Συνεχίζεται η κατάληψη στην Ιατρική

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ -ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2024 13:15

Εκ νέου κατάληψη του κτιρίου στο Βιόπολις μέχρι και την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου αποφάσισε χθες η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Λάρισας ενάντια στο νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Το ανοιχτό πλαίσιο συντονιστικής επιτροπής κατάληψης ψηφίστηκε από 237 φοιτητές και φοιτήτριες και υπήρξαν και 71 λευκά. Στο κείμενο της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Αυτήν τη στιγμή διανύουμε την εβδομάδα διαβούλευσης του νομοσχεδίου. Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω στον αγώνα. Είναι η στιγμή που πρέπει να ενωθούμε όλοι οι φοιτητές της χώρας και να ακουστούμε.
Ούτε ένα βήμα πίσω. Το νομοσχέδιο δεν πρέπει να περάσει». Πέρα από την κατάληψη του κτιρίου της Ιατρικής, οι φοιτητές κι οι φοιτήτριες αποφάσισαν εκ νέου Γενική Συνέλευση το απόγευμα της Παρασκευής, εκ νέου σύσταση συντονιστικής επιτροπής κατάληψης, κλιμάκωση της δράσης σε περίπτωση κατάθεσης του νομοσχεδίου, συμμετοχή στην κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων αύριο Πέμπτη στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, συμμετοχή στην απεργία των υγειονομικών στις 22/02, συμμετοχή στη συγκέντρωση στο σημείο του εγκλήματος των Τεμπών μαζί με μαθητές, μαθήτριες και άλλους φορείς στις 24/02, συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 28/2 και συμμετοχή στη σύσκεψη φορέων του εργατικού κέντρου. Η εξέταση του πτυχιακού μαθήματος της Μαιευτικής-Γυναικολογίας θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη κανονικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass