«Θα τερματίσουμε όταν οι υπεύθυνοι μπουν φυλακή»

Πραγματοποιήθηκε χθες ο 1ος Δρόμος Μνήμης για την τραγωδία των Τεμπών

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2024 13:01

Ενας αγώνας που ο τερματισμός του θα σημάνει μόνο όταν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας των Τεμπών μπούνε φυλακή πραγματοποιήθηκε χθες. Με αφετηρία το εργοστάσιο Ζάχαρης δρομείς έτρεξαν μέχρι το «Σημείο Μηδέν» στα Τέμπη, εκεί που έχασαν τη ζωή τους με τρόπο βίαιο και απότομο 57 συνάνθρωποί μας.

Ο 1ος Δρόμος Μνήμης για την τραγωδία των Τεμπών, όπως είναι η ονομασία του, διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Δρομέων Φαλάνης και με τη συναίνεση του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τέμπη 2023, και είναι ένας αγώνας -κυριολεκτικά και μεταφορικά- για τη δικαίωση των νεκρών και την τιμωρία των ενόχων. Οι δρομείς αφού διένυσαν 30 χλμ. περίπου έφτασαν στο σημείο του πολύνεκρου δυστυχήματος, όπου τους περίμεναν συγγενείς των αδικοχαμένων επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας στις 28 Φεβρουαρίου του 2023. Σε κλίμα έντονα φορτισμένο δόθηκαν λουλούδια στους δρομείς και τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των 57 ψυχών. Υπόσχεση όλων, δρομέων τε και συγγενών, ότι δεν θα ξεχαστεί ούτε μία, ούτε ένας.
Ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Σωτήρης Σουλούκος δήλωσε ότι «σήμερα πραγματοποιείται ένας αγώνας μνήμης για τα παιδιά που χάθηκαν άδικα. Αγώνας για τη δικαίωση των παιδιών αυτών. Η Περιφέρεια χωρίς τυμπανοκρουσίες -όπως επιτάσσει η ημέρα άλλωστε- βοηθάει στη διεξαγωγή αυτού του αγώνα μνήμης. Μέχρι να δικαιωθούν τα παιδιά εμείς θα είμαστε εδώ, για να θυμίζουμε ότι δεν τους ξεχνάμε, το παλεύουμε».
Ο αγώνας δεν είχε νικητές, μα ούτε και βραβεία: δόθηκε όμως συμβολικά στους δρομείς μία εικόνα της Αγίας Αναστασίας, στη μνήμη των αγαπημένων τους προσώπων, ως αντίδωρο στον αγώνα τους, ένας αγώνας με πολλαπλές σημασίες και έννοιες. Ενας αγώνας που δεν έχει τερματισμό παρά μόνο «όταν και ο τελευταίος μπει στη φυλακή». Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ειπώθηκε ο αγώνας θα πραγματοποιείται κάθε πρώτη Κυριακή του Μάρτη.
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass