Πανελλαδικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στη Λάρισα

*ΣΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ *ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΤΣΙΓΡΑ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2024 15:30

Το Μέτωπο Λαϊκού Αγώνα «Κώστας Βιδάλης» καλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους, την τοπική κοινωνία της Λάρισας, ολόκληρης της Θεσσαλίας και της Ελλάδας, το Σάββατο 30 Μαρτίου, στις 16:00, σε πανελλαδικό - πανθεσσαλικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο, «εκφράζοντας την αντίθεσή μας στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και τη μετατροπή της 1ης Στρατιάς σε ορμητήριο πολέμου της Ε.Ε.

Όπως σημειώνεται στο κάλεσμα, «τέλος Ιανουαρίου ο Ν. Δένδιας πρότεινε και έγινε αποδεκτή στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. η παραχώρηση του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου της Λάρισας (1η Στρατιά) ως επιχειρησιακό κέντρο της ναυτικής επιχείρησης της Ε.Ε., εναντίον των ανταρτών Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα.
Οι Χούθι έχουν εξαπολύσει μια σειρά επιθέσεων σε πλοία και άλλους στόχους στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού, ο οποίος ακόμη μαίνεται.
Με την ενεργοποίηση ξανά του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς, την επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» και την αποστολή της φρεγάτας ΥΔΡΑ, το ελληνικό κράτος εμπλέκει την Ελλάδα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της Ε.Ε. στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, βάζοντας τον λαό της χώρας και της πόλης της Λάρισας σε επικίνδυνες περιπέτειες και σε ενδεχόμενο στόχο αντιποίνων.
Η 1η Στρατιά έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε στρατηγείο της Ε.Ε. To 2014 αποτέλεσε κέντρο επιχειρήσεων της Ε.Ε. κατά του λαού της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας. Τώρα επιχειρείται ξανά να αποτελέσει ορμητήριο πολέμου απέναντι στο αντάρτικο των Χούθι και στον λαό της Υεμένης.
Παράλληλα, στην πόλη του Βόλου, χρησιμοποιώντας την πλεονεκτική γεωγραφική της θέση και το λιμάνι της, έχουν προκύψει συμφωνίες όπως η χρήση του στρατοπέδου «Γεωργούλα» ως Logistic Support Area του ΝΑΤΟ, ενώ και το 839 Τάγμα Μεταφορών (TC Det Eastern Med-Greece Detachment) σύναψε συμβόλαια με χρονική διάρκεια από 16/12/2023 έως 15/12/2028 με φορτοεκφορτωτικές υπηρεσίες.
Οι επιλογές της Κυβέρνησης να συνταχθεί με τους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. δεν αποτελεί κάτι καινούριο. Οι πολιτικές που προσπαθούν να στρατιωτικοποιήσουν όλη την Ελλάδα έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό. Ήδη στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας έχει εδαφικοποιηθεί το ΝΑΤΟ καιρό τώρα.
Στο πλαίσιο της υλοποίησης της συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCA), στην πόλη της Λάρισας και συγκεκριμένα στην 110 Πτέρυγα Μάχης από το ‘18 έχουν εγκατασταθεί αμερικάνικα μη επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη, (UAV) MQ-9 REAPER που έχουν χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο της Συρίας.
Από τη μεριά μας, λέμε πως δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η μετατροπή της Λάρισας σε κέντρο και πολεμικό ορμητήριο του ιμπεριαλιστικού πολέμου της Ε.Ε. και των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ απέναντι στο αντάρτικο των Χούθι, τον λαό της Παλαιστίνης και της Υεμένης» καταλήγει το κάλεσμα, με τους διοργανωτές να λένε «Όχι στη μετατροπή της Λάρισας σε ορμητήριο πολέμων του ευρωατλαντισμού, καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε,Ε,, έξω οι ευρωΝΑΤΟϊκές βάσεις από την Ελλάδα, θάνατος στον φασισμό και στον ιμπεριαλισμό, νίκη στα όπλα της παλαιστινιακής αντίστασης».
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΤΣΙΓΡΑ
Στο μεταξύ, το ερχόμενο Σάββατο 23 Μαρτίου, στις 19:00, στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής (κτίριο Κατσίγρα, πλατεία Ταχυδρομείου), το Μέτωπο Λαϊκού Αγώνα «Κώστας Βιδάλης» θα πραγματοποιήσει ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση.
H εκδήλωση - συζήτηση πραγματοποιείται με αφορμή την πολεμική επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» της Ε.Ε. κατά των Χούθι, με επίκεντρο το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο (1η Στρατιά) και την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Το θέμα της εκδήλωσης είναι «Ο ιμπεριαλισμός, οι πόλεμοι και η μετατροπή της Λάρισας σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα συζητηθούν «η πολεμική επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» της Ε.Ε. κατά των Χούθι με επίκεντρο το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο (1η Στρατιά) και η εμπλοκή της Ελλάδας. Ο κίνδυνος αντιποίνων στην περιοχή και η ανάγκη λαϊκών αντιστάσεων στη μετατροπή της Λάρισας - Θεσσαλίας σε ευρωΝΑΤΟϊκό ορμητήριο ιμπεριαλιστικών πολέμων. Η απειλή της παγκόσμιας ειρήνης από τις ωμές στρατιωτικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και οι ελπιδοφόρες ένοπλες αντιστάσεις που αναπτύσσονται. Οι συνέπειες της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της Ελλάδας και η στήριξη της Κυβέρνησης ΝΔ στο κράτος «τρομοκράτη» του Ισραήλ και στο φασιστικό καθεστώς του Κιέβου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass