Κονγκολέζοι επιστήμονες σώζουν τη Λάρισα από την αφρικανική σκόνη!

Μετά τους Ολλανδούς και τον «Ντάνιελ», υπογράφεται σύμβαση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας * Αεροτουρμπίνες στον Κίσσαβο προτείνει ο Κουρέτας, στον Όλυμπο αντιπροτείνει –για κάποιο μυστήριο λόγο - ο Μητσοτάκης* Δεν αποκλείεται όμως να χρησιμοποιηθεί σε διαβρωμένα χωράφια ή για να μπαζωθεί σταδιακά και να μειωθεί η πλημμυρισμένη έκταση της Κάρλας

Δημοσίευση: 01 Απρ 2024 12:35
Οι Αφρικανοί επιστήμονες της Εταιρείας “Concombres Congolais”  που αναμένονται σήμερα στη Λάρισα Οι Αφρικανοί επιστήμονες της Εταιρείας “Concombres Congolais” που αναμένονται σήμερα στη Λάρισα

Κονγκολέζικη εταιρεία διαχείρισης περιβάλλοντος πρόκειται να προσλάβει η Περιφέρεια Θεσσαλίας προκειμένου να θωρακίσει το θεσσαλικό διαμέρισμα από το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης.

Μετά το επιτυχημένο εγχείρημα με τους Ολλανδούς, που ανέλαβαν να μελετήσουν τις επιπτώσεις του φαινομένου “Daniel”, η Περιφέρεια Θεσσαλίας προβαίνει σε μια ακόμη πρωτοποριακή, σε μια καινοτόμο δράση, απευθυνόμενη στους πλέον ειδικούς της αφρικανικής σκόνης και όχι μόνο.
Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «ΕτΔ», η Περιφέρεια Θεσσαλίας επέλεξε την Εταιρεία «Concombres Congolais Company Ltd and partners» που εδρεύει στην Κινσάσα του Κονγκό και είναι ηγέτης στον χώρο της, σε θέματα αφρικανικής σκόνης και κλιματικής αλλαγής στην υποσαχάρια Αφρική και τα περίχωρα.
Ήδη οι Κονγκολέζοι επιστήμονες, μετά τη σκόνη που έπνιξε το θεσσαλικό διαμέρισμα την περασμένη εβδομάδα, καταφτάνουν εσπευσμένως σήμερα με ειδική πτήση στο αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου και στη συνέχεια θα μεταβούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας όπου και θα συναντήσουν τον περιφερειάρχη κ. Δημ. Κουρέτα.
Ο τελευταίος ενημέρωσε σχετικώς και τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο θα έχει προσεχώς μία ακόμη συνάντηση στο «Μαξίμου».
Κατά πληροφορίες μας, υπάρχει ωστόσο σοβαρή διάσταση απόψεων μεταξύ Κουρέτα – Μητσοτάκη, διότι ο Περιφερειάρχης προτείνει την τοποθέτηση αεροτουρμπίνων στον Κίσσαβο που θα τίθενται σε λειτουργία και θα διώχνουν απευθείας τη σκόνη προς το Αιγαίο, ενώ ο Πρωθυπουργός βλέπει ως πιο συμβατή λύση την τοποθέτηση αεροτουρμπίνων στον Όλυμπο που έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί τουριστικά στον αιώνα τον άπαντα. Την επιλογή Μητσοτάκη, κατήγγειλε χτες με βιντεοσκοπημένη ανακοίνωσή του ο κ. Στέφανος Κασσελάκης , ο οποίος θεωρεί ότι αμφότεροι εξυπηρετούν συμφέροντα και προτείνει ως τρίτη λύση αεροτουρμπίνες μέσα στα Τέμπη που θα εγκατασταθούν παρουσία διεθνών παρατηρητών.
Προκειμένου να λυθούν όλα αυτά με τον πλέον επιστημονικό και αδιάβλητο τρόπο, έρχονται σήμερα οι Κονγκολέζοι επιστήμονες που θα αναλάβουν τη σχετική μελέτη.
ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
ΟΧΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ
Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο κ. Κουρέτας δήλωσε πως «η αφρικανική σκόνη μας προβληματίζει όλους, λευκούς και μαύρους. Βασικά, είπε, δεν μας απασχολούν τα πνευμονολογικά προβλήματα του πληθυσμού, διότι ως γνωστόν οι Λαρισαίοι καπνίζουν ακόμη σαν …Κονγκολέζοι, και γενικώς είναι γερά ντουμάνια και αντέχουν. Περισσότερο μας ανησυχεί που σκονίζονται τα αυτοκίνητα των πολιτών και στη συνέχεια γίνονται ουρές στα βενζινάδικα για να ξεβρωμίσουν. Χώρια τη σπατάλη σε νερό, αν και μια λύση είναι να φέρουμε για πλύσιμο τα νερά της Κάρλας με μια σήραγγα προς Λάρισα.
Τέλος, με την ευκαιρία της συνάντησης που θα έχει με τους Αφρικανούς επιστήμονες, ο κ. Κουρέτας θα προσπαθήσει να προωθήσει στη φίλη χώρα του Κονγκό και τα σκόρδα Πλατυκάμπου που «σκοτώνουν» -όπως θα τονίσει- κάθε αφρικανικό οργανισμό, από κουνούπι του Νείλου μέχρι …ιπποπόταμο, ενώ θα εξηγήσει στους Κονγκολέζους με ποιο τρόπο επιβιώνει ο ελληνικός λαός παρά τη …διαλειμματική νηστεία στην οποία τον υποβάλλουν εδώ και χρόνια οι Κυβερνήσεις του.
Να σημειωθεί πάντως ότι -σύμφωνα με -άλλες πληροφορίες που ήθελαν τους Κονγκολέζους ειδικούς να προτείνουν εκτεταμένο πρόγραμμα, βάσει του οποίου η Αφρικανική σκόνη θα συλλέγεται με γιγαντιαίους συλλεκτήρες στα γυρω βουνά και εν συνεχεία θα εναποτίθεται σε διαβρωμένα χωράφια στη Θεσσαλία, ή θα μπαζώνεται σταδιακά η Κάρλα μέχρι να έρθει στα ίσια της , δεν κατέστη δυνατόν να επαληθευτούν. Ως σκέψη πάντως- σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – έχει απασχολήσει πρόσφατα τους γνωστούς εδαφο-υδρονομείς Χρ. Τσαντήλα, Κ. Γκούμα και Φ. Γέμτο.

Αλέξης Καλέσης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass