Από άμβωνος κήρυγμα για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Από τον Μητροπολίτη Λάρισας στην Παναγία Φανερωμένη Τυρνάβου

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2024 14:40

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Του ανταποκριτή μας)

Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Παναγία Φανερωμένη Τυρνάβου καθώς και στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στη Ροδιά μίλησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος στα κηρύγματά του αναφέρθηκε στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την παρένθετη μητέρα. Μάλιστα “έδειξε” έναν βουλευτή του ν. Λάρισας που παρευρέθηκε σε Ιερό Ναό της Λάρισας για την Κυριακή της Ορθοδοξίας κρατώντας μια εικόνα.
Πιο συγκεκριμένα για το νομοσχέδιο είπε: «Δόθηκε η δυνατότητα μέσα από τα άρθρα 10 και 11 του νέου νομοθετήματος, για την παρένθετη μητρότητα. Το τι είναι αυτό το έχουμε πει αλλού, δεν χρειάζεται να το επαναλάβουμε. Πολλοί τότε μας είπανε, τι φωνάζετε, τι διαμαρτύρεστε, ο νόμος θα περάσει υπάρχει πλειοψηφία. Και άλλες φορές διαμαρτυρηθήκαμε και η Βουλή νομοθέτησε και εσείς χάσατε. Δεν πέρασαν οι απόψεις σας. Δεν πέρασε αυτό το οποίο είπατε. Προσέξτε. Το κερδίζω χάνω μπορείτε να το πείτε στο ποδόσφαιρο, δεν μπορείτε να το πείτε στην κοινωνική και καθημερινή ζωή. Για να πεις στην κοινωνική ζωή κερδίζω ή χάνω πρέπει να παρατηρήσεις για χρόνια κάτι, να δεις πώς εξελίσσεται, πως επηρεάζει. Κι άλλες φορές εμείς χάσαμε αφού πέρασαν οι νόμοι με τους οποίους διαφωνούσαμε γιατί οι πλειοψηφίες στο κοινοβούλιο αλλιώς αποφασίσανε. Και ήταν βέβαια πολύ εύκολο, εντός εισαγωγικών, να χάσουμε μιας και μέσα στο κοινοβούλιο υπάρχουν βουλευτές που μπορεί να λέγονται χριστιανοί ορθόδοξοι όμως δυστυχώς ως άνθρωποι αδύναμοι και αυτοί προσκυνούν αυτό που λέγεται κομματική πειθαρχία. Δεν τολμούν να ξεφύγουν από αυτό που ο ανθρώπινος δυνάστης, ο αρχηγός του κόμματος ή η ηγετική ομάδα του κόμματος τους επιβάλλουν να ψηφίσουν. Αυτό βέβαια δεν είναι δημοκρατία αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Δεν έχουμε λοιπόν μέσα στο κοινοβούλιο βουλευτές επισκόπους ή κληρικούς, για να ψηφίσουν κατά την εκκλησία. Η εκκλησία θεωρεί πως οι πάντες την εκπροσωπούν γι’ αυτό και πολλοί την πικραίνουν και την προδίδουν».
Όσον αφορά τον βουλευτή ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης: «Προσωπικά είχα την απορία αύριο στη γιορτή του Ευαγγελισμού, κάποιοι που ψήφισαν αυτό τον νόμο με τι μούτρα θα εμφανιστούν στην εκκλησία και πώς θα ασπαστούν την Ιερά εικόνα. Εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να αντιδράσω. Αλλά αυτό το πρόσωπο που θα ασπάζονταν στην εικόνα θα το σέβονταν πραγματικά και πως θα εμφανιζόταν μπροστά στην Ιερή αυτή Εικόνα που σημαίνει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ψήφισαν.
Σήμερα με έκπληξη είδα έναν από αυτούς που ψήφισαν το νομοσχέδιο, βουλευτή, έναν ο οποίος σε κατ’ ιδίαν συνάντησή μας είχε διαβεβαιώσει ότι θα απέχει, δεν θα ψήφιζε εναντίον αλλά δεν θα ψήφιζε και υπέρ, τελικά δεν έκανε αυτό που μας είπε και ψήφισε υπέρ, δικαίωμά του αυτός θα κριθεί. Τον είδαμε να στέκεται σήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας μέσα σε ναό στη Λάρισα και μάλιστα με τρόπο που κρατούν οι χιλιαστές το περιοδικό τους να κρατά μια εικόνα του Ευαγγελισμού. Για να αποδείξει ότι δεν έχει συναίσθηση αυτού που κάνει. Για να αποδείξει ότι έχει παχυλή άγνοια.
Την εικόνα του Ευαγγελισμού, που δεν συμβολίζει απλά την πνευματική ελευθερία αλλά και τον σεβασμό του Θεού στον τρόπο συλλήψεως του ανθρώπου, τον σεβασμό του Θεού σε όλη αυτή τη διαδικασία, να μου την κρατάει μέσα στον ναό για να δείξει πόσο καλός χριστιανός είναι... Ως πότε θα μας εμπαίζουν κάποιοι...».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass