Συνεργασία για μετακλήσεις και παραμονή αλλοδαπών

ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΧΘΕΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ

Δημοσίευση: 06 Απρ 2024 14:40

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας βρέθηκε χθες ο ειδικός σύμβουλος για εργατικά θέματα της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές Paul Kumer Bishwagith.

Στη διάρκεια της επίσκεψης συναντήθηκε με τη γενική διευθύντρια Σοφία Ρακατσάνη και τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Θεόδωρο Γεράκα με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν τη μετανάστευση και την εργασία των Μπαγκλαντεσιανών υπηκόων.
Συγκεκριμένα, ο ειδικός σύμβουλος της πρεσβείας ανέλυσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τελευταίοι στη διαδικασία των μετακλήσεων με σημαντικότερα αυτά της εξαπάτησής τους από «ειδικούς» προκειμένου να τους βοηθήσουν με τη «γραφειοκρατία» και ζήτησε τη συνδρομή των ελληνικών υπηρεσιών για την ενημέρωση των εργοδοτών προκειμένου να διεκπεραιώνεται σωστά η διαδικασία των μετακλήσεων.
Από την πλευρά του, ο κ. Γεράκας κάλεσε τον σύμβουλο της πρεσβείας να δώσει οδηγία στους υπηκόους της χώρας του να απευθύνονται στις υπηρεσίες, που καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των εργοδοτών, που επιθυμούν να βρουν εργατικά χέρια από τις χώρες της Ασίας για να συμπληρώσει ότι οι όποιες καθυστερήσεις παρατηρούνται στην ολοκλήρωση των μετακλήσεων οφείλονται στα ελλιπή δικαιολογητικά που καταθέτουν οι εργοδότες, αλλά και στις καθυστερήσεις στην εξασφάλιση βίζας από το ελληνικό προξενείο στο Νέο Δελχί όπου απευθύνονται οι υπήκοοι του Μπαγκλαντές, καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχο ελληνικό προξενείο στην πρωτεύουσα Ντάκα. Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την άριστη συνεργασία και συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για τη διαχείριση και λύση των όποιων προβλημάτων προκύπτουν τόσο για τις μετακλήσεις όσο και για τη χορήγηση αδειών παραμονής των αλλοδαπών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass