Στη Λάρισα σήμερα η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου

* ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΕ ΕΚΣΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Δημοσίευση: 19 Απρ 2024 13:50

Διάλεξη με θέμα «Η θάλασσα και ο Έλληνας. Μία ιστορία δυναμικής σχέσης μέσα στον ιστορικό χρόνο» θα δώσει σήμερα Παρασκευή και ώρα 7:00-9:30 μ.μ. στο Δημοπτικό Ωδείο Λάρισας η ομότιμη καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διακεκριμένη ιστορικός κ. Ευθυμίου Μαρία.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ), το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, το 12ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας και το Δημοτικό Σχολείο Τερψιθέας.
Αποτελεί την κύρια εκδήλωση μεταξύ μιας σειράς δράσεων, τις οποίες υλοποιεί η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Εκπαίδευσης για την Αειφορία: «Τα παιδιά πρεσβευτές του τόπου τους».
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, η μαθητική χορωδία των 18ου και 32ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, υπό τη διεύθυνση της εκπαιδευτικού Μουσικής Αγωγής, κ. Τσακπίνογλου Έφης, και με θέμα «Ατενίζοντας τη θάλασσα», θα ερμηνεύσει τα τραγούδια τα οποία εμπνέονται από την ελληνική ιστορία και παράδοση και αγαπήθηκαν από τον λαό, καθώς εσωκλείεται στους στίχους και στη μουσική τους η βιωματική σχέση του με τη θάλασσα.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει, επίσης, το Λύκειο των Ελληνίδων Λάρισας, το οποίο έχει μακρά προσφορά στη διάσωση και ανάδειξη του πολιτισμού της περιοχής μας και συνολικά της ελληνικής παράδοσης.
Θα παρουσιάσει και θα συντονίσει την εκδήλωση ο δημοσιογράφος κ. Πολύζος Σωτήριος.
Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό και είναι όλοι/-ες προσκεκλημένοι/-ες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass