Αλλάζει όψη το πάρκο του Αλκαζάρ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΛΙΜΝΗ, ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ -ΧΡ. ΤΕΡΖΟΥΔΗΣ: ΤΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΠΑΡΚΟ ΘΑ ΤΟ ΧΑΡΟΥΝ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2024 14:01

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την ανάπλαση μέρους του πάρκου Αλκαζάρ, κάτι που θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την όψη του το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για εργασίες που σχετίζονται με δύο έργα, το ένα με το πάρκο του Αλκαζάρ και το άλλο με τη δημιουργία Βοτανικού Κήπου απέναντι από το κενοτάφιο του Ιπποκράτη, με χρήματα κατά βάση από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και από ιδίους πόρους του Δήμου Λαρισαίων.

Για τα έργα αυτά, που είναι συνεχιζόμενα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή στην παρούσα Δημοτική Αρχή, έχει ήδη εγκατασταθεί ο εργολάβος.
Με το έργο «ανάπλαση εγκαταστάσεων πάρκου Αλκαζάρ» γίνεται πλήρης ανακατασκευή της τεχνητής λίμνης, παρεμβάσεις στις περιφερειακές εγκαταστάσεις της λίμνης (όπως περιπατητικοί διάδρομοι, κιγκλιδώματα, επιδιόρθωση ξύλινης γέφυρας κ.λπ.).
Παράλληλα, εργασίες θα γίνουν επί της πεζογέφυρας Πηνειάδων Νυμφών, ενώ αυτές τις ημέρες γίνονται εργασίες ριζικής ανακαίνισης στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, που είναι ένα γλυπτό σε μεγάλη κλίμακα, δημιουργία του διάσημου Φιλόλαου Τλούπα.
Παράλληλα, δρομολογείται και το έργο «Ιπποκράτειος Τόπος: Ανάδειξη - Αναβάθμιση μνημείου Ιπποκράτη και δημιουργία Βοτανικού Κήπου», που περιλαμβάνει αναβάθμιση του χώρου του μνημείου του Ιπποκράτη και δημιουργία Βοτανικού Κήπου στο Αλκαζάρ, καθώς και γενική διαμόρφωση του σημείου.
Οι γενικοί στόχοι είναι η ανάδειξη του μνημείου του Ιπποκράτη μέσα από παρεμβάσεις στο ίδιο το μνημείο, τον περιβάλλοντα του χώρο, αλλά και την επέκτασή του σε παρακείμενο χώρο εντός του πάρκου Αλκαζάρ. Για την αναβάθμιση του μνημείου του Ιπποκράτη προβλέπεται η προμήθεια και τοποθέτηση συσκευής ψύξης και θέρμανσης, καθώς και η προμήθεια κι εγκατάσταση ειδικού αναβατορίου ΑμεΑ πλάγια της κεντρικής μαρμάρινης κλίμακας που οδηγεί στην είσοδο στο εσωτερικό του μνημείου, για πρόσβαση ΑμεΑ.
Επίσης, θα εμπλουτιστεί με νέες φυτεύσεις ο περιβάλλοντας χώρος του μνημείου. Θα γίνει μια σύνδεση με το πάρκο Αλκαζάρ, με τη χρήση πεζοφάναρου και διάβασης, ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να διασχίζουν με ασφάλεια τον δρόμο της Γρ. Λαμπράκη που μεσολαβεί και να επισκέπτονται τον Βοτανικό Κήπο που θα κατασκευαστεί στο πάρκο απέναντι.
Σχετικά με τα έργα και την εικόνα που θα δημιουργηθεί, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Χρήστος Τερζούδης δήλωσε στην «Ε» τα εξής: «Πρόκειται για συνεχιζόμενα έργα. Τα παραλάβαμε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και τα συνεχίζουμε για να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν και με τον καλύτερο τρόπο. Η περιοχή του πάρκου στο Αλκαζάρ είναι πολύ σημαντική για τους πολίτες της Λάρισας, αλλά και για τους επισκέπτες της. Θέλουμε να αποκτήσει μια νέα, όμορφη όψη και σύντομα να υποδεχθεί κόσμο για να μπορούν όλοι να το απολαύσουν ξανά».
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass