Συγκίνηση και βαρύ πένθος στην κηδεία του Γ. Λαδόπουλου

Πλήθος κόσμου για το τελευταίο αντίο χθες στο Ομορφοχώρι

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2024 15:30

Η βροντερή φωνή και το χαρακτηριστικό του γέλιο, δεν θα ξανακουστούν. Το χαμόγελό του δεν θα ξαναλάμψει. Η έντονη προσωπικότητά του, η διάθεση για προσφορά, η αρχοντιά του, θα λείψει σε όλους.


Ο Γιώργος Λαδόπουλος από χθες βρίσκεται στην αγκαλιά της θεσσαλικής γης, την οποία όλα τα προηγούμενα χρόνια υπηρέτησε με ήθος, συνέπεια και δυναμισμό.
Ως αγρότης, ως πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού, ως νομαρχιακός και περιφερειακός σύμβουλος και αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα.
Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία και στη Θεσσαλία γενικότερα. Κι αυτό αποδείχτηκε από το πλήθος του κόσμου που παραβρέθηκε στο Ομορφοχώρι για να τον συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία, όπου ετάφη δίπλα από τον αγαπημένο του αδερφό του Βασίλη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή και αυτός νικημένος από τον καρκίνο. Το θεώρησαν χρέος τους να τον αποχαιρετίσουν, ως μία ένδειξη ελάχιστης αναγνώρισης για όσα προσέφερε στον τόπο.
Βαριά θλίψη και συγκίνηση στη νεκρώσιμη ακολουθία που τελέσθηκε στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στο Ομορφοχώρι. Ανείπωτη η οδύνη στα πρόσωπα των δικών του ανθρώπων, της μητέρας του Κυριακής και των δύο αγαπημένων του θυγατέρων Κικής και Μόρφης, που τον έκαναν περήφανο πατέρα.
Στον επικήδειο που εκφώνησε ο αντιδήμαρχος Κιλελέρ Χρήστος Χατζούλης, απηύθυνε «το ύστατο χαίρε με πόνο ψυχής στο όνομα όλων όσων παραβρέθηκαν στην εξόδιο ακολουθία» και μεταξύ άλλων τόνισε «με τον τρόπο ζωής του κατέγραψε με αδρά γράμματα την έννοια της αγωνιστικότητας. Κυρίως όμως κατέγραψε την ανάγκη διεκδίκησης των δικαίων για τον άνθρωπο. Μας έδειξε ότι η ευγένεια της ανθρώπινης ψυχής οικοδομείται πάνω στο συναίσθημα της αγάπης και της προσφοράς στον πλησίον. Ό,τι χτίζεται σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο προϋποθέτει την έκφραση αυτών των συναισθημάτων. Γιώργο, έφυγες από κοντά μας αιφνίδια, αλλά η παρακαταθήκη σου είναι το σημαντικό έργο που μας κληροδότησες αφιερώνοντας όλη σου τη ζωή, από κάθε μετερίζι που υπηρέτησες, στην υπεράσπιση των αιτημάτων όλων των ανθρώπων του μόχθου, κυρίως όμως των συναδέλφων σου αγροτών της Θεσσαλικής γης. Χωρίς να λογαριάζεις κάματο, με λεβεντιά, κρατώντας πάντα ανοιχτά, πάντα άγρυπνα τα μάτια της ψυχής σου. Απλόχερα την κατέθετες για το δίκιο τους και την προκοπή τους. Αγαπητέ φίλε, στο μακρινό σου ταξίδι θα σε συντροφεύει η θύμηση όλων μας, μα πάνω από της γηραιάς μητέρα σου και των δύο παιδιών σου, τις γιατρίνες σου που γι’ αυτές τόσο υπερήφανος ήσουν. Ίσως το δάκρυ που κυλά να μην αρκεί να καταδείξει τον πόνο της ψυχής μας. Βιάστηκες Γιώργο να ακολουθήσεις τον αδελφό σου τον Βασίλη στα λιβάδια του παραδείσου. Τόσο πολύ τον αγαπούσες που πήγες να τον συναντήσεις μακριά από αυτόν τον κόσμο, τον μάταιο».
Τη νεκρώσιμο ακολουθία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ομορφοχώρι τέλεσε ο Μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμος, ο οποίος στον αποχαιρετιστήριο λόγο του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Γιώργου Λαδόπουλου, τονίζοντας ότι «ήταν άνθρωπος της προσφοράς και είχε ως προτεραιότητά του την οικογένειά του. Αγάπησε και πόνεσε τον τόπο του, είχε πολιτικούς αντιπάλους αλλά όχι εχθρούς και αυτό το γνώριζε καλά η παράταξή του… Εύχομαι να βγούνε κι άλλοι σαν τον Λαδόπουλο και να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση».
Απ την πλευρά του ο πρώην περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, αποχαιρετώντας τον προσωπικό του φίλο τόνισε «δύο λέξεις κυριαρχούν σε όλους από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του: γιατί θεέ μου! ...Θα μας λείψει η αγάπη, το γέλιο του, το πάθος του για τη ζωή και το γνήσιο που εκπροσωπούσε.
Αγωνιστήκαμε μαζί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και είναι σίγουρο ότι οι επόμενες γενιές θα σε θυμούνται για την προσφορά και τις αξίες σου. Είμαστε περήφανοι όπως και οι αγαπημένες σου κόρες, για τη διαδρομή και τη συνολική στάση ζωής που τήρησες».
Ο αντιδήμαρχος Κιλελέρ Αλέκος Χονδρονάσιος μίλησε για «έναν άνθρωπο οραματιστή, ασυμβίβαστο, αγωνιστή... για ένα τεράστιο έργο που αφήνει πίσω του αν και έφυγε νωρίς» και υποστήριξε ότι ο Δήμος Κιλελέρ σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο του Ομορφοχωρίου θα τιμήσουν τη μνήμη του Γιώργου Λαδόπουλου όπως του άξιζε.
Στο αποχαιρετιστήριο αντίο ήταν όλοι τους εκεί, οι βουλευτές Χρήστος Καπετάνος, Ευαγγελία Λιακούλη, Βασίλης Κόκκαλης, ο Επιτελάρχης της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτας, ο αντιπεριφερειάρχης Δημ. Τσέτσιλας, οι δήμαρχοι Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, Λάρισας Θανάσης Μαμάκος και Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι δήμων της Θεσσαλίας, διοικήσεις και μέλη αγροτικών συνεταιρισμών, ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας «Ελευθερία» Γιώργος Μιχαλόπουλος, η πολιτευτής της Ν.Δ. Ρένα Καραλαριώτου, η πρώην βουλευτής Στέλλα Μπίζιου.
ΡΕΠ: Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass