Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2024 13:20

Ενημέρωση για πλημμύρες και αγροτική παραγωγή

Η βοηθός Συνήγορος του Πολίτη, Εύα Σαββίδη, θα ενημερώσει τους τοπικούς φορείς για το έργο της Ανεξάρτητης Αρχής, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν την αγροτική παραγωγή και τις πλημμύρες, την Πέμπτη 14 Μαρτίου και ώρα 12.30 μ.μ., στον Μύλο του Παππά (Γεωργιάδου 53, Λάρισα).

Η ενημερωτική συνάντηση αποτελεί μία από τις ενέργειες της πράξης «Δράσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για την ενίσχυση της χρηστής διακυβέρνησης, της λογοδοσίας και καταπολέμησης της κακοδιοίκησης στον δημόσιο τομέα». Η πράξη συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Χρηστή Διακυβέρνηση, Θεσμοί, Διαφάνεια» των EEA Grants (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός ΕΟΧ) που αντιπροσωπεύουν τη συμβολή της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Νορβηγίας για μια πράσινη, ανταγωνιστική Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς.

 

Αιμοδοσία στο ΧΑΡΑ Ι

Το σωματείο εργαζομένων του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας διοργανώνουν δράση αιμοδοσίας, αύριο Τετάρτη 13 Μαρτίου, από 9 π.μ. έως 1.30 μ.μ., στον ισόγειο χώρο του Κέντρου Ημέρας ΧΑΡΑ Ι, Δημοκρατίας 115, Νεάπολη, Λάρισα. Στην αιμοδοσία καλούνται να συμμετάσχουν συμπολίτες καθώς και μέλη και φίλοι του Συλλόγου. Οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν ποτέ και οι αιμοδότες είναι αυτοί που καλούνται να καλύψουν τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες. Σε περίπτωση που δεν μπορούμε να γίνουμε οι ίδιοι αιμοδότες, θα μπορούσαμε να παρακινήσουμε άλλα άτομα να συμμετάσχουν. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο του Συλλόγου 2410-613.112.

 

Νέες κλοπές από επαγγελματικά Ι.Χ.

Με αφορμή την εξιχνίαση 10 περιπτώσεων κλοπών από επαγγελματικά Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα που διαπράχθηκαν σε Λάρισα και Λαμία και τη σύλληψη, στα όρια του αυτοφώρου, δύο αλλοδαπών ανδρών, από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι, «όπως προέκυψε από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, κατά το χρονικό διάστημα από 30-01-2024 έως 05-02-2024, οι δράστες διέπραξαν επιπλέον τρεις περιπτώσεις κλοπών από Ι.Χ.Φ. οχήματα, από τις οποίες μία στη Λαμία και δύο στον Βόλο, αφαιρώντας διάφορα εργαλεία από το εσωτερικό τους».

 

Εσπερίδα για το βαμβάκι στα Φάρσαλα

Η 7η ετήσια εσπερίδα για την ποιότητα του ελληνικού βαμβακιού που τιτλοφορείται: «Το παρόν και το μέλλον της ελληνικής βαμβακοκαλλιέργειας», πραγματοποιείται την Πέμπτη 14 Μαρτίου και ώρα 17.00 στα Φάρσαλα (ΚΤΗΜΑ ΑΙΓΛΗ), στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Διεπαγγελματικής για την προώθηση του ελληνικού βαμβακιού. Οι θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν αφορούν: ΔΟΒ – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ: Μια διαχρονική συνεργασία. Εκπαίδευση παραγωγών στις σύγχρονες καλλιεργητικές πρακτικές / Προσαρμογή στις απαιτήσεις της πράσινης συμφωνίας. Το ελληνικό – ευρωπαϊκό βαμβάκι στις διεθνείς αγορές: η πορεία και οι προοπτικές του. Οι ενισχύσεις της ΚΑΠ στον τομέα του βαμβακιού: ευκαιρίες και προοπτικές για τους παραγωγούς. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας ποικιλιών που σποροπαράγονται στην Ελλάδα. Στο τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν τοποθετήσεις και ερωτήσεις από τους παριστάμενους, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Κλειστό για 2 ημέρες το ΚΕΠ Γιάννουλης
ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣ

Κλειστό θα παραμείνει την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Γιάννουλης, εξαιτίας μετακόμισης και μεταφοράς του εξοπλισμού του. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να μεταφερθεί ο εξοπλισμός από το Παλαιό Δημαρχείο Γιάννουλης (Αθανασίου Διάκου 7) στο ανακαινισμένο κτίριο που βρίσκεται στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης (Στοά Καταστημάτων). Παρακαλούνται οι πολίτες που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο ΚΕΠ να απευθύνονται, προσωρινά, για τις συγκεκριμένες ημέρες, είτε στο ΚΕΠ Φαλάνης είτε στο κοντινότερο ΚΕΠ της Λάρισας. Το ΚΕΠ Γιάννουλης θα επαναλειτουργήσει κανονικά την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 στις Εργατικές Κατοικίες.

 

Μέχρι 15 Μαρτίου αιτήσεις για εξοπλισμό τηλεοπτικού σήματος
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΚΕΠΘΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Μέχρι και την Παρασκευή 15 Μαρτίου θα διαρκέσει στον Δήμο Ελασσόνας η υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού πρόσβασης τηλεοπτικού σήματος, ο οποίος παρέχεται δωρεάν για 8 χρόνια από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ήδη από τους προηγούμενους κύκλους έχουν επωφεληθεί δεκάδες μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Ελασσόνας, οι οποίοι και έλαβαν τον δωρεάν εξοπλισμό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από τα ΚΕΠ του Δήμου Ελασσόνας, για τις περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών (λευκές περιοχές), όπως είναι η Κρανέα, Λουτρό, Άκρη (Αντιχασίων), Κουτσούφλιανη (Βερδικούσιας), Αγιονέρι, Αετοράχη, Βαλανίδα (Ελασσόνας), Καρυά, Συκαμινέα (Καρυάς), Λιβάδι, Δολίχη (Λιβαδίου), Ιερά Μονή Σπαρμού, Βρυσοπούλες (Ολύμπου), Γιαννωτά και Λυκούδι (Σαρανταπόρου). Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι ο ΑΦΜ, ένας λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος, φωτοτυπία ταυτότητας, έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και ο αριθμός του κινητού ή σταθερού τηλεφώνου.

 

Απεργία και αποχή για ατομική αξιολόγηση

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΟΛΜΕ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ

Την επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής από την ατομική αξιολόγηση μετά τη δικαστική απόφαση που την κήρυξε παράνομη, αποφάσισε η ΟΛΜΕ στη γενική συνέλευση των προέδρων ΕΛΜΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το περασμένο Σάββατο. Σύμφωνα με την ενημέρωση του προέδρου της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας Θανάση Φούντα, στη γενική συνέλευση παραβρέθηκαν  70 ΕΛΜΕ σε σύνολο 87. Ψηφίστηκε ομόφωνα η εισήγηση της Ομοσπονδίας που προέβλεπε την επαναπροκήρυξη από την ΟΛΜΕ της απεργίας-αποχής από την ατομική αξιολόγηση μετά τη δικαστική απόφαση που την κήρυξε παράνομη. Ψηφίστηκε επίσης με 50+1% πρόταση που προβλέπει νέο κύκλο Γενικών Συνελεύσεων, στην περίπτωση που υπάρξει και νέα καταδικαστική απόφαση από τη δικαιοσύνη σχετικά με την απεργία-αποχή. Δεν ψηφίστηκε πρόταση για κήρυξη της απεργίας-αποχής και από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Περισσότερες από 50 ΕΛΜΕ στο σύνολο των 70, λόγω της περιορισμένης συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις γενικές τους συνελεύσεις, συμμετείχαν στη Γ.Σ. προέδρων με αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων.

 

Σε ένα τριήμερο 1.527 τροχονομικές παραβάσεις
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

Συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν από την 7 Μαρτίου 2024 έως και χθες 10 Μαρτίου τις πρώτες πρωινές ώρες, σε περιοχές της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης κάθε μορφής εγκληματικότητας, της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, καθώς και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειάς τους. Με μέριμνα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, στις οποίες συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας) των προαναφερόμενων Διευθύνσεων. Ειδικότερα, συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τη διενέργεια ελέγχων σε επιχειρήσεις-καταστήματα, τον έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας τους, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικότητας.
Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων ελέγχθηκαν 5.547 άτομα και 5.000 οχήματα,προσήχθησαν 115 άτομα, συνελήφθησαν 21 άτομα και συγκεκριμένα 4 για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, 1 για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης), 6 για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (-κατά περίπτωση- για μέθη και στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης), 1 για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, 1 για κλοπή τροχοφόρου, 1 για παρεμπόριο, 1 για ανυποταξία &6 για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (για -κατά περίπτωση- αναπαραγωγή μουσικής πέραν του επιτρεπόμενου ορίου, στέρηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων και στέρηση άδειας παράτασης λειτουργίας μουσικών οργάνων). Βεβαιώθηκαν 1.527 τροχονομικές παραβάσεις, εκ των οποίων 377 για παραβίαση ταχύτητας, 24 για μέθη, 43 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 20 για μη χρήση κράνους, 22 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 8 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 5 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 4 για φθαρμένα ελαστικά και 1.024 λοιπές.
Ακινητοποιήθηκαν 58 οχήματα,κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 0,54 γραμμάρια κοκαΐνης, 4,46 γραμμάρια κάνναβης, 7 ναρκωτικά δισκία. Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές αυτές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην προστασία και ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου, θα συνεχιστούν στη Θεσσαλία.

 

Ρύθμιση οφειλών έως 100 δόσεις στη Δ.Ε.Υ.Α Φαρσάλων

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε)»
Η ΔΕΥΑ Φαρσάλων ενημερώνει ότι σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δ.Σ., δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών που έχουν βεβαιωθεί έως και τις 19-2-2024, σε έως 100 δόσεις, κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη. Οι αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλονται έως το αργότερο και τις 31-5-2024 στα γραφεία της ΔΕΥΑΦ (Αχιλλέως 8), και ώρες: 09:00 – 13:00. Πληροφορίεςστα τηλέφωνα 2491025882, 2491025508.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass