Καταδικάστηκε στη Γερμανία, φυλακίστηκε στη Λάρισα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας, διέταξε την εκτέλεση της ποινής του στην Ελλάδα και όχι την εκτέλεση του Ευρωπαϊκού εντάλματος, σε βάρος Θεσσαλού

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2024 16:15

Στις Φυλακές Λάρισας, με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, οδηγήθηκε κάτοικος Θεσσαλικής πρωτεύουσας προκειμένου να εκτίσει ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε από Δικαστήριο της Γερμανίας.

Σε μια από τις όχι και τόσο συνηθισμένες περιπτώσεις, το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στην ελληνική νομοθεσία ικανοποίησε τελικά το αίτημα του κατηγορουμένου να μην εκτελεσθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης σε βάρος του συλληφθέντα, ο οποίος προσκόμισε μάλιστα έγγραφα που βεβαιώνουν τα προβλήματα τα οποία ανέφερε και ο ίδιος ενώπιον των Εφετών όπως και μάρτυρας η οποία τόνισε παράλληλα πως ο κατηγορούμενος «είναι αθώος».
Ο εκζητούμενος συνελήφθη πρόσφατα σε περιοχή της Θεσσαλίας με βάση Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης που εξέδωσε σε βάρος του η Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (Τμήμα SIRENE) μετά και την απόφαση που εξέδωσε Δικαστήριο περιοχής της Γερμανίας από το οποίο – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και δέκα μηνών για βιασμό και σωματική βλάβη, σε βάρος γυναίκας.
Σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα, όταν ο εκζητούμενος δεν συγκατατίθεται να προσαχθεί στο κράτος έκδοσης του εντάλματος, αρμόδια δικαστική αρχή για την έκδοση της απόφασης εκτέλεσης του εντάλματος είναι το Συμβούλιο Εφετών της περιφέρειας που διαμένει ή συλλαμβάνεται και για τον λόγο αυτό, το αίτημά του εξετάσθηκε προχθές από το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας.
Ο συλληφθείς εξέθεσε τις θέσεις του ενώπιον των Εφετών, με τον εισαγγελέα να σημειώνει μεταξύ άλλων ότι τα προβλήματα που επικαλέστηκε «δεν καθιστούν μη εφαρμοστέα την εκτέλεση του Ευρωπαϊκού Εντάλματος».
Με το Συμβούλιο Εφετών να ικανοποιεί τελικά το αίτημα του Θεσσαλού, καθώς προβλέπεται σε τέτοια περίπτωση από τον ελληνικό Ποινικό Κώδικα να εκτίσει την ποινή στην Ελλάδα.
Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας διέταξε την εκτέλεση της ποινής στην Ελλάδα και έτσι ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις Φυλακές Λάρισας για να εκτίσει την ίδια ακριβώς ποινή φυλάκισης, δύο ετών και δέκα μηνών που του επιβλήθηκε με τελεσίδικη απόφαση Περιφερειακού Δικαστηρίου της Γερμανίας, για αδικήματα που ως γνωστόν τιμωρούνται από τον γερμανικό Ποινικό Κώδικα και είναι αξιόποινη και κατά το ελληνικό δίκαιο.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass