«Να μην καταργηθεί - συγχωνευθεί καμία δικαστική υπηρεσία»

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2024 13:51

Με την απαίτηση «να μην καταργηθεί - συγχωνευθεί καμία δικαστική υπηρεσία» κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικαστικοί υπάλληλοι με την Ομοσπονδία (ΟΔΥΕ) να σημειώνει ότι «συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στο «σβήσιμο» δεκάδων δικαστικών υπηρεσιών από τον χάρτη με το κριτήριο τους «κόστους - οφέλους», για την αύξηση των αποδοχών μας και την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών, για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στις δικαστικές υπηρεσίες, για σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας».

Όπως διευκρινίζεται από τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Λάρισας οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται την ερχόμενη εβδομάδα ως εξής: «Από Δευτέρα 4 έως και Πέμπτη 7 Μαρτίου προχωράμε σε δίωρες διακοπές εργασιών σε όλης της δικαστικές υπηρεσίες της χώρας από τις 09.00 έως τις 11.00. Κατά τη διάρκεια των διακοπών αυτών οργανώνουμε γενικές συνελεύσεις - συσκέψεις - συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και άλλες δράσεις σε κάθε υπηρεσία. Την Παρασκευή 8 Μαρτίου συμμετέχουμε στην πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Παγκόσμια μέρα της Γυναίκας από τις 11.00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου».
«Το κριτήριο λειτουργίας μιας δικαστικής υπηρεσίας πρέπει να είναι ένα και μοναδικό: Η ευχερής και ακώλυτη πρόσβαση των πολιτών όλης της χώρας, ακόμα και των ακριτικών περιοχών, στη Δικαιοσύνη. Τα κυβερνητικά σχέδια αναμόρφωσης του δικαστικού χάρτη κινούνται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, δεν παίρνουν υπόψη τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Οι δικαστικοί υπάλληλοι με τον αγώνα μας, δεν διεκδικούμε μόνο την ικανοποίηση των αιτημάτων μας που αφορούν τις αποδοχές και τις συνθήκες εργασίας, αλλά και άρση όλων εκείνων των εμποδίων που κάνουν όλο και πιο δύσκολη την πρόσβαση του λαού στη δικαιοσύνη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass