Η Λάρισα μια… απέραντη ψησταριά

ΜΕ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΧΑΛΚΙΝΑ ΚΑΙ ΨΗΣΤΑΡΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΟ ΤΣΙΚΝΙΣΜΑ

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2024 14:00

Πιστοί και φέτος στο ραντεβού της Τσικνοπέμπτης οι Λαρισαίοι τίμησαν χθες το έθιμο της κρεατοφαγίας, της οινοποσίας και του γλεντιού από το πρωί μέχρι το βράδυ. Η πόλη από άκρη σε άκρη, από το κέντρο μέχρι την πιο μικρή γειτονιά, μετατράπηκε σε μια απέραντη υπαίθρια ψησταριά.

Σε πλατείες, δρόμους και πεζόδρομους, καφετέριες, κρεοπωλεία, επιχειρήσεις, ακόμη και σε οικοδομές, τήρησαν το έθιμο και τα κάρβουνα πήραν «φωτιά», τα σουβλάκια και τα λουκάνικα έπεσαν στη σχάρα και συνοδεύτηκαν με άφθονο κρασάκι. Δημιουργήθηκε μια ωραία γιορτινή ατμόσφαιρα, που την απόλαυσαν όλοι όσοι βρέθηκαν στις παρέες στα συγκεκριμένα σημεία.
Πάντως και φέτος στη Λάρισα οι ψησταριές άναψαν από νωρίς. Υπήρξαν και περιπτώσεις που έψηναν λουκάνικα και σουβλάκια από τις 10 το πρωί, ενώ οι μυρωδιές των ψητών «έπνιξαν» την πόλη και ένα σύννεφο κάπνας έκρυψε τον ουρανό.
Πολλοί Λαρισαίοι μαζί με τον καφέ τους χθες τσίμπησαν και ένα σουβλάκι κερασμένο από το κατάστημα, ενώ σχεδόν οι πάντες ήταν εφοδιασμένοι. Παράλληλα, τα χάλκινα ακούγονταν απ’ άκρη σ’ άκρη.
Στους πεζόδρομους πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο το γλέντι άναψε για τα καλά, αφού υπήρχαν και ορχήστρες που ξεσήκωναν τον κόσμο. Οι ψιχάλες που άρχισαν να πέφτουν κατά τις 3.30 το μεσημέρι δεν πτόησαν τον κόσμο, ενώ πολλοί είχαν προνοήσει για τέντες και ομπρέλες σε περίπτωση που ο καιρός «τους τα έκανε μούσκεμα».
Ευτυχώς ήταν μόνο για λίγο και η μέρα κύλησε ομαλά, όπως και η νύχτα, που το σκηνικό ήταν ακριβώς το ίδιο. Όσοι δεν πρόλαβαν να τσικνίσουν το πρωί λόγω εργασίας, το έκαναν το βράδυ είτε σε ταβέρνες είτε στο σπίτι.
Τα λουκάνικα και τα σουβλάκια, συνοδεία μπίρας ή κρασιού, κυριάρχησαν χθες στην πόλη, ενώ κάποιοι, ιδιαίτερα σε γειτονιές, μετέτρεψαν την Τσικνοπέμπτη σε Πάσχα ψήνοντας αρνιά και κεμπάπ. Φυσικά και τα σχολεία της πόλης μπήκαν στο κλίμα, γεμάτα με μικρούς μασκαράδες που χόρεψαν το παραδοσιακό γαϊτανάκι και διασκέδασαν στους ρυθμούς της αποκριάς.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass