Βγαίνουν στους δρόμους οι Λαρισαίοι την Τετάρτη

Διαμαρτυρία ΕΚΛ για θύματα Τεμπών και την πλημμυρισμένη Θεσσαλία *Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ *3ωρη στάση εργασίας των καφετεριούχων

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2024 14:30

Στους δρόμους βγαίνουν την Τετάρτη εργαζόμενοι, φοιτητές και φοιτήτριες, μέλη δεκάδων φορέων και συλλογικοτήτων, στο πλαίσιο της κινητοποίησης που διοργανώνει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας στην Κεντρική πλατεία της πόλης.

Η συγκέντρωση έχει ορισθεί για τις 10:30 π.μ. και αναμένεται να νεκρώσει η πόλη, καθώς στις 28 Φεβρουαρίου «συμπληρώνεται ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή 57 νέων συνανθρώπων μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα και μια διαρκή-ανοιχτή πληγή σε δεκάδες οικογένειες. Τα δάκρυα έχουν γίνει οργή! Έναν χρόνο μετά κάνουμε την υπόσχεσή μας πράξη! Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί!» αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Επιπλέον, έχουμε χρέος στις 28 Φλεβάρη να πλημμυρίσουν οι δρόμοι της Λάρισας, όπως πριν έναν χρόνο. Δεν πρέπει να περάσει η προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρείται. Το έγκλημα στα Τέμπη δεν οφείλεται σε «ανθρώπινο λάθος» ή στην «κακιά στιγμή», αλλά ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα με αιτίες και ενόχους. Ένας χρόνος μετά και τίποτα δεν έχει αλλάξει, αφού η πολιτική που τα πάντα τα μετράει σε κέρδη και ζημιές είναι εδώ. Για αυτόν τον λόγο τον Σεπτέμβρη πνίγηκε και βούλιαξε ολόκληρη η Θεσσαλία και η περιοχή της Λάρισας, μιας και οτιδήποτε έχει να κάνει με την προστασία της ζωής μας και των οικογενειών μας δεν αποτελεί προτεραιότητα για όλα τα κόμματα που υπηρετούν διαχρονικά την ίδια πολιτική».
ΑΔΕΔΥ
Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Λάρισας, ενόψει της 24ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας της 28ης, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της (Λαπιθών 6), σήμερα Δευτέρα και ώρα 12.00 το μεσημέρι. Αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου θα ακολουθήσει σύσκεψη με τα Διοικητικά Συμβούλια των Α/θμιων Σωματείων.
ΣΙΚΑΕΛ
Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ιδιοκτήτων Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Ν. Λάρισας ανακοινώνεται η προκήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης, ανήμερα της επετείου από το δυστύχημα των Τεμπών. Παράλληλα, αποφασίστηκε η συμμετοχή του ΣΙΚΑΕΛ στο συλλαλητήριο που θα διοργανωθεί από κοινού με πολλούς φορείς της πόλης και η συγκέντρωση των μελών του Συνδέσμου στην Κεντρική πλατεία. «Σαφές αίτημα αποτελεί η πλήρης και σε βάθος διαλεύκανση της υπόθεσης των Τεμπών, η απαίτηση να αποφευχθεί οποιαδήποτε μορφής συγκάλυψη και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους υπεύθυνους. Να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα θύματα του δυστυχήματος και τις οικογένειές τους. Περαιτέρω, αιτούμαστε ασφαλείς και σύγχρονες υποδομές για όλους τους πολίτες της χώρας με παράλληλη διαφάνεια σε κάθε πτυχή της λειτουργίας του δημόσιου τομέα. Αιτούμαστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα στον βωμό της αδιαφορίας, της ολιγωρίας και του κέρδους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass