Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2024 8:17

Αποφεύγετε τις καύσεις, τις ημέρες με ανέμους
ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Π.Υ.

Από την Περιφερειακή Διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας σημειώνεται ότι «για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις, χωράφια και οικόπεδα, όλοι μας οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη χρήση φωτιάς και να λαμβάνονται υπόψη τα ισχύοντα στην υπ’ αριθμ. 9/2021 (Φ.Ε.Κ. 1923/Β/2021) Πυροσβεστική Διάταξη.

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται οι αγρότες - κτηνοτρόφοι και γενικά όσοι δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν να προχωρούν σε καύσεις προϊόντων κλαδέματος και φυτικών υπολειμμάτων, σκουπιδιών, κάπνισμα μελισσιών κ.λπ., ιδιαιτέρως τις ημέρες που επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι, προκειμένου να αποφευχθεί η εκδήλωση οποιασδήποτε πυρκαγιάς.
Σε περιπτώσεις καύσης, να επακολουθεί απαραιτήτως σβήσιμο της φωτιάς, κάλυψη των υπολειμμάτων της καύσης και ενδελεχής έλεγχος για διαπίστωση πλήρους κατάσβεσης. Στους παραβάτες εκτός των ποινικών κυρώσεων επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο».

 

Τ.ΟΜ.Υ. ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ
Ενημέρωση για την Ψυχική Υγεία
ΗλικιωμένωνΗ 11η ΤΟΜΥ Φιλιππούπολης, σε συνεργασία με την 1η ΤΟΜΥ Αγίου Γεωργίου Λάρισας, πραγματοποιεί δράση ενημέρωσης για την Ψυχική Υγεία των ηλικιωμένων στον χώρο της 11ης Τ.ΟΜ.Υ. Φιλιππούπολης, από χθες έως και μεθαύριο Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, και ώρα 8:30 π.μ. έως 14:00, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και των οικογενειών τους, καθώς και την κατάλληλη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, ώστε να μην παραγκωνίζονται.

 

Πρόγραμμα προαγωγής υγείας
*ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ελασσόνας καλεί τους γονείς να παρακολουθήσουν τη 2η συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων, που διοργανώνει το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού».
Η 2η Συνάντηση θα γίνει σήμερα Τετάρτη και ώρα 18.15-20.00, με θέμα «Ψηφιακή ζωή και influencing». Το πρόγραμμα πραγματοποιείται για 9η συνεχή χρονιά. Έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γονέων, εκπαιδευτικών, μέσω της παρουσίασης θεμάτων σχετικά με την υγεία, την ανάπτυξη και τη συμπεριφορά των παιδιών, τις σχέσεις στην οικογένεια και το σχολείο κ.λπ. υπό την Αιγίδα του ΕΔΔΥΠΠΥ και του Υπουργείου Υγείας.
Όσοι/-ες επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη 2η Διαδικτυακή Συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων, πρέπει να ακολουθήσουν το link: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_smJXrwpNQ-eUlGMq_RhmHA#/registration.
Εισηγητές θα είναι οι: Αθανάσιος Θήριος, παιδίατρος MSc «Στρ. Αναπτυξιακής & Εφηβικής Υγείας», επιστ. συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) Β’ Παιδιατρική Κλινική Ε.Κ.Π.Α. Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού». Σταυρούλα Παπαδάκου, παιδίατρος - αναπτυξιολόγος PhD, τ. διευθύντρια Παιδιατρικής Κλινικής Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας», αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.). 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass