Συντονίστηκαν για την αντιμετώπιση σεισμού στη Λάρισα

ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ *ΜΑΜΑΚΟΣ: ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ...

Δημοσίευση: 27 Απρ 2024 14:15

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες άσκηση προσομοίωσης σεισμού στο κτίριο του Μύλου του Παππά, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Λαρισαίων και η Αντιδημαρχία Αστικής Ανθεκτικότητας και Κλιματικής Αλλαγής, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση-βραχεία διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση καταστροφικών φαινομένων.

Στόχος της άσκησης Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τους διοργανωτές ήταν η επαύξηση της διαλειτουργικότητας και συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, στα όρια του θεσμικού τους ρόλου, στην αντιμετώπιση κινδύνων εξαιτίας της εκδήλωσης καταστροφικών φαινομένων. Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, σημειώθηκε σεισμική δόνηση 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο στην περιοχή του Αμπελώνα στον Δήμο Τυρνάβου, η οποία και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην πόλη της Λάρισας, ενώ προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα, τραυματισμοί και εγκλωβισμός επισκεπτών, καθώς και εκδήλωση πυρκαγιάς, στο κτίριο του Μύλου του Παππά, όπου λειτουργούν διάφορες υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων. Στο πλαίσιό της, πραγματοποιήθηκαν: εκκένωση των λειτουργικών χώρων του Μύλου του Παππά, αποκλεισμός των περιμετρικών οδών από την Αστυνομία με τη βοήθεια της Δημοτικής Αστυνομίας, στήσιμο τέντας από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πρασίνου και της Τεχνικής Υπηρεσίας για τη μεταφορά τραυματιών και παροχή πρώτων βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό, επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση της φωτιάς, καθώς και τον απεγκλωβισμό ατόμων, επιχείρηση της ΕΜΑΚ για απεγκλωβισμό σοβαρά τραυματισμένου ατόμου, καθώς και μεταφορά του στο νοσοκομείο από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Συμμετείχαν η Διοίκηση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Λάρισας (ΔΙ.Π.Υ.Ν.) και ο Α’ Πυροσβεστικός Σταθμός, η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), το Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας, το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ). Επίσης συμμετείχαν οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων: Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαρισαίων, Διεύθυνση Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων, Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Λαρισαίων, Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας Δήμου Λαρισαίων, Διεύθυνση Πρασίνου Δήμου Λαρισαίων και Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Λαρισαίων.
Την άσκηση παρακολούθησε μεταξύ άλλων και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος που δήλωσε σχετικά ότι «αυτό που πρέπει να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι η άσκηση, ούτως ώστε να αναδεικνύεται η ετοιμότητα των εμπλεκομένων υπηρεσιών στη διαχείριση τέτοιων δύσκολων καταστάσεων». Ο κ. Μαμάκος εξήρε τις υπηρεσίες για την ετοιμότητα και τον συντονισμό που επέδειξαν και τόνισε ότι «σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν, μπορούν να το κάνουν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» και τόνισε τη σημασία της ετοιμότητας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass