Το φράγμα της Σκοπιάς προχωράει κανονικά

Δήλωσε ο Χρ. Τριαντόπουλος στην κοπή πίτας της ΔΗΜΤΟ ΝΔ στα Φάρσαλα

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2024 13:01

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Στα Φάρσαλα βρέθηκε χθες ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, όπου και παρευρέθηκε στην κοπή πίτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωση ΝΔ Φαρσάλων παρουσία μελών και φίλων της παράταξης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Φαρσάλων κ. Δημήτρης Γιακοβής καλωσόρισε όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, ευχήθηκε καλή χρονιά και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: “Η Θεσσαλία και η επαρχία Φαρσάλων έχουν πληγεί από το “Daniel” με ζημιές πρωτόγνωρες στα Φάρσαλα, από τη Σκοπιά έως την Υπέρεια σε υποδομές και καλλιέργειες και ζήτησε τη στήριξη όλων για την αποκατάστασή τους.
ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ
Στον χαιρετισμό του, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος αφού αναφέρθηκε στη δυναμική που έχει η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή των Φαρσάλων, επανέλαβε τη δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του, τον Σεπτέμβριο του 2021 στα Φάρσαλα για την υλοποίηση του φράγματος της Σκοπιάς, λέγοντας χαρακτηριστικά «Για τα έργα της Κυβέρνησης, ομιλεί η Κυβέρνηση, οι άλλοι καλώς κάνουν και σχολιάζουν» δηλώνοντας ότι το φράγμα της Σκοπιάς προχωράει κανονικά και ότι η διαδικασία συνεχίζεται, βάζοντας ένα τέλος στα όσα διατυπώνονται το τελευταίο διάστημα, ότι έχει σταματήσει το μεγάλο αναπτυξιακό έργο στην περιοχή των Φαρσάλων. Παράλληλα, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα έργο εμβληματικού χαρακτήρα, που αν γινόταν τα προηγούμενα χρόνια στην περιοχή το νερό δεν θα είχε την ίδια δυσμενή επίπτωση, κάνοντας κύκλο πλημμυρικού φαινομένου, που ξεκίνησε από τη Μαγνησία, ήρθε στα Φάρσαλα, συνάντησε τον Ενιπέα και στη συνέχεια τον Πηνειό και γύρισε στη Λάρισα καταλήγοντας στην Κάρλα.
Επίσης, σημείωσε ότι κανονικά προχωράνε και τα δυο μικρότερα φράγματα σε Δίλοφο και Ναρθάκι. Ο κ. Τριαντόπουλος αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με τη δημοτική αρχή που κλήθηκε να διαχειριστεί και να ανταπεξέλθει στις δύσκολες μέρες της μεγάλης κρίσης από τις κακοκαιρίες που «πλήγωσαν» την περιοχή.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΩΓΗ
Στην τοποθέτησή του ο κ. Τριαντόπουλος αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας της Κρατικής Αρωγής, που αποτελεί μια μεγάλη μεταρρύθμιση, η οποία ήρθε να αντικαταστήσει τα παλιά ΚΟΕ και ΠΣΕΑ που πλήρωναν αποζημιώσεις σε μεγάλο χρονικό διάστημα και σε πιο περιορισμένη κλίμακα, φθάνοντας τα τέσσερα με πέντε χρόνια μετά τις ζημιές.
Με την Κρατική Αρωγή, δημιουργήθηκε το θεσμικό πλαίσιο με το οποίο οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις αντιμετωπίζονται ως επιχειρήσεις και αποζημιώνονται ο εξοπλισμός, τα πάγια και το έγγειο κεφάλαιο. Παράλληλα επισήμανε τις όποιες αρρυθμίες που υπήρξαν στον «Ιανό» και τις αλλαγές τις οποίες έγιναν με γνώμονα τη βελτίωση της διαδικασίας προς επ’ ωφελεία των πολιτών και της κοινωνίας.
ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
“Βεβαίως θα υπάρχουν προβλήματα, βεβαίως θα υπάρχουν και ελλείψεις και καθυστερήσεις, εδώ είμαστε να τα συζητάμε και να προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις” ανέφερε στον χαιρετισμό του, ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Καπετάνος και χαιρέτισε το δύσκολο έργο του υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου, που καλείται να αντιμετωπίσει μετά τον “Daniel” ζημίες σε όλη τη Θεσσαλία με περισσότερες από 33.000 χιλιάδες δηλώσεις, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχασαν περιουσίες, έχασαν τα σπίτια τους και πρέπει όλη αυτή η κατάσταση να αντιμετωπιστεί.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει βάλει πλάτη για πολλά θέματα από το 2019 και έπειτα και τόνισε για το φράγμα της Σκοπιάς και τα άλλα δύο μικρότερα φράγματα σε Δίλοφο και Ναρθάκι ότι “Ο Μητσοτάκης όταν κάτι το λέει, δεν παίρνει την υπογραφή του πίσω”.
Στον χαιρετισμό του, ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος αφού χαιρέτισε την επίσκεψη του υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στην περιοχή των Φαρσάλων, αναφέρθηκε σε τρία θέματα. Στην ψήφιση του νομοσχεδίου των ομόφυλων ζευγαριών, που όπως σημείωσε πίκρανε πολλούς στη βάση της Νέας Δημοκρατίας - με τον ίδιο να το καταψηφίζει - αλλά δεν πρέπει να τους επηρεάσει στις δύσκολες και κρίσιμες ευρωεκλογές που έρχονται.
Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις τις οποίες χαρακτήρισε δίκαιες λόγω της εκτίναξης του κόστους παραγωγής, τόνισε ότι “Χρειαζόμαστε διπλή παρέμβαση μια σε εθνικό και μια σε ευρωπαϊκό επίπεδο”, υπογραμμίζοντας ότι τα χρήματα που δόθηκαν από την Κυβέρνηση στον πρωτογενή τομέα δεν έχουν προηγούμενο από τη μεταπολίτευση και μετά. Επίσης, ανέφερε ότι από τον Σεπτέμβριο και μετά η Κυβέρνηση θα εξετάσει την καθιέρωση του αγροτικού πετρελαίου στον προϋπολογισμό όπως γινόταν και παλαιότερα. Στο τρίτο θέμα που αναφέρθηκε ήταν οι ζημιές που συνέβησαν στη Θεσσαλία και στην καθυστέρηση των αποζημιώσεων των πολιτών. Ακόμα ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρθηκε στη γέφυρα της Αμπελιάς και το χρονοδιάγραμμα που χρειάζεται για να αποκατασταθεί και στο Φράγμα της Σκοπιάς και στην παραφιλολογία που συζητείται το τελευταίο διάστημα, για την απένταξή του κ.α., σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι: “Είναι μια συζήτηση άνευ αντικειμένου, καθώς πρόκειται για ένα έργο ΣΔΙΤ, το οποίο συνεχίζεται κανονικά και βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης της δημοπράτησης του έργου”.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου και ο πρόεδρος ΔΕΕΠ ν. Λάρισας κ. Ηλίας Σουφλιάς, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας και ο γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ κ. Στέλιος Κονταδάκης απέστειλαν χαιρετισμό. Το “παρών” έδωσαν αρκετοί αυτοδιοικητικοί της περιοχής και στελέχη της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass