Τους έψαχναν για το χρηματοκιβώτιο, τους συνέλαβαν για... ναρκωτικά

* ΟΙ ΔΥΟ ΤΟ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝ, ΕΝΩ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΦΥΛΑΓΕ ΤΣΙΛΙΕΣ * ΕΚΡΥΒΕ ΣΤΗΝ ΞΥΛΟΣΟΜΠΑ 1.670 ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 24 Απρ 2024 14:01

Στη σύλληψη τριών 31χρονων Λαρισαίων για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, συλληφθέντες που φέρονται και ως οι δράστες της κλοπής χρηματοκιβωτίου που σημειώθηκε σε επιχείρηση που εδρεύει στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Όπως καταγγέλθηκε στην ΕΛ.ΑΣ., στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής 14 Απριλίου, δύο δράστες από την ανασφάλιστη είσοδο της διπλανής πολυκατοικίας κατέβηκαν στο υπόγειο της οικοδομής και έτσι προσέγγισαν τη σιδερένια πόρτα της αποθήκης του διπλανού καταστήματος. Πόρτα που παραβίασαν στη συνέχεια με κάποιο μεταλλικό αντικείμενο.  Εκεί εντόπισαν και αφαίρεσαν ένα μεταλλικό χρηματοκιβώτιο διαστάσεων 40 επί 80 εκατοστών, το οποίο ήταν πακτωμένο στον τοίχο της αποθήκης, χρηματοκιβώτιο το οποίο, μεταξύ άλλων, περιείχε περί τις 15.000 ευρώ.
Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας προέκυψε -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- πως οι δύο δράστες κατέβηκαν στο υπόγειο, ενώ ο τρίτος φέρεται ως συνεργός σε ρόλο τσιλιαδόρου. Στο πλαίσιο της έρευνας για την κλοπή έγινε έρευνα στα σπίτια των τριών Λαρισαίων, όπου βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, αδικήματα για τα οποία συνελήφθησαν και χθες το μεσημέρι οδηγήθηκαν ενώπιον του Μονομελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου. Με αφορμή τη σύλληψη των τριών, από την ΕΛ.ΑΣ. σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι «από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής χρηματοκιβωτίου από αποθήκη καταστήματος στη Λάρισα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 3 ημεδαπών ανδρών, κατά περίπτωση, για κλοπή κατά συναυτουργία και ηθική αυτουργία σε αυτή. Επιπλέον, συνελήφθησαν «στα όρια του αυτοφώρου για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών», προσθέτοντας ότι «σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Στον έναν δράστη 1 πακέτο τσιγάρων που περιείχε αποξηραμένη κάνναβη, βάρους 14,2 γραμμαρίων, 1 τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης και το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.815 ευρώ», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην ξυλόσομπα, στο καθιστικό του σπιτιού του, είχε κρυμμένα περισσότερα από 1.600 ευρώ.
«Στον δεύτερο δράστη, 2 νάιλον συσκευασίες περιέχουσες συνολικά 24 δισκία μεθυλαινοδιοξυμεθαμφεταμίνης (MDMA «ecstasy»), το χρηματικό ποσό των 1.826 ευρώ και 1 τσάντα πλάτης και στον τρίτο δράστη 1 νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 0,85 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και 1 ζευγάρι γάντια».
Οι δύο δράστες οδηγήθηκαν ενώπιον του Μονομελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου, όπου ζήτησαν χθες και έλαβαν προθεσμία για αύριο το μεσημέρι και στο μεταξύ αφέθηκαν ελεύθεροι. Αντίθετα, στον τρίτο, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν χάπια «ecstasy», ασκήθηκε εκ νέου δίωξη σε βάρος του για εμπορία ναρκωτικών και για τον λόγο αυτόν κρατείται προκειμένου να απολογηθεί στην ανακρίτρια.
Να διευκρινιστεί, τέλος, πως για την κλοπή του χρηματοκιβωτίου από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας σε βάρος των τριών σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση, για κλοπή κατά συναυτουργία και ηθική αυτουργία σε αυτή.           

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass