Δημιουργούνται μονάδες έγκαιρης παρέμβασης στην ψύχωση

Σύμφωνα με τον βουλευτή Χρ. Κέλλα

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2024 15:48

«O ρόλος της έγκαιρης παρέμβασης στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία, είναι καθοριστικός για την ομαλή εξέλιξη του παιδιού.

Η Πρώιμη Παρέμβαση δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως προοπτική προβλήματος, αλλά ως προοπτική αντιμετώπισής του, καθώς όσο πιο έγκαιρα παρεμβαίνει ο ειδικός στη θεραπεία ενός παιδιού, τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα», τόνισε σε τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής ΝΔ ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα τη σημασία της έγκαιρης παρέμβασης στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία.
Στην εκδήλωση, την οποία συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Λάρισας, το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Εκπαιδευτηρίων Μ.Ν Ράπτου, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, το Δημοτικό Σχολείο Καλαμακίου, το 55ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας,
 Ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφέρθηκε στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την Πρώιμη Παρέμβαση, επισημαίνοντας: «Για την κυβέρνησή μας, οι δράσεις πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης σε όλους τους τομείς, βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής μας και το αποδεικνύουμε και στον χώρο της Έγκαιρης Παρέμβασης. Μόλις πριν λίγες ημέρες, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, προανήγγειλε voucher ώστε οι γονείς να απευθύνονται στα κέντρα που παρέχουν υπηρεσίες πρώιμης παρέμβασης και να αντιμετωπίζουν τις μαθησιακές ή και άλλες δυσκολίες που βλέπουν στα παιδιά τους. Επιπλέον, πριν έναν χρόνο, εγκαινιάστηκε η πρώτη στην Ελλάδα, Μονάδα Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες επτά ανά την επικράτεια, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για παρεμβάσεις, που γίνονται πρώτη φορά από την πολιτεία και βοηθούν ρεαλιστικά τα παιδιά να βρουν το δρόμο τους στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και να εισέλθουν εναρμονισμένα και εύκολα, κυρίως στο κομμάτι της προσχολικής εκπαίδευσης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass