Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 06 Απρ 2024 14:10

Στη Λάρισα το 6ο Ογκολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος

ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 11-13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

 

Η Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, διοργανώνει το «6ο Ογκολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος» από τις 11 έως και τις 13 Απριλίου 2024 στο Ξενοδοχείο Larissa Imperial στη Λάρισα.
Το ετήσιο συνέδριο θα περιλαμβάνει πλούσια θεματολογία σχετικά με υποστηρικτική αγωγή, λοιμώξεις σε ογκολογικούς ασθενείς, υγρή βιοψία, γυναικολογικό καρκίνο, καρκίνο ωοθηκών, καρκίνο μαστού, καρκίνο κατώτερου γαστρεντερικού, καρκίνο ανώτερου γαστρεντερικού, καρκίνο πνεύμονα, καρκίνο ουρογεννητικού, σαρκώματα, μελάνωμα, ανοσοθεραπεία κ.ά.
Το συνέδριο είναι υβριδικό και θα αναμεταδίδεται ταυτόχρονα Live, μέσω της πλατφόρμας live time. Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το συνέδριο δια ζώσης ή διαδικτυακά, προαπαιτείται να έχουν κάνει ηλεκτρονικά την εγγραφή τους. Το κόστος συμμετοχής και παρακολούθησης είναι δωρεάν.
Το παρόν συνέδριο λαμβάνει χώρα, με την πεποίθηση ότι θα αναδείξει περισσότερες αναγκαίες πτυχές, μεταξύ των συναφών ειδικοτήτων και θα προάγει την ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων μεταξύ των καταξιωμένων και των νεοτέρων συναδέλφων, θα συμβάλλει στην καλύτερη αλληλοκατανόηση και συνεργασία και θα ευαισθητοποιήσει τις αρχές και τους επιστημονικούς φορείς.
Η επίσημη τελετή έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 στις 21:00.

 

Συγκέντρωση ΚΚΕ στη Φαλάνη

Η ΚΟΒ Φαλάνης Λάρισας του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση με θέμα, «Ο λαός της Θεσσαλίας με το ΚΚΕ, στον αγώνα για τις ζωές μας και όχι για τα κέρδη τους» αύριο Κυριακή 7 Απριλίου, στις 11:00 π.μ. στην Κεντρική πλατεία Φαλάνης. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο βουλευτής Γιώργος Λαμπρούλης.

 

Στις κάλπες οι συνταξιούχοι ΙΚΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Το πρόγραμμα των εκλογών της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ και συγχωνευθέντων ασφαλιστικών ταμείων νομού Λάρισας που θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., Ε.Ε. και αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο και την Ομοσπονδία ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή.
Συγκεκριμένα την Δευτέρα 8, την Τετάρτη 10 και την Παρασκευή 12 Απριλίου οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές από τις 9.30 το πρωί μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι και από τις 7 μέχρι τις 9 το βράδυ ενώ την Τρίτη 9 και την Πέμπτη 11 Απριλίου από τις 9.30 το πρωί μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι
Για τις συνοικίες και τα χωριά θα γίνουν:
* Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 τις ώρες 10.00 π.μ έως 12.30 μ.μ στη Συνοικία Νεάπολη-Φιλιππούπολη-Λιβαδάκι (Στον χώρο του ΚΑΠΗ οδού (Ράγκου & Πλακούτα)
* Τρίτη 9 Απριλίου 2024, τις ώρες 10.00 π.μ έως 12.30 μ.μ, στη Γιάννουλη στον χώρο του ΚΑΠΗ.
* Τρίτη 9 Απριλίου 2024, τις ώρες 10.00 π.μ έως 12.30 μ.μ, στη Συνοικία Αγίου Γεωργίου (Στον χώρο του ΚΑΠΗ οδού Κάρλας).
* Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, τις ώρες 9.30 π.μ έως 12.00 μ. Συνοικία Νέας Σμύρνης (Στον χώρο του ΚΑΠΗ).
* Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, τις ώρες 10.00 π.μ έως 12.30 μ.μ στη Φαλάνη στον χώρο του ΚΑΠΗ.

 

Τηλεφωνικές απόπειρες εξαπάτησης πολιτών

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΓΙΑ

(Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να επιδεικνύουν στην περιοχή της Αγιάς όσοι δέχονται τηλεφωνήματα από ανθρώπους οι οποίοι αυτοσυστήνονται ως αστυνομικοί, αφού τις τελευταίες ημέρες καταγγέλθηκαν από πολίτες της κωμόπολης τέτοιου είδους περιστατικά.
Απατεώνες τούς τηλεφώνησαν, χρησιμοποιώντας τα ονόματα του Αστυνομικού Διευθυντή Λάρισας και του Αστυνομικού Διοικητή Αγιάς, λέγοντάς τους ότι στενά συγγενικά τους πρόσωπα προκάλεσαν, δήθεν, τροχαία ατυχήματα και για να “ξεμπλέξουν” θα έπρεπε άμεσα να δοθούν κάποια χρήματα!
Σε όλες τις περιπτώσεις που καταγγέλθηκαν, τα θύματα ευτυχώς έδειξαν υποψιασμένα και δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις των απατεώνων.
Παρόλα αυτά, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, αλλά και ενημέρωση ενδοοικογενειακά από νεότερους προς τους γηραιότερους που είναι και οι πιο ευάλωτοι σε τέτοιες τηλεφωνικές προσπάθειες εξαπάτησης.

 

Αναβιώνουν το έθιμο του Σταυρού

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Το έθιμο του Σταυρού θα αναβιώσει ο Σύλλογος Γυναικών Ποταμιάς του Δήμου Αγιάς, αύριο Κυριακή 7 Απριλίου, στις 4:00 μ.μ., στην Ποταμιά.

 

Διακοπή νερού στον Αγιο Αθανάσιο

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώθηκε ότι μεθαύριο Δευτέρα 8 Απριλίου, για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 13:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου και συγκεκριμένα στις παρακάτω οδούς:
* Τζαβέλα (από Θέτιδος έως Ήρας)
* Αργυροκάστρου (από Σμολένσκυ έως Τρικάλων)
* Σμολένσκυ (από Ηρώων Πολυτεχνείου έως Αργυροκάστρου).

 

Συνέλευση κυνηγών Τυρνάβου

Καλούνται τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Τύρναβου και Περιχώρων σε γενική συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 9:00 π.μ., στο γραφείο του Συλλόγου, με τα εξής θέματα: Εκλογή προέδρου γενικής συνέλευσης και εφορευτικής επιτροπής, ανάγνωση έκθεσης πεπραγμένων, ανάγνωση έκθεσης ελεγκτικής επιτροπής, έγκριση απολογισμού 2023 και προϋπολογισμού 2024, έκτακτη οικονομική εισφορά και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και ελεγκτικής επιτροπής. Σε περίπτωση μη απαρτίας (που είναι το πιθανότερο), η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 21 Απριλίου.

 

Εκδήλωση για την Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στο Αρχοντικό Καράσσου στον Τύρναβο, παρέα με τους συγγραφείς Ματίνα Ζαγκότη, Στέλλα Μπλάντα και Αλέξανδρο Μόκια. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Γυναικών Τυρνάβου, ο Σύλλογος Γονέων 2ου Νηπιαγωγείου Τυρνάβου, το βιβλιοπωλείο «ΙΔΕΕΣ» και βιβλιοπωλείο «ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ», με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Παιδείας του Δήμου Τυρνάβου.

 

Συνεδριάζει στον Βόλο το Περιφερειακό Συμβούλιο

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Στον Βόλο στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα, θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 και ώρα 17:30. Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης της Συνεδρίασης είναι τα εξής:
ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Μεμονωμένης Μεγάλης Μονάδας στις εγκαταστάσεις της Α.Γ.Ε.Τ. ΗΡΑΚΛΗΣ στον Βόλο (ΕΠΜΜΜ ΑΓΕΤ Βόλου).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Λαμπρινίδης Φώτιος, Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος.
ΘΕΜΑ 2ο: Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου «Εγκατάσταση & Λειτουργία Πλωτού Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (FSRU) «ΑΡΓΩ», Δήμου Βόλου, της Π.Ε. Μαγνησίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Λαμπρινίδης Φώτιος, Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος.
Η Τακτική Συνεδρίαση συγκαλείται στον Βόλο, μετά από έγκριση σχετικής πρότασης της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρύσας Τσαγανού στην τελευταία συνεδρίαση του σώματος λόγω της ειδικής βαρύτητας των παραπάνω θεμάτων για την τοπική κοινωνία, ώστε να διευκολυνθούν οι τοπικοί φορείς και όσοι πολίτες επιθυμούν, να συμμετάσχουν στην συνεδρίαση.

 

Οι Συνταξιούχοι του Δημοσίου στην Αγιά

Ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Λάρισας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς για να παρακολουθήσει τους Δ’ Χαιρετισμούς την επόμενη Παρασκευή 12 Απριλίου. Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι, που επιθυμούν, να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία του συλλόγου και στο τηλέφωνο 2410-535.541 Δευτ.-Τετ.-Παρ. 11.00-13.00. Κινητά: 6979-961.025, πρόεδρος, 6985-713.020, γεν. γραμματέας. Αναχώρηση την Παρασκευή, στις 4.00 μ.μ., από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

 

Εκδρομή Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών

Την Ιερά Μονή Κανάλων Καρυάς, θα επισκεφθεί ο Σύλλογος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Λάρισας, για την παρακολούθηση των Δ’ Χαιρετισμών, την Παρασκευή 12 Απριλίου. Η αναχώρηση θα γίνει από την πλατεία ΟΣΕ, ώρα 15:00. Σύμφωνα με το πρόγραμμα η παρακολούθηση Δ’ Χαιρετισμών είναι από 17:00 έως 18:00. Κατόπιν, θα ακολουθήσει καφές στη Λεπτοκαρυά ή τον Πλαταμώνα, και αναχώρηση για Λάρισα. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ.: 6945-636.829 και 6977-603.551. Τιμή συμμετοχής 5 ευρώ το άτομο. Θα προηγηθούν τα μέλη του Συλλόγου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass