Οδοντιατρικός έλεγχος σε 417 παιδιά

* ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΚΑΙ «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» * ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 12 Απρ 2024 14:01

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Τη σημασία της πρόληψης στα παιδιά ανέδειξε η δράση που υλοποιήθηκε στον Δήμο Φαρσάλων για 12 ημέρες, πραγματοποιώντας δωρεάν προληπτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους σε παιδιά / μαθητές και μαθήτριες του Δήμου Φαρσάλων. Η δράση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του ΚΕΠ Υγείας Φαρσάλων, του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων, του Γ.Ν. Λάρισας, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας, της 5ης ΥΠΕ και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Χθες, παρουσία του προέδρου του «Χαμόγελου του Παιδιού», κ. Κώστα Γιαννόπουλου, στελεχών του οργανισμού και του δημάρχου Φαρσάλων, Μάκη Εσκίογλου, παρουσιάστηκε το απολογιστικό της δράσης στον Δήμο Φαρσάλων, που υλοποιήθηκε σε 9 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Φαρσάλων εντός της Κινητής Μονάδας Προληπτικής Οδοντιατρικής και Ιατρικής για τα παιδιά (1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, 2ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, 3ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, 4ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, Δημοτικό Σχολείο Βαμβακού, Δημοτικό Σχολείο Ερέτριας, Δημοτικό Σχολείο Διλόφου, Δημοτικό Σχολείο Ευύδριου – Λόφου και Δημοτικό Σχολείο Σταυρού), που με τη συμβολή 8 εθελοντών οδοντιάτρων πραγματοποιήθηκαν 417 οδοντιατρικές εξετάσεις.
«Ήταν μια ιδέα, που έγινε πράξη» ανέφερε κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση η αντιδήμαρχος Φαρσάλων και υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας κ. Σοφία Χατζηπλή στην έναρξη της απολογιστής εκδήλωσης και επισήμανε την άριστη συνεργασία που υπήρξε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την ανάγκη συνέχισης της συνεργασίας και με άλλες παρόμοιες δράσεις.
«Σήμερα χαίρομαι, γιατί εδώ στα Φάρσαλα, όχι μόνο έγινε ουσιαστική δουλειά, αλλά και επειδή κάνουμε και απολογισμό στην κοινωνία σας, στους δημότες σας, στα παιδιά», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος. Επίσης, τόνισε για ακόμα μία φορά το σπουδαίο έργο του υλοποιείται εδώ και χρόνια στο «Χαμόγελου του Παιδιού», που βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, ευχαριστώντας όλους όσοι εργάστηκαν σε αυτήν τη δράση πρόληψης για τον τόπο και στη συνέχεια με τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού», κ. Γιαννόπουλο, υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.
Από την πλευρά του Κ. Υ. Φαρσάλων, η κ. Φωτεινή Πιτσάβα, ως εργαζόμενη και ως μέλος της Κοινότητας Φαρσάλων, εξήρε το έργο των εμπλεκομένων για την υλοποίηση της δράσης, ενώ η Φαρσαλινή οδοντρίατρος κ. Ζωή Παπαγάτσια, η οποία ήταν εκ των εθελοντών οδοντιάτρων που εξέτασαν μαθητές και μαθήτριες, αναφέρθηκε στη σημασία της πρόληψης από μικρή ηλικία, αλλά και στην επανάληψη αυτής της δράσης κάθε χρόνο. Από πλευράς στελεχών του «Χαμόγελου του Παιδιού», ο κοινωνικός λειτουργός κ. Κίμων Αγόρου σημείωσε ότι τα παιδιά τους δέχθηκαν με χαρά και αγκάλιασαν τη δράση, ενώ η κ. Μαριανίκη Δεμίρη, εκπρόσωπος διοικητικής μέριμνας, αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με όλους τους φορείς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είμαστε εδώ, αξιοποιήστε μας».
Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Φαρσάλων κ.κ. Ιωάννης Δημακόπουλος, Θανάσης Γεροβασίλης, Χρυσούλα Φούφα, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ κ. Χρήστος Τσαπραΐλης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Γκατζόγιας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Φαρσάλων κ. Κων/νος Βαρακλιώτης και το μέλος του Συμβουλίου κ. Δημήτρης Πατσιούρας, η κ. Παναγιώτα Μαλλούση, επισκέπτρια Υγείας του Κ.Υ.Φ., εργαζόμενοι του Δήμου Φαρσάλων κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass