Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2024 7:24

Δημιουργείται Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό, τη διασύνδεσή τους και την οργανωμένη κινητοποίηση, ανάλογα με τις έκτακτες ανάγκες, σε περιόδους κρίσεων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά στην κατάρτιση Μητρώου Εθελοντών και Εθελοντικών Οργανώσεων.  

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας και Εθελοντισμού κ. Ανδριάνα Κομήτσα, η πρωτοβουλία αφορά στην καταγραφή των φορέων, που τα μέλη τους ενεργοποιούνται σε εθελοντική βάση για την προσφορά στον συνάνθρωπο και την κοινωνία, αλλά και των ατόμων που θέλουν να ενεργοποιηθούν και αναζητούν τον τρόπο. Το Τμήμα του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας υλοποιούν την πρωτοβουλία για τη χαρτογράφηση των εθελοντικών οργανώσεων, σωματείων, συλλόγων, σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το Μητρώο Εθελοντών καταρτίζεται ώστε να αποτελέσει έναν μόνιμο μηχανισμό, που θα συμβάλει, μέσα από την υλοποίηση δράσεων καλλιέργειας δεξιοτήτων, διαλειτουργικότητας, αλληλεγγύης και εξωστρέφειας, στην προαγωγή του εθελοντισμού και την ενδυνάμωση του κοινωνικού του αποτυπώματος στη Θεσσαλία. Στο πλαίσιο αυτό το Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης ξεκίνησε ήδη μια πρώτη καταγραφή των εθελοντικών οργανώσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς όπως η πολιτική προστασία, το περιβάλλον, ο κοινωνικός τομέας, η καθαριότητα, το πράσινο, ο πολιτισμός κ.ά. Μέσω της καταγραφής των εθελοντικών οργανώσεων θα επιδιωχθεί η ενίσχυση της μεταξύ τους δικτύωσης και επικοινωνίας για μελλοντικές κοινές δράσεις, αλλά και για την ένταξη των μελών τους σε προγράμματα εκπαίδευσης. Για τον λόγο αυτόν, από το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης συντάχθηκε ερωτηματολόγιο, το οποίο έχει ήδη αποσταλεί σε εθελοντικές οργανώσεις και καλούνται οι φορείς που το έχουν λάβει να το συμπληρώσουν και να το υποβάλουν το αργότερο έως τις 15 Μαρτίου. Για τον ίδιο λόγο καλούνται εθελοντικές οργανώσεις, αλλά και μεμονωμένα άτομα - εθελοντές που δεν έχουν ακόμη καταγραφεί και επιθυμούν να ενταχθούν σε κάποιον φορέα - σύλλογο και να προσφέρουν τις εθελοντικές υπηρεσίες τους, να συμπληρώσουν το σχετικό ερωτηματολόγιο μέσω της διαδικτυακής πύλης του ΠΕΠΚΕ www.thess-entaxis.gr.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να επικοινωνούν στα εξής τηλέφωνα και email: 2413-506.273, 2413-506.190, dkm01@thessaly.gov.gr, dkm02@thessaly.gov.gr.

 

Αιτήσεις για εξετάσεις απολυτηρίου Δημοτικού
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ

Όσοι/-ες έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας της υποχρεωτικής φοίτησης και επιθυμούν να αποκτήσουν απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου, υποβάλλονται σε γραπτή ή/και προφορική δοκιμασία, όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων υποβάλλονται στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας στην οποία υπάγεται το σχολείο στη σχολική περιφέρεια του οποίου διαμένουν. Οι εξετάσεις διεξάγονται το πρώτο δεκαήμερο των μηνών Σεπτεμβρίου, Δεκεμβρίου, Φεβρουαρίου, Απριλίου και Ιουνίου. Στην ίδια διαδικασία μπορούν να πάρουν μέρος και όσοι/-ες απώλεσαν τον Τίτλο Σπουδών τους και δεν είναι εφικτή η έκδοση Πιστοποιητικού Σπουδών.
Οι αιτήσεις θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας μέχρι και την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024.
Δικαιολογητικά: Πιστοποιητικό γέννησης. Φωτοτυπία ταυτότητας. Υπεύθυνη Δήλωση για τον τόπο διαμονής. Διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, η οποία τεκμηριώνεται με σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό-ΔΕΚΟ ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο: 2414-409.867, κ. Λιάρου Ελένη (Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων).

 

Εκθεση ξενόγλωσσου βιβλίου
ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Έκθεση ξενόγλωσσου βιβλίου και εποπτικού υλικού διοργανώνουν αύριο  Σάββατο 9 Μαρτίου, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, στον «Μύλο του Παππά», ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Λάρισας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων.  Γνωστοί εκδοτικοί οίκοι, όπως oι Archer Editions, Burlington Books, Butterfly Publishing, Express Publishing, Grivas Publications, Hamilton House, MM Publications, Supercours, η Global Cert και η ESOL EXAMS, θα παρουσιάσουν τα συγγράμματά τους. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα γίνουν ομιλίες από τις εκδόσεις MM publications, Burlington Books και Express Publishing.

 

Μνημόσυνα στα Στρατιωτικά Νεκροταφεία Λάρισας και Αγιάς
ΑΥΡΙΟ

Αύριο Σάββατο 9 Μαρτίου (1ο Ψυχοσάββατο του έτους) θα πραγματοποιηθούν μνημόσυνα στα Στρατιωτικά Κοιμητήρια Λάρισας και Αγιάς, στις 11:30 και 10:00 αντίστοιχα, ως ελάχιστος φόρος τιμής για τους νεκρούς, που έπεσαν υπέρ πατρίδας κατά τους αγώνες του έθνους.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και περιλαμβάνει: επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Για την εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόληψη ατυχημάτων, κατά τον χρόνο τέλεσης του μνημόσυνου στο Στρατιωτικό Κοιμητηρίο Λάρισας απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων από ώρα 06:00 έως και 13:00 και διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από ώρα 10:30 έως 13:00, στις κάτωθι οδούς: Στην ανώνυμη οδό που εφάπτεται του Στρατιωτικού Κοιμητηρίου στο τμήμα αυτής από την οδό Φαρσάλων έως την οδό Αλεξανδρουπόλεως και στη βοηθητική οδό της οδού Φαρσάλων (άνωθεν της υπόγειας διάβασης) που εφάπτεται του Στρατιωτικού Κοιμητηρίου και στο τμήμα αυτής από την οδό Άρτης έως την ανώνυμη οδό. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών και σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

 

Βραβεύσεις απόστρατων του Τεχνικού

Το Παράρτημα Θεσσαλίας του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Τεχνικού Σώματος (ΣΑΑΤΧΣ) πραγματοποιεί εκδήλωση αύριο Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 11:30 π.μ., στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας, προκειμένου να κοπεί η βασιλόπιτα του Συνδέσμου και να βραβευθούν αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες Γ’ Λυκείου, τέκνα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών του Τ.Χ. Σώματος της περιοχής, καθώς και μέλη του Τ.Χ., που κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους διακρίθηκαν για τη μεθοδικότητα, την επινοητικότητα και ασφάλεια λειτουργίας του τεχνικού υλικού. Τέλος, θα επιδοθεί αναμνηστικό δώρο στο Τμήμα Αιμοδοσίας του ΓΝΛ για την άριστη συνεργασία στην υλοποίηση της αιμοληψίας των μελών του Συνδέσμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass