Κάθε πέρυσι και καλύτερα για τα κάρβουνα

*ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΠΤΩΣΗ ΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΝΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ  «ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΣΕΙ ΠΑΪΔΑΚΙΑ Ή ΜΙΣΟ ΑΡΝΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ...» ΔΗΛΩΝΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΑΠΟΘΗΚΗΣ

Δημοσίευση: 30 Απρ 2024 14:41

«Κατά 30% τουλάχιστον μειωμένη σε σχέση με την περσινή ίδια περίοδο εμφανίζεται η κίνηση στην αγορά κάρβουνου, από τους καταναλωτές, για το ψήσιμο του αρνιού του Πάσχα» δηλώνει στην «Ε» ο ιδιοκτήτης καρβουναποθήκης στη Λάρισα κ. Αιμίλιος Γίτσης.

«Κάθε πέρυσι και καλύτερα...» τονίζει χαρακτηριστικά και σημειώνει πως «μειωμένη ήταν η κίνηση πέρυσι συγκριτικά με πρόπερσι και ακόμα πιο μειωμένη είναι φέτος... Ο κόσμος ήδη θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει την προμήθεια κάρβουνου για το ψήσιμο του αρνιού, καθώς είναι ένα από τα πιο βασικά έθιμα που τηρούνται το Πάσχα.
Αντί αυτού, διαπιστώνουμε, τουλάχιστον στις καρβουναποθήκες, ότι η ζήτηση όχι μόνο είναι υποτονική, αλλά έχει αρχίσει να μας ανησυχεί το γεγονός ότι τείνει να είναι υπερβολικά ελάχιστη!
Μπορεί ο Έλληνας να είναι της τελευταίας στιγμής, αλλά μια μεγάλη μερίδα καταναλωτών προχωρούσε τόσο πριν όσο και από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας στην αγορά κάρβουνου».
Επίσης, ο κ. Γίτσης παρατηρεί πως «αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο το ποσοστό των καταναλωτών που αγοράζει μικρή ποσότητα κάρβουνου και συγκεκριμένα περίπου στα πέντε κιλά.
«Αυτό σημαίνει ότι δε θα ψήσει αρνί, αλλά παϊδάκια!» δηλώνει και προσθέσει πως «για το ψήσιμο ενός αρνιού χρειάζονται δεκαπέντε κιλά κάρβουνο».
«Τη μειωμένη κίνηση τη διαπιστώνουν και οι κρεοπώλες, όταν πολλοί πελάτες τους αγοράζουν μισό αρνί για να το ψήσουν στον φούρνο!» υποστηρίζει ο ίδιος, τονίζοντας πως «είμαστε αλυσίδα... Αν δεν αγοράσει ο κόσμος ένα ολόκληρο αρνί από τον κρεοπώλη, σημαίνει ότι δε θα το ψήσει στην ψησταριά, άρα δε θα χρειαστεί κάρβουνα».
Αυτήν την κατάσταση επιβαρύνουν, αναφέρει ο κ. Γίτσης, και τα πολύ συχνά προβλήματα που διαπιστώνονται με τη λειτουργία των POS.
Συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως «συμβαίνει συχνά, όταν οι πελάτες έρχονται να πληρώσουν με κάρτα, να «μπλοκάρει», «κολλάει» το ηλεκτρονικό σύστημα της πληρωμής, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε εμείς εκτεθειμένοι απέναντί τους, καθώς πολλοί πλέον είναι καχύποπτοι και νομίζουν ότι το κάνουμε επίτηδες».
ΤΙΜΕΣ
Όσον αφορά τις τιμές, ο κ. Γίτσης μας είπε ότι «το κάρβουνο κοστίζει από 1,20 έως και 1,80 ευρώ το κιλό. Στην καρβουναποθήκη, που έχουμε ελληνικό κάρβουνο, η τιμή του είναι 1,20 ευρώ το κιλό. Οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέξουν τι αγοράζουν, γατί μπορούν να βρουν φθηνό κάρβουνο σε σούπερ μάρκετ, αλλά αμφιβόλου ποιότητας. Επίσης, θα πρέπει να προσέξουν τις παραπλανητικές ετικέτες. Δηλαδή παρατηρήθηκε να πουλιέται κιβώτιο με κάρβουνα στο οποίο είναι έντονα γραμμένο το νούμερο 10, αλλά με μικρά γράμματα το λίτρα! Δηλαδή ο καταναλωτής μπορεί να ξεγελαστεί ότι αγοράζει δέκα κιλά κάρβουνο, ενώ στην πραγματικότητα είναι 6,5 κιλά κάρβουνα! Συνήθως αυτά τα κάρβουνα είναι από την Ουκρανία!».
Όσον αφορά την τιμή της μπριγκέτας, ο ίδιος αναφέρει πως «τα δέκα κιλά μπριγκέτες πωλούνται από 16 έως και 18 ευρώ».
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass