείου Γόννων, κ. Ευάγγελο Τσιούρβα.
Ο κ. Τσιούρβας συζήτησε με τους μαθητές των Α’, Β’, Γ’ τάξεων για τη σημασία της εκπαίδευσης στη ζωή τους. Μιλώντας για τις αλλαγές που έφερε το πέρασμα του χρόνου, επισήμανε τη γενική πεποίθηση ότι η εκπαίδευση είναι το κλειδί για την αλλαγή και τη βιώσιμη ανάπτυξη και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έθεσαν οι μαθητές/τριες, αποδεικνύοντας ότι παραμένει δάσκαλος σε όλη του τη ζωή.
Η διευθύντρια του σχολείου, κ. Αποστολίνα Σαΐτη, εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον κ. Τσιούρβα για τη συμβολή του στην εκπαίδευση γονεών μαθητών/τριών στην κοινότητα των Γόννων, καθώς και για τη συμβολή του στην υλοποίηση της δράσης η οποία ένωσε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.
Η δράση αποδείχθηκε πραγματικά ενδιαφέρουσα και συγκινητική, δίνοντας στους μαθητές μια πολύτιμη ευκαιρία να κατανοήσουν την αξία της εκπαίδευσης στη διαμόρφωση τους παρόντος και μέλλοντος.

 

Βασιλόπιτα και βραβεύσεις από τρίτεκνους Ελασσόνας

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ελασσόνας «Ο Όλυμπος» θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας μεθαύριο Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00, στο cafe «Sikel» (Κεντρική πλατεία Ελασσόνας), ενώ παράλληλα θα πραγματοποιήσει βραβεύσεις των παιδιών μελών του Συλλόγου που πέτυχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις τον Ιούνιο του 2023 και εισήχθησαν σε σχολές της Δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Κατά την εκδήλωση τα μέλη του Συλλόγου θα μπορούν να κάνουν τις ανανεώσεις τους για το έτος 2024, ενώ δεκτές θα γίνονται και νέες εγγραφές μελών.

 

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Συνεδριάζει σήμερα, στις 7:30 μ.μ., το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, για συζήτηση και λήψη απόφασης σε 10 θέματα ημερήσιας διάταξης. Μεταξύ των θεμάτων είναι η έγκριση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) του Δήμου, οικον. έτους 2024, η ψήφιση οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2021 της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ., η εκλογή εκπροσώπων σε Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας, Α.Ε.Ν.Ο.Λ. και ΑΝ.ΚΑ.Α.Ε. κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass