Ελεγχος χημικών σε χώματα

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΑΚΡΙΤΗ, ΕΝΩ Ο ΧΩΡΟΣ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. - ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2024 13:01

Τη διενέργεια ελέγχου από τη Χημική Υπηρεσία σε χώματα που μετέφερε εταιρεία χωματουργικών μηχανημάτων κατά την εκτέλεση εργασιών πρόσβασης γερανών στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών σε ιδιωτικό οικόπεδο ζήτησε ο Εφέτης Ανακριτής, Σωτ. Μπακαϊμης.

Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα την περασμένη εβδομάδα όταν συνήγορος συγγενών θυμάτων της τραγωδίας κατήγγειλε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι εργολάβος μετέφερε χώμα από τον τόπο της τραγωδίας σε ιδιωτικό οικόπεδο, αμμορυχείου της εταιρείας. Από τις καταθέσεις έγινε γνωστό ότι ο εν λόγω εργολάβος τα ξημερώματα της 1ης Μαρτίου κλήθηκε στον τόπο του δυστυχήματος προκειμένου να συνδράμει στο έργο της διάσωσης και για τον σκοπό αυτό με τα χωματουργικά του μηχανήματα διαμόρφωσε σε εγκατελειμμένο αγρό, χώρο πρόσβασης των γερανών αριστερά των εκτροχιασμένων βαγονιών.  Αυτά τα χώματα καθώς προέρχονταν από τον εγκαταλειμμένο αγρό και όχι από τον τόπο του δυστυχήματος - σύμφωνα πάντα και με καταθέσεις - είναι που μεταφέρθηκαν με αρκετά φορτηγά σε ιδιωτικό οικόπεδο της εταιρείας και όχι στο Κουλούρι, όπως συνέβη με τα συντρίμμια της τραγωδίας και τα αδρανή υλικά. Μετά την καταγγελία έγινε έλεγχος στο οικόπεδο και αφού βρέθηκε ο τόπος αλλά και τα χώματα όπως έγινε η εναπόθεσή τους, με παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών πλέον φυλάσσονται από την ΕΛ.ΑΣ. και προκειμένου να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία, με Διάταξη του κ. Μπακαϊμη θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία και με τον έλεγχο που έγινε στο Κουλούρι, δηλαδή Χημικοί της Χημικής Υπηρεσίας θα κάνουν δειγματοληψία, ενώ ο χώρος θα ερευνηθεί και από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ
Στο μεταξύ χθες, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», έλαβε αποφυλακιστήριο από τις Φυλακές Λάρισας ο 63χρονος προϊστάμενος επιθεώρησης του ΟΣΕ ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με βούλευμα (37/2024) του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας, το οποίο έκανε δεκτό το αίτημα για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους.
Στο πλαίσιο αυτό ο επιθεωρητής καταβάλλοντας χθες εγγύηση ποσού 20.000 ευρώ, βρίσκεται πλέον σε κατ’ οίκον περιορισμό, όρο που θα εποπτεύει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου μέσω της ΕΛ.ΑΣ., ενώ το Συμβούλιο Εφετών του επέβαλλε και τον επιπλέον όρο, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Υπενθυμίζεται πως ο επιθεωρητής την 31η Μαρτίου 2023 κρίθηκε προφυλακιστέος έχοντας την ευθύνη για την τοποθέτηση του άπειρου σταθμάρχη στη νυχτερινή βάρδια της 28ης Φεβρουαρίου 2023. Να σημειωθεί τέλος ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο επιθεωρητής έχει κληθεί τον ερχόμενο Απρίλιο, να δώσει εξηγήσεις σε έτερο ανακριτή ο οποίος ερευνά τις συνθήκες ενός άλλου δυστυχήματος που σημειώθηκε σε σιδηροδρομική διάβαση στην οδό Κάρλας στη Λάρισα, όπου έχασε τη ζωή του 34χρονος οδηγός ΙΧ. Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 21 Ιουνίου 2022, όταν ο 34χρονος οδηγός του Ι.Χ. στην προσπάθειά του να διασχίσει την ισόπεδη διάβαση, παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία της Hellenic Train που εκτελούσε το δρομολόγιο Βόλος – Λάρισα.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass