Τα διλήμματα, τα μηνύματα και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

Δημοσίευση: 09 Απρ 2024 13:10

Του απεσταλμένου της «Ε» στην Αθήνα Γιώργου Ρούστα

Ικανοποίηση επικρατεί στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, για το 15ο Συνέδριο της ΝΔ, το οποίο ολοκληρώθηκε προχθές, μετά το τριήμερο των εργασιών στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα, καθώς η συμμετοχή της κομματικής βάσης ήταν εντυπωσιακή και ενθουσιώδης.

Άλλωστε, εκεί στόχευε και ηγεσία του κόμματος με τη διοργάνωση του συνεδρίου. Εκτός από τον πανηγυρικό τόνο για τα 50 χρόνια του κόμματος κι αφού δεν υπήρχαν κάλπες για την εκλογή Πολιτικής Επιτροπής ή άλλων κομματικών οργάνων, ο στόχος επικεντρώθηκε στη συσπείρωση του κόμματος στην πορεία προς τις ευρωεκλογές και την τόνωση του παραταξιακού ηθικού. Και αν κρίνουμε από τη συμμετοχή της γαλάζιας βάσης, ο στόχος φαίνεται να επιτεύχθηκε.
*Βέβαια, μέχρι και τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα περιοδειών ανά την επικράτεια, πάντα με τον ίδιο στόχο, να κρατήσει σε εγρήγορση το κομματικό ακροατήριο και κυρίως να αποφύγει διαρροές προς τη δεξιά. Γιατί αυτό δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.
*Και μπορεί οι δύο πρώην πρωθυπουργοί κ. Σαμαράς και Καραμανλής να μη μίλησαν στο συνέδριο, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για τις σχέσεις τους με τον πρόεδρο της ΝΔ και πρωθυπουργό, ωστόσο οι προσπάθειες, από το επιτελείο Μητσοτάκη, για να πειστούν και να έχουν πιο ενεργή συμμετοχή τους στην προεκλογική καμπάνια για τις ευρωεκλογές, συνεχίζονται.
*Εκλογές χωρίς διλήμματα δεν γίνεται. Έτσι, ο πρωθυπουργός και στην εναρκτήρια ομιλία του την Παρασκευή και σε αυτήν που έκλεισε τις εργασίες του συνεδρίου, προχθές Κυριακή, μίλησε για το διακύβευμα της πολιτικής σταθερότητας και την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Χαρακτηριστική η αποστροφή του, σύμφωνα με την οποία «κάθε ψήφος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ισοδυναμεί με ψήφο στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μένουμε Ευρώπη με πρόεδρο την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Μένουμε Ελλάδα με ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρώτη γραμμή» επισήμανε, κλείνοντας και πάλι τα σενάρια που τον ήθελαν να διεκδικεί ευρωπαϊκό αξίωμα.
*Κόσμος και κοσμάκης στο Ζάππειο Μέγαρο, τόσο στον περιβάλλοντα χώρο όσο και στις 2 μεγάλες αίθουσες που διεξάγονταν οι θεματικές ενότητες. Στην έναρξη του συνεδρίου είχε ανακοινωθεί ότι συνολικά θα συμμετείχαν 2.742 στελέχη από όλη τη χώρα, ανάμεσά τους και εκπρόσωποι των αποδήμων Ελλήνων, ενώ είχαν εγγραφεί ως ομιλητές 220 σύνεδροι. Μεγάλο είναι, επίσης, το ενδιαφέρον για την κάλυψη του Συνεδρίου, τόσο από τα εγχώρια ΜΜΕ όσο και από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Είναι χαρακτηριστικό πως είχαν διαπιστευθεί για την κάλυψη των εργασιών του Συνεδρίου πάνω από 180 δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ.
*Όλα τα βλέμματα, ωστόσο, ήταν στραμμένα στους υποψήφιους ευρωβουλευτές, οι οποίοι έδρασαν σε μία προεκλογική αρένα, μοιράζοντας κάρτες και πολλές selfie. Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ αρχικά ανακοίνωσε 28 υποψηφίους συν τρεις μία μέρα πριν την έναρξη του συνεδρίου και απομένουν άλλοι 11, οι οποίοι θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass