Μαθητές - πρέσβεις της Ευρωβουλής

* Από το ΓΕΛ Τυρνάβου στο Στρασβούργο

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2024 13:50

Το Γενικό Λύκειο Τυρνάβου συμμετείχε στην ημερίδα «Euroscola» στο Στρασβούργο, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» κατά το σχολικό έτος 2022-2023.

Για τον σκοπό αυτόν ταξίδεψε στο Στρασβούργο μαζί με την αντίστοιχη ομάδα  του Γενικού Λυκείου Παλαμά.
Στο Πρόγραμμα Euroscola συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ευρώπη, αποκτώντας πρακτική εμπειρία της ευρωπαϊκής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Το Πρόγραμμα Euroscola θεσπίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 1990, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν σε άσκηση προσομοίωσης σχετικά με τις εργασίες των ευρωβουλευτών.
Στο Euroscola της 1ης Μαρτίου 2024 με θέμα «Προστατεύοντας τη Δημοκρατία και τα θεμελιώδη δικαιώματα στην Ευρώπη» συμμετείχαν 39 χώρες με 1.140 μαθητές και μαθήτριες. Στο πρώτο μέρος της ημερίδας προβλήθηκε χαιρετιστήριο βίντεο της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola, όπου τονίστηκε η σημασία της συμμετοχής στις ευρωεκλογές και ακολούθησε συζήτηση με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Jan-Christoph Oetjen, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις που του έθεσαν οι μαθητές κι οι μαθήτριες γύρω από φλέγοντα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμη, ο επικεφαλής των Νομικών Υπηρεσιών του Ευρωκοινοβουλίου, Antonio Caiola, συζήτησε με τους νεαρούς συμμετέχοντες για τα θεμελιώδη δικαιώματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απάντησε στις ερωτήσεις τους. Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας οι μαθητές κι οι μαθήτριες πήραν μέρος σε debate για τα ανθρώπινα δικαιώματα και έλαβαν μέρος σε ψηφοφορίες.
Οι μαθητές κι οι μαθήτριες του ΓΕΛ Τυρνάβου που συμμετείχαν στο Euroscola είναι οι:
Ζαμπακίκα Θεοδώρα, Καραμουσλή Στυλλιανή, Μπαλιάφα Βασιλική, Νάκα Στυλιανή, Τεγούση Κωνσταντίνα Ιωάννα, Γκόβαρη Χρυσούλα, Αρλέτου Σωτηρία, Φώτος Νικόλαος, Νάκας Νικόλαος και Μπουκουβάλας Αναστάσιος
Τους συνόδευσε η εκπαιδευτικός Ιωαννίδου Ελένη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass