«Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ όλων των πλημμυροπαθών»

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΛ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ

Δημοσίευση: 13 Απρ 2024 17:08

Παράσταση διαμαρτυρίας, για τον ΕΝΦΙΑ που καλούνται να πληρώσουν οι πλημμυροπαθείς, πραγματοποίησαν χθες εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας μαζί με τις Επιτροπές Πληγέντων, στα γραφεία της ΔΟΥ Λάρισας στη Φιλιππούπολη με αίτημα την απαλλαγή τους.


«Να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός και η κοροϊδία της κυβέρνησης» τόνισαν και επισήμαναν τα εξής: «Εφτά μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, όχι μόνο δεν υπάρχει ακόμη καμία δέσμευση από την πλευρά της κυβέρνησης, για ουσιαστική λύση στα οξυμένα προβλήματα των πλημμυροπαθών, αλλά ζητάει και τα ρέστα, αναιρώντας στην πράξη ακόμη και τα ελάχιστα που υποσχέθηκαν. Με τα ραβασάκια της ΑΑΔΕ στέλνει τον ΕΝΦΙΑ σε εκατοντάδες πλημμυροπαθείς, όταν πολλοί από αυτούς δεν έχουν επιστρέψει καν στα σπίτια τους. Στέλνει το χαράτσι ακόμη και σε ανθρώπους που κριθήκαν δικαιούχοι της Πρώτης Αρωγής ενώ έχει αφήσει προκαταβολικά απ’ έξω εκατοντάδες άλλους όπως υπόγεια κ.λπ.
Ούτε δεκάρα δεν θέλουν να χαρίσουν από τον κρατικό «κορβανά» που γίνεται με τη φοροαφαίμαξη του λαού, όταν κατά 95% είναι ο σχεδόν αποκλειστικός αιμοδότης των φορολογικών εσόδων αυτού του κράτους. Αυτό λοιπόν το κράτος που περιπαίζει του πληγέντες, αδιαφορώντας για τα αιτήματά τους. Που ταλαιπωρεί απάνθρωπα με απίστευτες γραφειοκρατικές διαδικασίες, χωρίς στην ουσία να τους ενημερώνει για αυτές καθώς στην πολύπαθη περιοχή μας δεν διαθέτει ούτε ένα παράρτημα της περίφημης ΔΑΕΦΚ για να απευθυνθούν, την ίδια στιγμή που ηλεκτρονικά πλειστηριάζει τα σπίτια χιλιάδων λαϊκών οικογενειών.
Αυτό το επιλεκτικά ανίκανο κράτος που μοιράζει ψίχουλα αρωγής μετρώντας τη δυστυχία των ανθρώπων με τους πόντους του νερού στα πλημμυρισμένα σπίτια, δεν χαρίζει ούτε σεντς στα λαϊκά νοικοκυριά όταν μοιράζει πακτωλούς φοροαπαλλαγών και διευκολύνσεων στους εφοπλιστές και στους τραπεζίτες. Αυτές τις προτεραιότητες προστατεύει χαρατσώνοντας άγρια ακόμη και του πλημμυροπαθείς».
Ο πρόεδρος του ΕΚΛ, κ. Γιάννης Σκόκας, σημείωσε μεταξύ άλλων πως «δεν είναι μόνο πως η κυβέρνηση που δεν τηρεί αυτά τα ελάχιστα που υποσχέθηκε, αλλά ο ΕΝΦΙΑ στάλθηκε και σε πλημμυροπαθείς. Το μεγάλο ζήτημα είναι πως χιλιάδες πλημμυροπαθείς πετιούνται εκτός διαδικασίας». Από την πλευρά της η κ. Λίτσα Γούναρη από την Επιτροπή Πληγέντων στην περιοχή του Αγίου Θωμά, τόνισε πως «είναι γελοιότητα και εμπαιγμός όλο αυτό. Είμαστε πλημμυροπαθείς και ακόμα δεν έχουμε μπει στα σπίτια μας. Ακόμα κι αυτοί που μπήκαν είναι με θερμάστρες και αφυγραντήρες. Είναι ξεδιάντροπο να εξαιρούνται τα πράσινα σπίτια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass