Σύντομες ειδήσεις

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Δημοσίευση: 24 Απρ 2024 9:01

Εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία: Ενημέρωση-Διαχείριση-Νομική Προσέγγιση». Η εκδήλωση θα γίνει μεθαύριο Παρασκευή 26 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, με τους εξής ομιλητές:

Σοφία Σάρμα, αστυνόμος Β’, προϊσταμένη Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Α.Τ. Λάρισας, «Ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας». Ευτυχία Μελετοπούλου, αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας, «Ποινική προσέγγιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας - Νομοθετικό πλαίσιο». Άννα Εμ. Πλεύρη, επίκουρη καθηγήτρια Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, εκλ. επίκουρη καθηγήτρια Αστικού Δικονομικού Δικαίου Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., δικηγόρος, «Η ενδοοικογενειακή βία από πλευράς αστικού και αστικού δικονομικού δικαίου: Δικαιώματα και ένδικα βοηθήματα».

 

Ελεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στον Τύρναβο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας αφορούσε, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αστυνομική επιχείρηση στον οικισμό των Ρομά στον Τύρναβο. Ειδικότερα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης: Ελέγχθηκαν 60 άτομα, ελέγχθηκαν 54 οχήματα, προσήχθησαν 8 άτομα, συνελήφθησαν 5 άτομα, εκ των οποίων 3 για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, 1 φυγόποινος (εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Γιαννιτσών με ποινή φυλάκισης 4 μηνών για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας) και 1 για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης), βεβαιώθηκαν 31 τροχονομικές παραβάσεις, ενώ ακινητοποιήθηκε 1 Ι.Χ.Ε. Επισημαίνεται ότι οι αστυνομικές αυτές δράσεις στοχεύουν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας-παραβατικότητας και θα συνεχιστούν» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.

 

Πασχαλινό μπαζάρ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ
Οι χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας, στολισμένες με κορδέλες, λουλούδια, σβούρες, χάντρες και ξύλινα παιχνίδια, είναι έτοιμες για το πασχαλινό bazaar στην πλατεία Ταχυδρομείου.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τις υπέροχες πασχαλινές λαμπάδες δημιούργησαν με αγάπη οι ωφελούμενοι, οι εκπαιδευτές και οι εθελοντές του εργαστηρίου δημιουργικής απασχόλησης του Κέντρου Ημέρας «ΧΑΡΑ Ι».
Θα τις βρείτε στο πασχαλινό παζάρι του Συλλόγου στην πλατεία Ταχυδρομείου, που θα λειτουργήσει από μεθαύριο Παρασκευή 26 Απριλίου έως και τη Μ. Τρίτη 30 Απριλίου. Ωράριο λειτουργίας 10:00 - 22:00.

 

Το ΠΟΚΕΛ προσφέρει βιβλία στο Γυμνάσιο Γόννων
Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Νομού Λάρισας – ΠΟΚΕΛ θα προσφέρει βιβλία στο Γυμνάσιο Γόννων, μετά από πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού Στογιάννη Ευαγγελίας και πρόσκληση από τον διευθυντή Φιλιππόπουλο Δημήτριο και τον Σύλλογο Διδασκόντων για τον εμπλουτισμό της σχολικής βιβλιοθήκης.
Το ΠΟΚΕΛ προσφέρει βιβλία σε σχολικές βιβλιοθήκες και σχολεία, φορείς και συλλόγους, που βρίσκονται σε κεντρικές ή απομακρυσμένες περιοχές του νομού και της χώρας.
Όποιος/-α επιθυμεί να βοηθήσει σ’ αυτήν τη δράση του ΠΟΚΕΛ και να προσφέρει βιβλία, μπορεί να ενημερωθεί από τον γραμματέα στο κινητό: 6983-444.094.

 

Διακοπές νερού στο κέντρο της Λάρισας
Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 14:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στις παρακάτω οδούς:
* Σκαρλάτου Σούτσου (από Αθανασίου Διάκου έως Παλαιστίνης).
* Παπακυριαζή (από Ανθίμου Γαζή έως Σκαρλάτου Σούτσου).


Εκδήλωση για τα αγροτικά στη Δολίχη
Η κομματική οργάνωση βάσης Ολύμπου του ΚΚΕ οργανώνει συζήτηση - σύσκεψη την Παρασκευή 26 Απριλίου και ώρα 8:30 μ.μ., στη Δολίχη, με θέμα τις εξελίξεις στην αγροτική παραγωγή, τις ευρωεκλογές και τις θέσεις του ΚΚΕ. Ομιλητής θα είναι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Μαρούδας Ρίζος.

 

Ανοιχτά τα χρυσοχοεία την Κυριακή των Βαΐων
Με απόφαση της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων Ωρολογοποιών Νομού Λάρισας γίνεται γνωστό ότι την ερχόμενη Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου 2024 τα καταστήματα των μελών του Συλλόγου θα είναι ανοιχτά.

 

Εκλογές Σαμαριναίων στη Λάρισα
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Σαμαρίνας «Μοράβα» οργανώνει γενική συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, μεθαύριο Παρασκευή 26 Απριλίου και ώρα 6 μ.μ., στο γραφείο της Κοινότητας Σαμαρίνας στη Λάρισα, στην οδό Εργατικής Πρωτομαγιάς 14.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass