Με σύνεση η αξιοποίηση ΜΜΕ και τεχνολογίας

Ανέφερε ο π. Επιφάνιος Οικονόμου σε εκδήλωση γονέων της Αγιάς

Δημοσίευση: 22 Απρ 2024 13:11

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Εκδήλωση με ομιλητή τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Οικονόμου, στο θέμα «ΜΜΕ και οικογένεια», συνδιοργάνωσαν, το απόγευμα του Σαββάτου 20 Απριλίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Αντωνίων Αγιάς, η Αρχιερατική Περιφέρεια Αγιάς και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου και 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Αγιάς.

Παρουσία αρκετού κόσμου, ο π. Επιφάνιος μίλησε για τη σχέση μεταξύ των ΜΜΕ και της οικογένειας, εστιάζοντας στην ανεξέλεγκτη χρήση αυτών και τις επιπτώσεις της στα παιδιά, όπως η παχυσαρκία, η βία, η κοινωνική απομόνωση και οι αναπτυξιακές διαταραχές. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι η τεχνολογία αποτελεί μεγάλο επίτευγμα του ανθρώπινου νου, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται με φροντίδα και επίγνωση.
Αναφέρθηκε στην υπερβολική χρήση κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών από παιδιά και εφήβους επισημαίνοντας ότι αυτό έχει διάφορες αρνητικές επιπτώσεις. Συνδέεται, είπε, με την αύξηση του σωματικού βάρους και την εμφάνιση παχυσαρκίας λόγω της έλλειψης φυσικής δραστηριότητας ή μπορεί να οδηγήσει σε απομόνωση από το πραγματικό κοινωνικό περιβάλλον και να συντελέσει στην εμφάνιση διαταραχών στην ανάπτυξη των παιδιών, όπως έλλειψη συγκέντρωσης και δυσκολίες στην επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο.
Ακόμη, ο π. Επιφάνιος αναφέρθηκε στον εθισμό μεγάλων και μικρών με την τεχνολογία. Τόνισε ότι η συνεχής χρήση κινητών τηλεφώνων μπορεί να οδηγήσει σε εθισμό και δυσκολία στην αποχώρηση από αυτήν τη συνήθεια, με πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογική και σωματική υγεία. Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι αντί να απορρίπτουμε εντελώς την τεχνολογία, πρέπει να βρούμε την ισορροπία και να εφαρμόσουμε υγιείς συνήθειες χρήσης, ενθαρρύνοντας τη φυσική δραστηριότητα και την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον και τους ανθρώπους γύρω μας. Οι συνδιοργανωτές σύλλογοι ευχαρίστησαν τον π. Επιφάνιο για την αποδοχή της πρόσκλησης να μιλήσει στην εκδήλωση, αλλά και τον αρχιερατικό επίτροπο, πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Μακρή, όπως και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίων Αντωνίων, για τη βοήθειά τους όποτε κι αν τους ζητήθηκε σε δράσεις που κατά καιρούς υλοποιούν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass