Απεμπλοκή της Ελλάδας από «ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς»

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ – «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2024 14:10

«Δεν θα αφήσουμε να γίνει η πόλη μας κέντρο πολεμικών επιχειρήσεων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί ένα μεγάλο όχι στη μετατροπή της χώρας μας σε αιχμή του δόρατος στους ιμπεριαλιστικούς δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ» τονίζουν στελέχη του ΚΚΕ, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΚΟ Λάρισας του ΚΚΕ αύριο Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 8 το βράδυ στην Κεντρική πλατεία, με κεντρικό ομιλητή τον βουλευτή του Κόμματος, Νίκο Παπαναστάση. Στελέχη του ΚΚΕ σε συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες στα γραφεία του Κόμματος, υπογράμμισαν την αντίθεση του ΚΚΕ στην εμπλοκή της χώρας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και εσχάτως και της Ε.Ε. με αφορμή και τη διοίκηση της επιχείρησης «Aspides» από το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο στην 1η Στρατιά.
Αναλυτικότερα το μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, Παν. Κοδέλας πλαισιωμένος από τα μέλη, του Τομεακού Γραφείου Υπαίθρου Λάρισας, Μαρία Κωστούλα και του Γραφείου Περιοχής της ΚΝΕ, Αγγέλα Τσιάτσιου υπογράμμισε ότι «για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, που «ματώνουν» καθημερινά τον λαό, η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και των άλλων κομμάτων, σπρώχνει τη χώρα στο σφαγείο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και των συμμάχων τους ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ, έχοντας μετατρέψει τη χώρα σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο». Προσθέτοντας ότι «η αποστολή της φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα συνδέεται με την προστασία των συμφερόντων των εφοπλιστών που εκμεταλλεύονται τους ναυτεργάτες, απολαμβάνουν αφορολόγητο πετρέλαιο, βγάζουν τεράστια κέρδη- ακόμα και από τις εμπόλεμες ζώνες- ανεβάζοντας τα ναύλα». Ζητώντας την απεμπλοκή της χώρας «από τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς» το στέλεχος του ΚΚΕ τόνισε πως «η ανάληψη της διοίκησης της επιχείρησης «Aspides» από το Ευρωστρατηγείο που εδρεύει στην 1η Στρατιά και την αποστολή της φρεγάτας Ύδρας, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της 110 Πτέρυγας Μάχης ως ΑμερικανοΝΑΤΟϊκό ορμητήριο από όπου επιχειρούν τα UAV MQ-9 Reaper, (μάλιστα σε δημοσιεύματα αναφέρεται ο μακροπρόθεσμος στόχος μετατροπή της σε «δεύτερη Σούδα»), απογειώνει την εμπλοκή της χώρας μας και της πόλης μας της Λάρισας σε 2 πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή».

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ
Εξέλιξη που «καθιστά τη χώρα μας «θύτη» απέναντι σε άλλους λαούς, στο πλευρό του ΝΑΤΟ - ΕΕ και ΗΠΑ. Καθιστά τον λαό μας και την πόλη μας πιθανό «θύμα» αφού μπορεί να μετατραπεί σε στόχο αντιποίνων! Θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των μελών του πληρώματος» κατέληξε, απευθύνοντας κάλεσμα σε πολίτες και φορείς «να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων και την απεμπλοκή από τους ΝΑΤΟΪκούς σχεδιασμούς».
Τα στελέχη του ΚΚΕ σημείωσαν τέλος την αντίθεσή τους στην «παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στη Λάρισα». Σημειώνεται πως ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Γ. Τσούνης έχει προσκληθεί να παραστεί σε εκδήλωση φορέα της Λάρισας, αύριο Τετάρτη το απόγευμα.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass