Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 19 Απρ 2024 8:05

Τιμάται η Ημέρα Φιλελληνισμού

Τιμάται σήμερα Παρασκευή στη Λάρισα η «Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και συγκεκριμένα, στις 10:00 π.μ. θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Πόλης στο Φρούριο και κατάθεση στεφάνων από ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, πολιτικά κόμματα, συλλόγους, καθώς και εκπροσώπους νομικών προσώπων και φορέων που θέλουν να τιμήσουν την εορτή αυτή.

 

Ενημέρωση για το αρπακτικό ΤΥΤΩ

* ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Ενημέρωση για την υλοποίηση του Προγράμματος «Φυσικός έλεγχος - περιορισμός των επιβλαβών τρωκτικών για τη γεωργία μέσω της διαχείρισης αρπακτικών πτηνών» θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 22 Απριλίου και ώρα 19.30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Τυρνάβου. Ο Δήμος απευθύνει κάλεσμα σε αγροτικούς συνεταιρισμούς, καθώς και αγρότες της περιοχής να παρευρεθούν, προκειμένου να ενημερωθούν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

 

Διάθεση θέσεων στη λαϊκή Συκουρίου

* ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  * ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Οι πωλητές λαϊκών αγορών μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους στη λαϊκή αγορά της Δημοτικής Κοινότητας Συκουρίου για τη Μεγάλη Παρασκευή 3-5-2024, από τη Δευτέρα 22 Απριλίου -έως και την Παρασκευή 26 Απριλίου, τις εργάσιμες ώρες στο πρώην Δημοτικό κατάστημα Ε.Π Νέσσωνος στο Συκούριο. Απαραίτητα δικαιολογητικά : Αίτηση, φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας, φωτοαντίγραφο άδειας λαϊκής σε ισχύ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην υπάλληλο του δήμου Τεμπών στη Ε.Π Νέσσωνος, Φουσίκα Αντιγόνη, τηλ.:2495350505.
E-mail: tk-sykoyrioy@dimostempon.gr

 

Ωράριο αποθήκης δεμάτων στο ΚΤΕΛ Λάρισας

* ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Το ωράριο της αποθήκης ασυνόδευτων δεμάτων για τις ημέρες του Πάσχα στο υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Λάρισας είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση της επιχείρησης, έχει ως εξής: 27/4/2024 Σάββατο: ώρα 6.30-14.30, 28/4/2024 Κυριακή: κλειστά, 29/4/2024 Μ. Δευτέρα: ώρα 6.30-21.00, 30/4/2024 Μ. Τρίτη: ώρα 6.30-21.00, 1/5/2024 Μ. Τετάρτη: ώρα 6.30-21.00, 2/5/2024 Μ. Πέμπτη: ώρα 6.30-21.00, 3/5/2024 Μ. Παρασκευή: ώρα 6.30-18.00, 4/5/2024 Μ. Σάββατο: ώρα 6.30-18.00, 5/5/2024 Κυριακή του Πάσχα: κλειστά, 6/5/2024 Δευτέρα του Πάσχα: κλειστά, 7/5/2024 Τρίτη: ώρα 6.30-21.00.

 

Εκδήλωση για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας

ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Το Παράρτημα Θεσσαλίας του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ οργανώνει εκδήλωση με θέμα «Το στοίχημα της ανασυγκρότησης της πλημμυροπαθούς Θεσσαλίας: Πλαίσιο, όροι και χρονοδιάγραμμα», σήμερα Παρασκευή, στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρισας (Παπακυριαζή 44), στις 7.00 μ.μ. Σε σχετική ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο σημειώνει τα εξής: «Επτά σχεδόν μήνες μετά από τις ακραίες πλημμύρες που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στη Θεσσαλία, σε ανθρώπινες, ζωές, κατοικίες, υποδομές, στους εδαφικούς και υδατικούς πόρους, στη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή και στην οικονομία της περιοχής και ακόμη ό,τι αφορά την αποκατάσταση και την ανάκαμψη της περιοχής δεν έχει αποσαφηνισθεί. Η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας βρίσκεται στο επίκεντρο με τη διατύπωση πολλών προτάσεων για τον σκοπό αυτόν από πολλούς φορείς, ομάδες και μεμονωμένους πολίτες».

 

Πρόβλημα ακαρπίας στις αμυγδαλιές

ΖΗΤΑ ΑΥΤΟΨΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Επιστολή στον προϊστάμενο του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Λάρισας απέστειλε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Γάτσας, ζητώντας να προβεί σε αυτοψία για τη διαπίστωση του μεγέθους του προβλήματος στην ακαρπία και καρπόπτωση στην καλλιέργεια της αμυγδαλιάς.
Στην επιστολή του σημειώνει: «Το τελευταίο διάστημα οι καλλιεργητές αμυγδαλιάς του Δήμου μας παρατήρησαν στα διάφορα στάδια της καλλιέργειας έλλειψη ανθοφορίας, ανθόρροια λόγω μη γονιμοποίησης καθώς και έντονη καρπόπτωση.
Πιθανολογούν ότι οφείλεται σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες
(ήπιος χειμώνας, άστατος και κρύος καιρός κατά την περίοδο της ανθοφορίας) με αποτέλεσμα τη μείωση στο σύνολο της αναμενόμενης παραγωγής.
Συναισθανόμενοι την ανησυχία των παραγωγών της περιοχής παρακαλούμε, όπως κλιμάκιο της υπηρεσίας σας προβεί σε αυτοψία για τη διαπίστωση του μεγέθους του προβλήματος και για τις δικές σας σχετικές ενέργειες για αποζημίωση των παραγωγών του Δήμου μας».

 

Ομιλία για αυτοάνοσα νοσήματα

Ο Σύλλογος Γυναικών περιοχής Συκουρίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Τεμπών, της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού και της Δημοτικής Κοινότητας Συκουρίου, οργανώνει ομιλία με τον ιατρό ρευματολόγο κ. Γεώργιο Μητσογιάννη, αύριο Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 7 μ. στη Βιβλιοθήκη Συκουρίου, με θέμα «Αυτοάνοσα νοσήματα και ρευματοειδής αρθρίτιδα».

 

Κλειστός ο Βρεφονηπιακός Αγίας Λαύρας

ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Στο πρόγραμμα λειτουργίας των Παιδικών, Βρεφικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Τυρνάβου έχει ενσωματωθεί ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Αγίας Λαύρας, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του ΥΠΕΣ. Ο Δήμος Τυρνάβου ανακοινώνει πως για τις ημέρες του Πάσχα ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Αγία Λαύρα θα παραμείνει κλειστός από τη Μεγάλη Πέμπτη (2/5/2024) έως και την Κυριακή του Θωμά (12/5/2024). Πληροφορίες στα τηλέφωνα των Παιδικών Σταθμών του Δήμου 2492-350.180, -182.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass