Εργατική Πρωτομαγιά με δύο συγκεντρώσεις

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ *Θ. ΜΑΜΑΚΟΣ: Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2024 3:30

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα λόγω των κινητοποιήσεων για την Πρωτομαγιά. Μπορεί η αργία της Πρωτομαγιάς να έχει μετατεθεί με υπουργική απόφαση για την Τρίτη 7 Μαΐου 2024 καθώς φέτος συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη, ωστόσο αρκετοί κλάδοι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

«Για τα συνδικάτα, η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι μεταφερόμενης αργίας τονίζει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), που επισημαίνει ότι καθημερινά λαός αντιμετωπίζει τις συνέπειες της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, της εκτίναξης του κόστους διαβίωσης, στέγασης και του ενεργειακού κόστους.
Στη Λάρισα η Εργατική Πρωτομαγιά θα τιμηθεί με δύο απεργιακές συγκεντρώσεις στην πλατεία Νομαρχίας (πλατεία Ρήγα Φεραίου) στις 10 το πρωί και στην Κεντρική πλατεία στις 10.30 το πρωί. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικά το παρών στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη, 1η του Μάη 2024, σε ολόκληρη τη χώρα. Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους για συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς, απευθύνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Λάρισας. Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις απευθύνουν: η ΕΛΜΕ Λάρισας που καλεί τους εκπαιδευτικούς να δώσουν δυναμικά το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου (πρώην Νομαρχίας), μαζί με το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, το παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου που καλεί στο απεργιακό συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στις 10.30 π.μ. στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, ενώ θα συμμετάσχουν και στην κατάθεση στεφάνων που θα προηγηθεί στο μνημείο Τάκη Γαργαλιάνου, η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ στις 10.30 το πρωί στην Κεντρική πλατεία, η Νέα Αριστερά Λάρισας απευθύνει ανοικτό κάλεσμα στα μέλη και στους φίλους του κόμματος για συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου (πρώην Νομαρχίας), η ΠΕΣΕΚ Λάρισας (Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών) στις 10.30 στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, η Πρωτοβουλία για μια Μεταβατική Κομμουνιστική Οργάνωση, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ-κατάθεση στεφάνου στις 10 π.μ. στο μνημείο της Πλατείας Ρήγα Φεραίου (πρώην Νομαρχίας) και στη συνέχεια στην απεργιακή - συγκέντρωση και πορεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στις 10:30 π.μ. στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, η Ταξική Κίνηση για την Eργατική Xειραφέτηση στις 10:30 στην Κεντρική πλατεία, ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου ν. Λάρισας συμμετέχει και στις δύο απεργιακές συγκεντρώσεις, ενώ συμμετέχουν επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών ν. Λάρισας και η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων (ΠΕΜ).
ΜΗΝΥΜΑ Θ. ΜΑΜΑΚΟΥ
«Ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζει διαχρονικά τους αγώνες των εργαζομένων, με πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης. Στέκεται με σεβασμό και κατανόηση στις δίκαιες διεκδικήσεις τους» αναφέρει στο μήνυμά του για την Πρωτομαγιά ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος. Αναλυτικότερα, επισημαίνει: «Οι συλλογικοί αγώνες και τα ηχηρά, διαχρονικά μηνύματα της εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελούν φωτεινό σηματοδότη για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, που συνεχίζουν να διεκδικούν και να μάχονται, για το δικαίωμα στην εργασία, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, για ένα δικαιότερο παρόν και μέλλον. Το δικαίωμα στην εργασία δεν αφορά κάποιους άλλους, αφορά τον καθένα και όλους μας. Είναι αναγκαία συνθήκη δημοκρατίας, προόδου και ανάπτυξης για κάθε σύγχρονη και ευνομούμενη χώρα.
Ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζει διαχρονικά τους αγώνες των εργαζομένων, με πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης. Στέκεται με σεβασμό και κατανόηση στις δίκαιες διεκδικήσεις τους. Ενισχύει τη μέριμνα προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καταβάλλοντας προσπάθειες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και εργασίας τους, ενώ διεκδικεί νέες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας, προσβλέποντας στην καταπολέμηση της ανεργίας και κατ’ επέκταση σε μια βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass