Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 26 Απρ 2024 7:15

Παζάρι αγάπης για την ενίσχυση απόρων

ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΦ *ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ «#ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ»

Το κοινωνικό δίκτυο «#Κανείς Μόνος» διοργανώνει αύριο Σάββατο 27 Απριλίου ανοιχτή εκδήλωση αλληλεγγύης στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, την 1η Στρατιά, τη Συντεχνία Αρτοποιών και με την ευγενική χορηγία επιχειρήσεων της περιοχής.

Περιλαμβάνει «παζάρι αγάπης», όπως το χαρακτηρίζουν οι οργανωτές, με πασχαλινά δώρα, αρτοποιήματα, αλλά και λουλούδια, με σκοπό να διαθέσει τα έσοδα του παζαριού στα πασχαλινά συσσίτια του Ιερού Ναού Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λάρισας, προκειμένου να σιτιστούν εκατοντάδες άποροι και ανήμποροι συμπολίτες.
Ειδικά φέτος, μετά τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη η περιοχή μας, πολλές οικογένειες βρίσκονται σε μεγάλη δυσκολία και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν ακόμη και στα στοιχειώδη είδη του πασχαλινού τραπεζιού.
Το παζάρι αγάπης θα λειτουργεί από τις 10:00 π.μ. έως τις 20:00.

 

Συνέλευση Συλλόγου αναπήρων πολιτών
*ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΪΟΥ
Ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών θα πραγματοποιήσει την ετήσια τακτική γενική συνέλευση την Τρίτη 28 Μαΐου και ώρα 17:00, στο Β’ ΚΑΠΗ Λάρισας (πλησίον ΔΕΥΑΛ επί της οδού Λαγού και Κραννώνος), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω: Εκλογή προεδρείου γενικής συνέλευσης, έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής του έτους 2023 και έγκριση αυτής.
οικονομικός απολογισμός του έτους 2023 και έγκριση αυτού, διοικητικός απολογισμός του έτους 2023 και έγκριση αυτού, οικονομικός προϋπολογισμός του έτους 2024 και έγκριση αυτού, προγραμματισμός δράσης 2024 και έγκριση αυτού.
Σε περίπτωση μη απαρτίας, η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί μετά από 15 μέρες, δηλαδή την Τρίτη 14 Ιουνίου 2024, στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα με τα ίδια θέματα, ανεξαρτήτως αριθμού προσέλευσης των μελών. Πληροφορίες στο τηλέφωνο του γραφείου: 2410-287.209 και στο κινητό: 6977-463.411.

 

Καλάθι αλληλεγγύης
*ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΗΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Ο Δήμος Ελασσόνας προσφέρει και φέτος το πασχαλινό καλάθι αλληλεγγύης, σε οικογένειες δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, με την ευγενική στήριξη επιχειρήσεων, σωματείων, υπηρεσιών και πολιτών. Αποτελεί μία πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πρόνοιας, που σκοπό έχει να στηρίξει τις οικογένειες που ζουν σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού και λαμβάνουν συχνά υποστήριξη από τις κοινωνικές δομές του Δήμου.
Το καλάθι αλληλεγγύης θα διανεμηθεί στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ελασσόνας σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου και ώρα 09:30 π.μ. – 13:00 στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (παλιές Εργατικές Κατοικίες).
Οι ωφελούμενοι θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά για την ώρα προσέλευσής τους, ώστε η διανομή να γίνει σύμφωνα με τους κανόνες για την αποφυγή συγχρωτισμού και την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας τόσο των ανθρώπων του Κοινωνικού Παντοπωλείου όσο και των ωφελούμενων.
Σε περίπτωση αδυναμίας επικοινωνίας, παρακαλούνται οι ωφελούμενοι να επικοινωνούν με το γραφείο του Κοινωνικού Παντοπωλείου και την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας, κ. Ευφροσύνη Καρκαβανίδου-Σκρέτα, στα τηλέφωνα: 2493-025.440 και 6945-591.722.

 

Τελετή αναγόρευσης καθηγητών
*ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Εκδήλωση αναγόρευσης ως επίτιμων καθηγητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας των κ.κ. Torstein R. Meling, καθηγητή Νευροχειρουργικής του National Hospital of Denmark, Copenhagen, Denmark και του Sebastien Froelich, καθηγητή Νευροχειρουργικής του Diderot University, Paris, France, θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Κτιριακό συγκρότημα τμήματος Ιατρικής, «Βιόπολις», Λάρισα) σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου, στις 18:30.

 

Το νέο Δ.Σ. συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λάρισας
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ και συγχωνευθέντων ταμείων Ν. Λάρισας συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Πρόεδρος: Παπαδούλης Γεώργιος, αντιπρόεδρος: Λίτσα Ευαγγελία, γ. γραμματέας: Βαγενάς Μιχάλης, οργ. γραμματέας: Καφρίτσας Δημήτριος, αν. γραμματέας: Κατσιαρίμπας Ιωάννης, ταμίας: Σβάρνα Φωτεινή, μέλος: Κουμαντζέλης Αθανάσιος, μέλος: Σίμος Άγγελος, μέλος: Τσολάκης Ιωάννης.

 

Στη Λάρισα ο Ιωάννης Ιντζές
*ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗ «ΝΙΚΗ»

Από τη γραμματεία της «Νίκης» στη Λάρισα ανακοινώθηκε πως αύριο Σάββατο, στις 19.00, στο Επιμελητήριο, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος «Νίκη», Ιωάννη Ιντζέ.

 

Αντιφασιστική συγκέντρωση
*ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ  ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΑΤΣΙΓΡΑ
Το Μέτωπο Λαϊκού Αγώνα «Κώστας Βιδάλης» οργανώνει ανοιχτή σύσκεψη στη Λάρισα για διοργάνωση αντιφασιστικής - αντιιμπεριαλιστικής μικροφωνικής συγκέντρωσης, για την 9η Μάη - Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.
Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου, στις 19:30, στο αμφιθέατρο του κτιρίου Κατσίγρα.

 

Ασκηση προσομοίωσης σεισμού
*ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ
Άσκηση προσομοίωσης σεισμού διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων και η Αντιδημαρχία Αστικής Ανθεκτικότητας και Κλιματικής Αλλαγής, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση καταστροφικών φαινομένων, σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου, από τις 11 το πρωί, στο κτίριο του Μύλου του Παππά.

 

Διαβούλευση για την αγροδιατροφή

*ΤΗ Μ. ΤΡΙΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας οργανώνουν ημερίδα διαβούλευσης των δράσεων στήριξης επιχειρηματικότητας και καινοτομίας του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027», με θέμα «Αγροδιατροφή», καθώς και «Βιοεπιστήμες-Φάρμακα-Υγεία», τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου και ώρα 17.00-21.00 στο Πάρκο Καινοτομίας «Joist».
Με μέριμνα του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας συντάχθηκαν από ομάδες ειδικών και εκπροσώπων των επιχειρήσεων επτά κείμενα βάσης, τα οποία είναι διαθέσιμα εν όψει των ημερίδων διαβούλευσης από τον δικτυακό τόπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στον σύνδεσμο https://www. thessaly.gov.gr/enimerosi/anakoinosi/5556.
Η προεγγραφή είναι υποχρεωτική για όλους/-ες τους/τις συμμετέχοντες/-ουσες και γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://forms.gle/jFbfURmEEC5Sh3M18.

 

Αιτήσεις εκπαιδευτών στο μητρώο του ΕΛΓΟ-Δήμητρα

*ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ
Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων από το ΠΑΑ εκπαιδευτικών προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, απευθύνει κάλεσμα στους ενδιαφερόμενους πιστοποιημένους εκπαιδευτές, να υποβάλουν αίτηση ένταξης νέων μελών στο «Μητρώο Εκπαιδευτών του ΕΛΓΟ-Δήμητρα».
Η υποβολή της αίτησης γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων https://mitrooelgo.elgo.gr. Οι αιτήσεις που θα υποβληθούν μέχρι και τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 θα αξιολογηθούν έως τα τέλη του ίδιου μήνα. Επισημαίνεται ότι:
* Η αίτηση - εγγραφή στο Μητρώο Εκπαιδευτών του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ αφορά μόνο εκπαιδευτές που για πρώτη φορά θα υποβάλουν αίτηση εγγραφής στο Μητρώο.
* Η αναζήτηση της «αίτησης – εγγραφής» των υποψηφίων προς ένταξη εκπαιδευτών που υπέβαλαν αίτηση και βρίσκεται σε κατάσταση είτε «Προσωρινής Αποθήκευσης» (υπό υποβολή) είτε σε κατάσταση «Οριστικής Υποβολής», θα γίνεται από το πεδίο «Αναζήτηση».
* Για τους εκπαιδευτές εκείνους που είχαν δημιουργήσει παλαιότερα αίτηση, την οποία, όμως, δεν υπέβαλαν και η οποία βρίσκεται ήδη στην πλατφόρμα σε κατάσταση «Προσωρινής Αποθήκευσης» (υπό υποβολή), μπορούν τώρα να την αναζητήσουν από το πεδίο «Αναζήτηση» και να ολοκληρώσουν την υποβολή αυτής.
* H επιλογή «Είσοδος» αφορά μόνο τους διαπιστευμένους χρήστες, οι οποίοι έχουν ήδη πρόσβαση σε προηγμένες λειτουργίες του συστήματος.
Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 210-839.2028 με την κ. Αθαν. Αυλακιώτη και 210-839.2202 με την κ. Αικ. Μαλλή.

 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο των κυνηγών
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Λάρισας ως εξής: Πρόεδρος Μανώλης Χρήστος, αντιπρόεδρος Τόλιος Νικόλαος, γεν. γραμματέας Γκουτζιούλας Δημήτριος, ταμίας Κρουστάλλης Λάμπρος, κοσμήτορας Νικολούλης Απόστολος και μέλη Σπανός Απόστολος, Βλάχος Σωτήριος, Κωσταβάρας Ευριπίδης και Ζάγκλης Γεώργιος. Στην Ελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι Καλαλής Αθανάσιος, Ζιάκας Αθανάσιος και Ραχοβίτης Λάμπρος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass