Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 23 Απρ 2024 7:05

Περιφερειακή συνδιάσκεψη συνταξιούχων Θεσσαλίας
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Περιφερειακή Συνδιάσκεψη οργανώνει σήμερα στη Λάρισα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων ΠΟΠΣ (πρώην εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Δημοσίου και τα ΝΠΔΔ), με τη συμμετοχή των Συλλόγων των συνταξιούχων των π. Νομών Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας και Τρικάλων (περίπου 150 σύνεδροι).

Η συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί σε συνεδριακό χώρο του κέντρου εκδηλώσεων «Κτήμα Βερσαλλίες», στο 5ο χλμ. της οδού Λάρισας-Αμπελώνα., με ώρα έναρξης στις 10.00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 17.00.
-Πρόγραμμα εργασιών: 10.00 π.μ. έως 14.00.
-Πανηγυρική συνεδρίαση: 14.00 έως 14.30, όπου έχουν κληθεί ως επίσημοι προσκεκλημένοι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας και ο δήμαρχος Λάρισας.
-Γεύμα για όλους τους συνέδρους από 14.30 έως 17.00.
Τα θέματα που θα παρουσιαστούν και θα αναπτυχθούν από τον πρόεδρο της ΠΟΠΣ και τα μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας αφορούν αφενός ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά και θέματα υγείας που αφορούν τους συνταξιούχους, και αφετέρου η ΠΟΠΣ ανοίγει δρόμους επικοινωνίας και συνεργασίας με την ελληνική κοινωνία και παρεμβαίνει σε καίρια θέματα που έχουν άμεσο ενδιαφέρον μαζί με όλους τους πολίτες της χώρας, όπως το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με θέματα των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας, των μεγάλων ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό, τα θέματα του Δημόσιου Εκπαιδευτικού Συστήματος από τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς μέχρι την Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, τα θέματα ασφάλειας και προστασίας των πολιτών που ιδιαίτερα τελευταία η εγκληματικότητα και οι πράξεις βίας καθημερινά επαναλαμβάνονται, τα θέματα συγκοινωνίας και άλλα κοινά και υψηλού ενδιαφέροντος.

 

Ημερίδα για το γεωστρατηγικό περιβάλλον
ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ *ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑHEPA» ΛΑΡΙΣΑΣ

Η ΑHEPA Λάρισας «HJ -26 «PETER BALTIS», το «Strategy International» και το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Οι προκλήσεις για τον Ελληνισμό στο υπάρχον γεωστρατηγικό περιβάλλον», σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, στις 19.30.
Ομιλητές θα είναι οι εξής: αντιστράτηγος ε.α. Δημόκριτος Ζερβάκης, τέως αρχηγός Εθνικής Φρουράς Κυπριακής Δημοκρατίας και επίτιμος διοικητής 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU OHQ και ο δρ. Ιωσήφ Δεμερτζής, διευθυντής έρευνας και ανάλυσης του Strategy International.
O αντιστράτηγος ε.α. Δημόκριτος Ζερβάκης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Strategy International και των ΑHEPA Λάρισας HJ -26 «PETER BALTIS, έχει υπηρετήσει σε κρίσιμες θέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και διαθέτει πολύχρονη εμπειρία σε θέματα στρατηγικής, ασφάλειας και άμυνας. O Δρ. Ιωσήφ Δεμερτζής (ΒΑ MA MSc MRes PhD) είναι διευθυντής έρευνας και ανάλυσης του Strategy International (SI) Ltd. Έχει αναλάβει διάφορες θέσεις σε πολιτικά και στρατιωτικά ακαδημαϊκά ιδρύματα και ασχολείται με την ασφάλεια και τη διασυνοριακή συνεργασία. Ειδικεύεται στη δημιουργία στατιστικών μοντέλων ανάλυσης συμπεριφοράς κρατών ή εταιρειών και της αποτελεσματικότητας των αλλαγών στη στρατηγική πεδίου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας Δήμου Λάρισας-«Λάρισα Πόλη που Μαθαίνει».

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πλημμυροπαθών
 
Η Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης (παλιών και νέων)­ οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου και ώρα 7.30 μ.μ., στην πλατεία των παλιών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης.

 

Τεστ για κορονοϊό στο Μακρυχώρι

Από τον Δήμο Τεμπών ανακοινώθηκε ότι αύριο Τετάρτη, από ώρα 09:00 π.μ. με 12:00 μ., κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο Περιφερειακό Ιατρείο Μακρυχωρίου και θα διενεργεί δωρεάν rapid tests σε όσους/-ες το επιθυμούν.
Οι πολίτες θα εξετάζονται από το ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, δωρεάν, γρήγορα και με ασφάλεια με τα στοιχεία τους (ΑΜΚΑ και τηλέφωνο), και εφόσον είναι θετικοί, θα ενημερώνονται από τον ΕΟΔΥ ώστε να λάβουν τις κατάλληλες προφυλάξεις.

 

Εκλογές αντιπροσώπων
για ΟΛΜΕΤην Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 στο 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Λάρισας από τις 13:30 έως και τις 19:30 θα διεξαχθούν οι εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων για το 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass