Αγώνας δρόμου για γρηγορότερες αποζημιώσεις

*ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΕΤΑΣ *Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΕΔΑΦΟΣ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΤΛΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ *ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ 100 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Αναλυτική εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί σε όλη τη Θεσσαλία όσον αφορά στις αυτοψίες, τους ελέγχους και τη συμπλήρωση φακέλων των πλημμυροπαθών αγροτών προκειμένου να αποζημιωθούν από την κρατική αρωγή, έδωσε χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στο νέο Διοικητήριο.

Ο κ. Κουρέτας εξήγησε πως συνολικά σε όλη τη Θεσσαλία από τους περίπου 33.000 αγρότες που έχουν υποστεί ζημιά από τις πλημμύρες, μόλις οι 4.000 περίπου έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους για να αποζημιωθούν σχετικά. Γι’ αυτό τον λόγο τόνισε πως εδώ και λίγο διάστημα έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια από την Περιφέρεια να αντλήσει τα στοιχεία των πληγέντων με σκοπό να αποζημιωθούν γρήγορα.
Παράλληλα όμως ανέφερε πως και οι αυτοψίες είναι στο 50% από τον συνολικό αριθμό των πλημμυροπαθών και πάνω σ’ αυτό ευελπιστεί να επιταχυνθεί η διαδικασία με δύο τρόπους. Ο ένας είναι με το γεγονός πως τα κλιμάκια από τρία άτομα μετατρέπονται σε κλιμάκια δύο ατόμων, κάτι που δίνει τη δυνατότητα για περισσότερους ελέγχους. Ο άλλος τρόπος είναι η προκήρυξη που βρίσκεται προς υλοποίηση με την οποία θα προσληφθούν από την Περιφέρεια περίπου 100 άτομα, για διάστημα 8 μηνών και ίσως με δυνατότητα επέκτασης, διαφόρων ειδικοτήτων για να καλύψουν κενά με σκοπό την επιτάχυνση όλων των ενεργειών για τη γρήγορη αποζημίωση.
«Στόχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι να βοηθήσει τους αγρότες που για οποιοδήποτε λόγo δυσκολεύονται να καταθέσουν τους φακέλους, ώστε η διαδικασία να επιταχυνθεί και οι αποζημιώσεις να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να θεραπεύσουμε το πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε τέλος ότι στην κατεύθυνση αυτή υπάρχει άριστη συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Τα στοιχεία για τις επιτροπές Κρατικής Αρωγής στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αρμόδιες για
την εκτίμηση και την καταγραφή ζημιών από την καταιγίδα Daniel σε γεωργικές γαίες, πάγιο κεφάλαιο, πρώτες ύλες και αποθηκευμένα προϊόντα μέχρι 29/1/2024 από όλη τη Θεσσαλία, είναι τα εξής, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από την Περιφέρεια:

ΣΤΗΝ ΠΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ:
Έχουν παραλάβει από τον ΕΛΓΑ 9.613 δηλώσεις ζημιάς.
Έχουν πραγματοποιήσει περίπου 5.200 αυτοψίες.
Έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα 1.190 φάκελοι πληρωμής εκ των οποίων οι 153 είναι παραγωγοί για τους οποίους δεν έχει έρθει η δήλωση ζημιάς από τον ΕΛΓΑ.
Την τελευταία εβδομάδα δηλαδή 22-26/01/2024 κατατέθηκαν 243 φάκελοι πληρωμής.
Δεν έχουν σταλεί προς πληρωμή.

ΤΗΝ ΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ:
Έχουν παραλάβει από τον ΕΛΓΑ 4.481 δηλώσεις ζημιάς.
Έχουν πραγματοποιήσει περίπου 3.300 αυτοψίες.
Έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα 848 φάκελοι πληρωμής εκ των οποίων οι 153 είναι παραγωγοί για τους οποίους δεν έχει έρθει η δήλωση ζημιάς από τον ΕΛΓΑ.
Την τελευταία εβδομάδα δηλαδή 22-26/01/2024 κατατέθηκαν 220 φάκελοι πληρωμής.
Έχουν σταλεί προς πληρωμή 62 ΑΦΜ.

ΣΤΗΝ ΠΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ:
Έχουν παραλάβει από τον ΕΛΓΑ 4.303 δηλώσεις ζημιάς.
Έχουν πραγματοποιήσει περίπου 650 αυτοψίες.
Έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα 385 φάκελοι πληρωμής.
Την τελευταία εβδομάδα δηλαδή 22-26/01/2024 κατατέθηκαν 25 φάκελοι πληρωμής.
Έχουν σταλεί προς πληρωμή 32 ΑΦΜ.

ΣΤΗΝ ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ:
Έχουν εκτυπωμένες 13.023 δηλώσεις ζημιάς.  
Έχουν πραγματοποιήσει περίπου 5.282 αυτοψίες.
Έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα 1.712 φάκελοι πληρωμής.
Την τελευταία εβδομάδα δηλ. 22-26/01/2024 κατατέθηκαν 381 φάκελοι πληρωμής και μέχρι τις 12:30 στις 29/01/2024 έχουν κατατεθεί 53 φάκελοι πληρωμής.
Έχουν σταλεί προς πληρωμή 39 ΑΦΜ.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass