Ελεύθεροι με περιοριστικό όρο επιθεωρητής και σταθμάρχης

ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΛΑΣ

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2024 13:21

Ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκαν ο 63χρονος Επιθεωρητής του ΟΣΕ, όπως και η Σταθμάρχης, μετά την απολογία τους χθες στον Ανακριτή Λάρισας, με αφορμή τροχαίο δυστύχημα σε ισόπεδη διάβαση στην οδό Κάρλας, διάβαση στην οποία λόγω ηλεκτρονικής βλάβης δεν λειτουργούσαν οι μπάρες.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της 21ης Ιουνίου 2022, όταν ο 34χρονος Λαρισαίος οδηγός του Ι.Χ. στην προσπάθειά του να διασχίσει την ισόπεδη διάβαση, απέναντι από σχολικό συγκρότημα στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου Λάρισας, παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία της Hellenic Train που οδηγούσε 56χρονος μηχανοδηγός, ενώ κινούνταν από τον Βόλο προς τη Λάρισα. Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης το Ι.Χ. παρασύρθηκε για μέτρα και κατέληξε επί της οδού Κάρλας (φωτ.), με τον 34χρονο να βρίσκει ακαριαίο θάνατο.
Η πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας (σ.σ. μεταξύ άλλων με κατασχέσεις εγγράφων από τα Σταθμαρχεία Λάρισας και Βόλου, απομαγνητοφωνήσεις κ.λπ.) ήταν αυτή που προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση, για να ασκηθεί τελικά δίωξη σε βάρος του επιθεωρητή, τριών σταθμαρχών, αλλά και του μηχανοδηγού.
Χθες απολογήθηκαν ο Επιθεωρητής και η Σταθμάρχης, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο μεν Επιθεωρητής αρνήθηκε την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, η δε Σταθμάρχης αρνήθηκε την κατηγορία της πλαστογραφίας (κατάρτιση και νόθευση εγγράφου), για να αφεθούν τελικά ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Υπενθυμίζεται ότι για πλαστογραφία υπηρεσιακού εγγράφου γινόταν λόγος σε επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης, του συνδικαλιστικού φορέα δηλαδή του 56χρονου Βολιώτη μηχανοδηγού της αμαξοστοιχίας που παρέσυρε το Ι.Χ. του 34χρονου Λαρισαίου.
Ο μηχανοδηγός είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, σύμφωνα με την οποία άγνωστος και με προτροπή αγνώστου πλαστογράφησε το φύλλο πορείας αμαξοστοιχιών, προσθέτοντας δελτίο ειδοποίησης για βλάβη καταρτισμένο -σύμφωνα πάντα με τα καταγγελλόμενα- μετά το δυστύχημα.
Πλαστογραφία που σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα αποσκοπούσε στο να απαλλαγούν τυχόν ευθυνών τους τα στελέχη του ΟΣΕ και να «φορτώσουν» το τροχαίο στον μηχανοδηγό, αλλά και στον οδηγό Ι.Χ., ενώ ήταν χαλασμένες οι μπάρες στη διάβαση.
Υπενθυμίζεται ότι δίωξη για τα αδικήματα της διατάραξης συγκοινωνιών, αλλά και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια ασκήθηκε και σε βάρος του μηχανοδηγού, ο οποίος επίσης απολογήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως δεν ευθύνεται για το τροχαίο δυστύχημα, αφού δεν είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά για τη βλάβη στη διάβαση.
Η διάβαση είχε προειδοποιητικές πινακίδες κινδύνου, ωστόσο, λόγω ηλεκτρονικής βλάβης, δεν λειτουργούσαν οι μπάρες (Αυτόματο Σύστημα Ισόπεδης Διάβασης – ΑΣΙΔ), οι οποίες θα απέτρεπαν το δυστύχημα. Ούτε επίσης -άγνωστο με ευθύνη ποιων- είχαν ληφθεί προσωρινά μέτρα προστασίας, όπως για παράδειγμα με την τοποθέτηση φύλακα μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, τις επόμενες ημέρες έχουν κληθεί να απολογηθούν στον Ανακριτή οι άλλοι δύο σταθμάρχες.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass