Ελεύθερος χωρίς όρους στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ

ΑΦΕΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΦΕΤΗ-ΑΝΑΚΡΙΤΗ

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2024 16:00

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του στον εφέτη-ανακριτή, Σωτ. Μπακαΐμη, ένα στέλεχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΕΡΓΟΣΕ.

Πρόκειται για το μοναδικό στέλεχος από τα συνολικά 16 που απολογήθηκε, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των διωκόμενων ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τον ερχόμενο Απρίλιο, αφού στο μεταξύ και μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα πρέπει να απολογηθούν στην Ανακρίτρια Αθηνών έπειτα από τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος ορισμένων εξ αυτών από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για το αδίκημα της απάτης, στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενου επιχειρησιακού προγράμματος σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού Δημοσίου.  
Σημειώνεται πως οι συνολικά 16 πρόεδροι, αντιπρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι και στελέχη – υπάλληλοι με ειδικές θέσεις στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., στο πλαίσιο της διερεύνησης των συνθηκών της τραγωδίας των Τεμπών, διώκονται για αξιόποινες πράξεις, που τελέστηκαν με πράξεις (ενέργειες) και παραλείψεις και ειδικότερα για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας της συγκοινωνίας μέσων σταθερής τροχιάς (σιδηροδρόμου) με επικίνδυνες για την ασφάλεια της συγκοινωνίας συμπεριφορές, από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο μεγάλου αριθμού ανθρώπων, τη βαριά σωματική βλάβη περισσοτέρων προσώπων, καθώς και σημαντική βλάβη εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας, τον κίνδυνο περισσοτέρων προσώπων και τον κοινό κίνδυνο σε περισσότερα ξένα πράγματα.
Αλλά και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή και της απλής σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.
Δύο ακόμα στελέχη που ήταν προγραμματισμένο χθες να απολογηθούν έλαβαν, επίσης, προθεσμία για τον ερχόμενο Απρίλιο, ενώ για σήμερα τέλος είναι προγραμματισμένο να απολογηθεί και ο τελευταίος των 16 της ΕΡΓΟΣΕ. Σημειώνεται πως για το τέλος Απριλίου είναι προγραμματισμένο να απολογηθούν και τα δύο στελέχη της Hellenic Train Α.Ε. σε βάρος των οποίων ασκήθηκε δίωξη για πλημμελήματα.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass