Γιόρτασαν τον ερχομό της Σαρακοστής

ΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΤΕΣ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2024 15:10

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Τον ερχομό της Σαρακοστής γιόρτασαν οι Ανατολίτες και οι φίλοι της Ανατολής, τηρώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου.

Από νωρίς το πρωί της Καθαράς Δευτέρας στο όμορφο ορεινό χωριό της Αγιάς ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το μαγείρεμα της παραδοσιακής φασολάδας. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου, όπου προσφέρονταν νηστίσιμα παραδοσιακά εδέσματα, φασολάδα και μπουρανί, λαγάνα, σαρακοστιανά εδέσματα και κρασί, γιορτάζοντας μια ιδιαίτερη μέρα, καθώς συμβολίζει την πνευματική και σωματική «κάθαρση» πριν από την κατάνυξη της Μεγάλης Σαρακοστής.
Τα εδέσματα και τα ποτά ήταν προσφορά του Δήμου Αγιάς, χορηγών, αλλά και του Συλλόγου Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος», ο οποίος απευθύνει τις θερμές ευχαριστίες του σε όλες και όλους που εθελοντικά προσφέρθηκαν και βοήθησαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, που είναι αλήθεια ότι άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για την οργάνωσή της. Ακόμα μία χρονιά ο Σύλλογος Ανατολιτών κατάφερε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε οι Σελιτσιανιώτες να ανταμώσουν και να αναβιώσουν τα ήθη και τα έθιμα του χωριού και παράλληλα οι γηραιότεροι να ανασύρουν μνήμες και βιώματα και να τα μοιραστούν με τις νεότερες γενιές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass