Και εγένετο Μητρώο Εθελοντών του Δήμου Αγιάς

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση στην Κεντρική πλατεία της κωμόπολης

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2024 13:31

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
«Ο εθελοντισμός είναι γιορτή!» Με αυτό το σύνθημα, ο Δήμος Αγιάς, με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας, Εθελοντισμού και Πολιτισμού, πραγματοποίησε χθες Κυριακή, στην Κεντρική πλατεία της Αγιάς, την πρώτη εκδήλωση καταγραφής εθελοντών, προκειμένου να δημιουργηθεί μητρώο εθελοντών του Δήμου.

Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν με χαρά να υπογράψουν τις σχετικές αιτήσεις, αλλά και αρκετοί οι φορείς που έδωσαν το «παρών» δηλώνοντας πως θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή συνεισφοράς και βοήθειας σε οτιδήποτε χρειαστεί. Φορείς, όπως ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Επαρχίας Αγιάς «Ο Άγιος Αντώνιος», η Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Αγιάς, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αγιάς, ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα «Πρόσβαση», η Ομάδα Εθελοντών Δήμητρας Αγιάς και η εθελοντική ομάδα του Γενικού Λυκείου Αγιάς «εΘΕΛοντίζΩ στην Αγιά».
Τις θερμές ευχαριστίες για όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο πρώτο αυτό κάλεσμα εθελοντισμού του Δήμου και συμπλήρωσαν τις αιτήσεις δηλώνοντας ο καθένας τον τομέα που προτίθεται να προσφέρει τη βοήθειά του, εξέφρασε η κ. Ποτούλα Γεωργία, αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας, Εθελοντισμού και Πολιτισμού. Ευχαρίστησε, επίσης, ξεχωριστά τους φορείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση και ανέφερε ότι οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγιάς, αλλά θα βρίσκονται και σε έντυπη μορφή στη γραμματεία του Δημαρχείου. Τέλος, δεν παρέλειψε, να ευχαριστήσει για την παρουσία της στην εκδήλωση και την αντιπεριφερειάρχη Εθελοντισμού και Ισότητας κ. Ανδριάνα Κομήτσα, λέγοντας ότι τέθηκαν έτσι οι βάσεις για μια καλή συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας και στον τομέα του εθελοντισμού. Η δε κ. Κομήτσα δήλωσε «Βρέθηκα στην Αγιά δηλώνοντας και με την παρουσία μου ότι στηρίζω την αξιέπαινη προσπάθεια του Δήμου για τη δημιουργία ενός μητρώου εθελοντών.
Οι έννοιες της προσφοράς, της αλληλεγγύης, της βοήθειας προς τον συνάνθρωπο, είναι συνυφασμένες με το επίπεδο του πολιτισμού μας. Οι εθελοντές επιλέγουν την προσφορά από την αδράνεια και αυτή τη στάση έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία μας. Κανείς δεν περισσεύει στον διαρκή αγώνα για την υποστήριξη των αδύναμων και την αρωγή σε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο περιφερειάρχης μας, Δημήτρης Κουρέτας, στέκονται ενεργά στο πλευρό κάθε προσπάθειας για την ενδυνάμωση του εθελοντισμού. Το ζήσαμε, άλλωστε, και στην περιοχή μας με τις καταστροφικές πλημύρες και αποδείχθηκε στην πράξη ότι ο εθελοντισμός μπορεί να κινητοποιήσει ισχυρές κοινωνικές εφεδρείες δίνοντας λύσεις ανακούφισης σε πολίτες που έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο και χρήζουν άμεσης βοήθειας». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς, Παντελής Χατζηρούφας, ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας, Γκαρανές Αλέξανδρος, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Ξαφάρας Κωνσταντίνος, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Παναγιώτου Γεώργιος, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου, Γραφείου Κινήσεως και Κοιμητηρίων, Τσιαγκάλης Νικόλαος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Αργυρούλης και Αστέριος Τσιώνης, και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Γιώργος Κωστούλας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass