Το ΝΑΡ πενθεί την απώλεια του Νίκου Αδαμόπουλου

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΟΤΑ

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2024 14:00

Η Οργάνωση Λάρισας του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση σημειώνει τη θλίψη της με αφορμή την απώλεια του Νίκου Αδαμόπουλου, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Νίκος Αδαμόπουλος, όπως σημειώνεται από το ΝΑΡ, «ήταν «ώριμο τέκνο της οργής». Εντάχθηκε στην ΚΝΕ. Δεν αποδέχθηκε την υποταγή της ρεφορμιστικής Αριστεράς, του Συνασπισμού και του ΚΚΕ, με τις κυβερνήσεις Τζανεττάκη και Ζολώτα, και πήρε μέρος στην «ανταρσία της ΚΝΕ». Ιδρυτικό μέλος του ΝΑΡ, συνέβαλε στην πάλη για κομμουνιστική επαναθεμελίωση και ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και ως μέλος του Γραφείου της.
Πρωταγωνίστησε στο εργατικό κίνημα στον χώρο των ΟΤΑ, διετέλεσε μέλος της διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με τις Αγωνιστικές Κινήσεις στους ΟΤΑ. «Συνέβαλε αποφασιστικά στην προώθηση της αντίληψης του νέου εργατικού κινήματος, του συντονισμού σωματείων και του ταξικού κέντρου αγώνα», ενώ είχε εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, καθώς και μέλος της Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου και της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass