Τέλος η δωρεάν στέγαση 15 Συλλόγων!

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 2019 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ - ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2024 17:00

Του Κώστα Γκιάστα

Τον δρόμο της εξόδου από το κτίριο του Ιδρύματος «Κληροδότημα Νίκου και Μαρίας Καρανίκα», που βρίσκεται επί της οδού Παπαναστασίου, απέναντι ακριβώς από την Κεντρική πλατεία και το Δημαρχείο, δείχνει, αυτήν την περίοδο και άγνωστο για πόσο, η Δημοτική Αρχή της Λάρισας σε 15 Συλλόγους της πόλης που στεγάζονται εκεί αρκετά χρόνια.

Πρόκειται για μια απόφαση που προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων, αλλά και σε όλα τα μέλη, καθώς βρίσκονται σ’ αυτούς τους χώρους με απόφαση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής την τελευταία πενταετία, κάνοντας χρήση των 13 γραφείων του 3ου ορόφου, χωρίς να καταβάλουν κάποια χρήματα για ενοίκιο.
Με έγγραφο, ωστόσο, που έλαβαν από τη Δημοτική Αρχή, ενημερώθηκαν πριν λίγες ημέρες πως καλούνται να αφήσουν τον χώρο που νοικιάζει ο Δήμος Λαρισαίων. Σύμφωνα με αυτό, τους γνωστοποιήθηκε η «πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να προβεί σε αναβάθμιση των εργασιακών χώρων του Δήμου Λαρισαίων». Ως εκ τούτου, τους ενημερώνει «πως το προσεχές χρονικό διάστημα έχει προγραμματιστεί η εκτέλεση εργασιών ανακαίνισης στους χώρους του 3ου και του 4ου ορόφου» του κτιρίου. Για τους λόγους αυτούς, «παρακαλούνται οι Σύλλογοι που στεγάζονται στον 3 όροφο να μεριμνήσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα για τη μεταστέγασή τους». Σημειώνεται, μάλιστα, πως «το ιδανικό θα ήταν το χρονικό διάστημα ενός μήνα, προκειμένου να εκκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης». Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο, «για την εκ νέου εγκατάσταση των Συλλόγων θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων». Οι Σύλλογοι που στεγάζονται στον 3ο όροφο του κτιρίου Κληροδοτήματος Καρανίκα είναι οι ακόλουθοι: Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Λάρισας, Όμιλος Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας – Φωτοθήκη Λάρισας, ΠΟΑΕΑ, ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ, Σύλλογος Γριζανιτών Λάρισας, Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων ΥΕΘΑ Ν. Λάρισας, Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Λαρισαίων Σιδηροδρομικών «Άγιος Φίλλιπος», Φιλοτελική Ένωση Λάρισας, Ελληνική Γλωσσική Εταιρεία, Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Λάρισας, Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, Σύλλογος Ποντίων Σπουδαστών Φοιτητών Νομού Λάρισας «Το Ροδάφνον», Σύλλογος Κερκυραίων και Φίλων της Κέρκυρας Θεσσαλίας «Νικόλαος Μαντζαρος», Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας και Ένωση Παλαιών Προσκόπων Λάρισας.
ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ:
«ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ...»
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε ανησυχία στους Συλλόγους. Ένας εξ αυτών είναι και ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Λάρισας που αριθμεί αυτήν τη στιγμή 2.060 μέλη - οικογένειες. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως με τον συγκεκριμένο Σύλλογο σχετίζονται άμεσα πάνω από 10.000 άτομα, δεδομένου πως οι τρίτεκνες οικογένειες κατά συντριπτική πλειοψηφία είναι πενταμελείς.
Εκπρόσωποι του Συλλόγου έσπευσαν να ζητήσουν μια απάντηση για το αν θα επιστρέψουν στους χώρους, μετά την ανακαίνισή των δύο ορόφων. Κάτι τέτοιο, όμως, τους ενημέρωσαν πως δεν πρόκειται να συμβεί, ενώ δεν έλαβαν και απάντηση για το αν θα τους παραχωρηθεί κάποιος άλλος χώρος.
Ως εκ τούτου, και με βάση τις προφορικές απαντήσεις που έλαβαν, είναι αναγκασμένοι να ξεκινήσουν την αναζήτηση χώρων και θα χρειαστεί να βγάλουν χρήματα από τα ταμεία τους, δεδομένου πως από το 2019 μέχρι και σήμερα χρησιμοποιούσαν τα εν λόγω γραφεία χωρίς να καταβάλουν κάποιο ποσό για ενοικίαση.
«Είναι κάτι που δεν μας χαροποιεί φυσικά. Το αντίθετο μάλιστα» σημειώνουν στην «Ε» η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων κ. Δήμητρα Αποστολοπούλου και ο γραμματέας κ. Δημήτρης Μπουλούμπασης. «Πλέον, πέρα των ζητημάτων που προσπαθούμε να λύσουμε, καλούμαστε να βρούμε λύση και για το θέμα των ενοικίων. Η προηγούμενη κατάσταση ήταν πραγματικά σωτήρια και πλέον ελπίζουμε να δοθεί μια ανάλογη λύση. Τα χρήματα τα οποία θα δώσουμε σε ενοίκια θα ήταν καλό να κρατούνται και να δίνονται για την ενίσχυση των αδύναμων οικογενειών - μελών» υποστήριξαν στην «Ε» τα μέλη του Δ.Σ.

ΟΡΟΦΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Να σημειωθεί πως στα μέσα του 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων είχε δώσει το «πράσινο φως» για τη μετακόμιση δημοτικών υπηρεσιών στο κτίριο που ανήκει στο ίδρυμα «Κληροδότημα Νικολάου και Μαρίας Καρανίκα» με στόχο την αποσυμφόρηση. Στο κτίριο Κληροδοτήματος Καρανίκα στεγάζεται στον 1ο και τον 2ο όροφο η Διεύθυνση Πολεοδομίας, ενώ στον 3ο όροφο είχε δημιουργηθεί ένας πολυχώρος για συγκεντρώσει και συνεργασίες τουλάχιστον Πολιτιστικών και Κοινωνικών Συλλόγων της Λάρισας.
Εκείνη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφορούσε στην αξιοποίηση των 4ου και 5ου ορόφου του κτιρίου. Το εμβαδόν των ορόφων του εν λόγω πενταόροφου κτιρίου είναι περίπου 440 τ.μ. ο καθένας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass