Σπατάλη ενέργειας στον δημοτικό φωτισμό

*ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ *ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ο ΔΕΔΔΗΕ

Δημοσίευση: 02 Απρ 2024 14:31

Αναμμένα τα φώτα στις κολόνες του δημοτικού φωτισμού της Λάρισας μέρα μεσημέρι και σβηστά το βράδυ παρατηρείται σε πολλές συνοικίες της Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό είναι συνέπεια του παλαιωμένου μηχανισμού της ΔΕΗ, ο οποίος δεν μπορεί να συντονιστεί με το νέο πανελλαδικό σύστημα.
Όπως είναι γνωστό, ο δημοτικός φωτισμός ανά την επικράτεια συντονίζεται μέσω ηλεκτρονικής συχνότητας σε όλη τη χώρα, ώστε τα φώτα να ανάβουν ταυτόχρονα σε συγκεκριμένη καθοριζόμενη ώρα.
Το τοπικό απαρχαιωμένο σύστημα, που υπάρχει ακόμη σε κάποιες συνοικίες της Λάρισας, αδυνατεί να συντονιστεί με το νέο πανελλαδικό, με αποτέλεσμα να προκύπτει αυτή η δυσλειτουργία, η οποία προκαλεί και εξοργίζει τους δημότες για τη σπατάλη που πραγματοποιείται στην ενέργεια και επιβαρύνει τα ανταποδοτικά τέλη.
Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο δημοτικός φωτισμός, παρά την πρόσφατη αντικατάστασή του με νέα φωτιστικά σώματα LED, συνεχίζει να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου με ένα σημαντικό ποσό, τότε γίνεται κατανοητή η αδήριτη ανάγκη άμεσης αποκατάστασης του παλιού συστήματος και επιδιόρθωσης του προβλήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ξεκινήσει την αντικατάσταση του παλιού μηχανισμού με νέες κάρτες «sim» και σύγχρονα καλώδια, αλλά η διαδικασία καθυστερεί να ολοκληρωθεί σε όλη την πόλη, λόγω της απασχόλησης του εργολάβου με την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε στο δίκτυο της ΔΕΗ ο «Daniel» και οι πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.  Αυτήν τη στιγμή το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις περιοχές Ιπποκράτης, Αμπελόκηποι μέχρι και τις αρχές της οδού Βενιζέλου, στη Γιάννουλη κ.α.
Η εκτίμηση των στελεχών του ΔΕΔΔΗΕ είναι ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση του παλιού ηλεκτρολογικού συστήματος στον δημοτικό φωτισμό.
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass