Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 18 Απρ 2024 7:00

Μνημόσυνο στο Σαραντόπορο

ΘΑΝΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ

Επιμνημόσυνη δέηση διοργανώνει η 1η Στρατιά αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου και ώρα 11:30, στο μνημείο πλησίον του χωριού Σαραντάπορο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών και απόδοσης φόρου τιμής, για τους: Αντιστράτηγο (ΤΘ) Ιωάννη Τζανιδάκη, Αντιστράτηγο (ΤΘ) Θωμά Αδάμο, Αντιστράτηγο (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα, Αντιστράτηγο (ΑΣ) Κωνσταντίνο Χατζή, που τραυματίστηκαν θανάσιμα κατά την εκτέλεση της αποστολής τους, στο αεροπορικό ατύχημα με ελικόπτερο UH-1H, που συνέβη στις 19 Απριλίου 2017.

 

Εκδήλωση για τους αγνοούμενους στην Κύπρο το 1974
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ- ΣΤΗ ΓΕΧΑ

Εκδήλωση αφιέρωμα στους αγνοούμενους της Κυπριακής τραγωδίας του 1974, Ερωτόκριτο Γαλήνη και Πρόδρομο (Μάκη) Χρυσοστόμου, οργανώνουν η Αντιδημαρχία Παιδείας και Άθλησης, ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Λάρισας, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας και η ΓΕΧΑ Λάρισας.
Η εκδήλωση θα γίνει στη ΓΕΧΑ, (οδός Μανδηλαρά 14), το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 20.00. Θα παραστούν και θα μιλήσουν η σύζυγος του αείμνηστου Ερωτόκριτου Γαλήνη, κ. Μαρία Γαλήνη, ο γιος του κ. Γιώργος Γαλήνης και ο εγγονός του Ανδρέας Θεοδώρου. Θα προβληθεί και σχετική κινηματογραφική ταινία.

 

Επίτιμοι διδάκτορες του Π.Θ. δύο Δανοί νευροχειρουργοί
ΣΤΙΣ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥΣ

Ειδική εκδήλωση διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προς τιμήν του καθηγητή Νευροχειρουργικής του National Hospital of Denmark, Torstein Torjer Ragnar Meling και του καθηγητή Νευροχειρουργικής του Diderot University, Sebastien Froelich, κατά την οποία θα αναγορευθούν Επίτιμοι Διδάκτορες. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», στη Βιόπολη Λάρισας, την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 6.30 το απόγευμα.

 

«Προίκες… 5 πρόσωπα σε 48 πράξεις»
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ

«ΠΡΟΙΚΕΣ… 5 πρόσωπα σε 48 πράξεις» είναι ο τίτλος του βιβλίου της Ιωάννας Γιαννακοπούλου που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 6:30 το απόγευμα, στον Πολιτιστικό Κέντρο του Μεταξοχωρίου Αγιάς (παλιό Παρθεναγωγείο).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Ιωάννα Γιαννακοπούλου, η Άννα Βαρνά, εκπαιδευτικός / bookblogger, η Μαρία Γρηγοριάδου, σύμβουλος στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Σοφία Κύρμπα. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι: Δέσποινα Μπουνίτση, Κατερίνα Βιτσέντζου, Ευαγγελία Μπεϊνά, Αύρα Πανουσοπούλου. Συμμετέχει η Χορωδία Μεταξοχωρίου. Στην κιθάρα ο Νίκος Γρίβας, στο κλαρίνο ο Γιάννης Μπάος. Διοργάνωση: Ακυβέρνητες Πολιτείες.

 

Ακολουθίες Ακάθιστου Υμνου στον αγιο Αχίλλιο
Αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου το βράδυ, θα γίνουν στον Άγιο Αχίλλιο, δύο ακολουθίες του Ακάθιστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Η πρώτη 7.00-9.00 μ.μ. και η δεύτερη 9.15-11.00 μ.μ. για τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και όλους όσους διευκολύνονται τις βραδινές ώρες.


Αιμοδοσία στον Πυργετό

Η Τράπεζα Αίματος Πυργετού, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου ν. Λάρισας, οργανώνει αιμοδοσία την Κυριακή 21 Απριλίου τις ώρες 8:30 π.μ. μέχρι 1.00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Πυργετού (αίθουσα εκκλησίας) στην πλατεία του χωριού, για την ενίσχυση της Τράπεζάς αίματος.

 

Ολομέλεια της ΔΑΚΕ Δασκάλων

Η ΔΑΚΕ Π.Ε. Λάρισας πραγματοποιεί ολομέλεια την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 7μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 39ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (Πλούτωνος 26), για συνδικαλιστική ενημέρωση και συζήτηση ενόψει των εκλογών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας « Κων. Κούμας» που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο 2024.

 

Γενική συνέλευση Συντεχνίας Κρεοπωλών

Την ετήσια γενική τους συνέλευση πραγματοποιούν σήμερα και ώρα 7:00 μ.μ. σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας τα μέλη της Συντεχνίας Κρεοπωλών Π.Ε. Λάρισας
Κατά τη διάρκεια της θα γίνει ενημέρωση από τον Προϊστάμενο της Κτηνιατρικής υπηρεσίας κ Παναγιώτη Τσιαμπαλή για την Πασχαλινή περίοδο και ενημέρωση για την κάρτα εργασίας από τον Γιώργο Ζαχαρούλη και παραλαβή Πασχαλινής Αφίσας για τα καταστήματα.

 

Τιμάται η ημέρα φιλελληνισμού
ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η 19η Απριλίου κάθε έτους καθιερώθηκε ως «Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης». Ο φετινός εορτασμός θα γίνει αύριο Παρασκευή 19 Aπριλίου, και στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων της ημέρας αυτής θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις: Στις 10:00 επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Πόλης και κατάθεση στεφάνων από ανώτατες Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, πολιτικά κόμματα, σύλλογοι καθώς και εκπροσώπους Νομικών Προσώπων και Φορέων που θέλουν να τιμήσουν την εορτή αυτή. Σιγή ενός λεπτού και Εθνικός Ύμνος.

 

Λίστα εκτιμητών γεωπόνων

Από τον Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Λάρισας ανακοινώθηκε ότι στο πλαίσιο επικαιροποίησης της λίστας εκτιμητών και πραγματογνωμόνων του Συλλόγου, καλούνται τα μέλη του, που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στην επικαιροποιημένη λίστα, να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τη γραμματεία του Συλλόγου από τις 10:00 π.μ. – 12:00 μ.μ. το συντομότερο δυνατό.

 

Ανοιχτή συνέλευση «Νέας Αριστεράς»

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ανοιχτή συνέλευση για τον οργανωτικό και πολιτικό σχεδιασμό της «Νέας Αριστεράς» στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές, με εισηγητή τον Νίκο Μπίστη, μέλος του Κεντρικού Πανελλαδικού Συντονιστικού και Εκλογικού Συντονιστικού της Νέας Αριστεράς, οργανώνει για σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου και ώρα 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Μετροπολ» στη Λάρισα (Πλ. Ταχυδρομείου) το Πρ. Συντονιστικό της «Νέας Αριστεράς» Λάρισας.
Στις 12.30 μ.μ. στο ισόγειο του «Μετροπόλ» θα δοθεί συνέντευξη Τύπου.

 

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων

ΣΗΜΕΡΑ

Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου στις 19.00 το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων. Μεταξύ των θεμάτων στην ημερήσια διάταξη είναι τα εξής: Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Λαρισαίων στο Δίκτυο Δήμων για την πολιτική προστασία, την ανθεκτικότητα και την αειφορία με διακριτικό τίτλο «Ελληνικό δίκτυο ανθεκτικών πόλεων» (Έγκριση καταστατικού και ορισμός εκπροσώπων). Έγκριση Νέου Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαρισαίων. Πρόταση ψηφίσματος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ (ΟΣΟΚΕΘΕΑ) με θέμα: «Άμεση απόσυρση σχεδίου Νόμου για την απεξάρτηση. Έγκριση εκμίσθωσης του αναψυκτηρίου με εγκαταστάσεις μίνι γκολφ κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass