«Κενό γράμμα» η απαλλαγή πλημμυροπαθών από δημοτικά τέλη

*ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ *ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΧ. ΚΕΛΛΑΣ

Δημοσίευση: 26 Απρ 2024 13:03

Την τεράστια αναντιστοιχία μεταξύ των συμπολιτών, τα σπίτια των οποίων επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα του περασμένου Σεπτεμβρίου και αυτών που τυγχάνουν δικαιούχοι της ρύθμισης απαλλαγής των δημοτικών τελών, αποδεικνύουν τα στοιχεία του Δήμου Λαρισαίων.

Απόκλιση που μετατρέπει σε «κενό γράμμα» την προσπάθεια στήριξης των συμπολιτών, αφού το πλαίσιο που έθεσε η Πολιτεία διά των αρμόδιων Υπουργείων και όχι ο Δήμος Λαρισαίων άφησε εκτός πλαισίου στήριξης συμπολίτες τα υπόγεια των οποίων για παράδειγμα πλημμύρισαν και δε δικαιούνται απαλλαγής που είχε αποφασίσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, μεταξύ άλλων μέτρων, και υλοποιεί η σημερινή.  
Χθες βράδυ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, κατά τη λογοδοσία της δημοτικής αρχής, όπως ονομάζεται η διαδικασία ερωτήσεων συμβούλων και απαντήσεων αντιδημάρχων, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Αχ. Κέλλας, απαντώντας σε ερώτηση του συμβούλου της αντιπολίτευσης Θαν. Αδαμόπουλου σχετικά με τις «απαλλαγές δημοτικών τελών για τους πλημμυροπαθείς», τόνισε πως από τον περασμένο Δεκέμβριο που έχει ανοίξει η πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων και μέχρι προχθές «έγιναν 165 αιτήσεις, οι οποίες έχουν διεκπεραιωθεί όλες. Από αυτές εγκρίθηκαν 129, οι 21 απορρίφθηκαν και 14 δεν οριστικοποιήθηκαν και βρίσκονται υπό σύνταξη από τον ίδιο τον αιτούντα, ενώ μόλις μία βρίσκεται σε προσωρινή αποδοχή».
Από τις 129 που εγκρίθηκαν, όπως διευκρίνισε ο κ. Κέλλας, αναφερόμενος στην κατανομή τους, «οι 57 αφορούν στη Γιάννουλη, οι 31 στη Νέα Σμύρνη, οι 15 στον Άγιο Θωμά, οι 12 στη Φαλάνη, οι 6 στη Φιλιππούπολη, οι 5 στο ΑΤΑ και οι 3 στο Κουλούρι».
Ο κ. Κέλλας διευκρίνισε, επίσης, ότι η πλατφόρμα του Δήμου παραμένει ανοιχτή, με τον ερωτώντα κ. Αδαμόπουλο να παρατηρεί το έλλειμμα ενημέρωσης των συμπολιτών, καλώντας τη δημοτική αρχή να προχωρήσει σε ενημερωτικές δράσεις.
Την ανάγκη καλύτερης ενημέρωσης των πολιτών, ασκώντας παράλληλα κριτική στη δημοτική αρχή, σημείωσε και ο συντονιστής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημ. Δεληγιάννης, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ Π. Κρίκης, σημειώνοντας τον μικρό αριθμό των αιτήσεων, παρατήρησε την αντίφαση με την έκταση του προβλήματος, λέγοντας ότι μόνο στη Γιάννουλη οι πλημμυροπαθείς ανέρχονται σε 300.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων Αθαν. Μαμάκος απαντώντας στον κ. Δεληγιάννη επέκρινε τη μείζονα αντιπολίτευση για «υποκριτική» στάση, σημειώνοντας ότι ο Δήμος συνεχίζει τις επαφές με κατοίκους πλημμυροπαθών περιοχών, παρατηρώντας, ωστόσο, ότι το πλαίσιο των συγκεκριμένων μέτρων «σαφώς δεν ανακουφίζουν» τους πολίτες.
Στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης, δημοτική αρχή και αντιπολίτευση διαφώνησαν για την απόφαση να κλείσει το ΚΑΠΗ Ελευθερών. Η δημοτική αρχή σημείωσε πως το ΚΑΠΗ στην πραγματικότητα δε λειτουργεί εδώ και χρόνια, ενώ η αντιπολίτευση σημείωσε την ανάγκη ενίσχυσης δράσεων που θα φέρει πολίτες στα ΚΑΠΗ, επικρίνοντας τη δημοτική αρχή και για λογικές «μάνατζερ», ενώ για το ΚΑΠΗ της Νεάπολης αποφασίστηκε να αναζητηθεί νέα στέγη.
Σε ερώτηση της συμβούλου της πλειοψηφίας Ελισσάβετ Παπαδοπούλου για τη συγκρότηση  του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων και τη δέσμευση του αντιδημάρχου Κοιν. Πολιτικής, Παν. Δαλαμπύρα, οι επικεφαλής των παρατάξεων με παρατηρήσεις συμφώνησαν στη συγκρότηση.
Στην ερώτηση της συμβούλου της πλειοψηφίας Ευρυδίκης Γούλα για τη λειτουργία του ΔΩΛ μετά και την κατάργησή του ως ΝΠΔΔ, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμ. Ρετσιάνης τόνισε πως με τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής το ΔΩΛ συνεχίζει απρόσκοπτα τις καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές του δράσεις.
Ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Βασ. Μητροδήμος κατέθεσε ερώτηση για την τοποθέτηση κορινών σε κεντρικές οδούς, με τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας, Ευάγγ. Παπαλέξη, να σημειώνει την απόδοση του μέτρου μετά τη συμμόρφωση της πλειοψηφίας των οδηγών, σημειώνοντας παράλληλα την ανάγκη λήψης και άλλων μέτρων για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού.  
Η λογοδοσία συνεχίστηκε μέχρι αργά με τις ερωτήσεις και άλλων συμβούλων, ενώ νωρίτερα ο κ. Μαμάκος σημείωσε την αντίδραση της ΚΕΔΕ στην πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει τα έσοδα των Δήμων, αυξάνοντας το ποσοστό απόδοσης των προστίμων στο Πράσινο Ταμείο, για να προαναγγείλει, τέλος, την κατάθεση εξωδίκων προς τους παρόχους ενέργειας για την καθυστέρηση στην απόδοση οφειλών τους στον Δήμο Λαρισαίων.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass