ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΕΛΙΤΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Θρίαμβος κατά των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων»

*Με αφορμή την 6η Πανθεσσαλική Ανταλλαγή Παραδοσιακών Σπόρων

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2015 8:03

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατο 5 Σεπτεμβρίου η 6η Πανθεσσαλική Ανταλλαγή Παραδοσιακών σπόρων στην Ιερά Μονη Τίμιου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς. Μια γιορτή που έχει τις ρίζες της αρκετά χρόνια πίσω και πριν 6 χρόνια μετονομάστηκε σε "Πανθεσσαλική". Μάλιστα η τοπική ομάδα Πελίτι Λάρισας ανακοίνωσε μεταξύ άλλων πως «η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη, που ισοδυναμεί με θρίαμβο κατά των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών. Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην εκδήλωση όπου μοιράστηκαν παραδοσιακοί σπόροι από διάφορες ποικιλίες κηπευτικών. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Πελίτι, καθώς είναι η μοναδική οικοκοινότητα στην Ελλάδα που εδώ και 20 χρόνια διασώζει, διαδίδει και διαθέτει δωρεάν σπόρους από παλιές ποικιλίες λαχανικών. Διαθέτει δε και μια μεγάλη τράπεζα σπόρων, τη στιγμή που οι εθνικές τράπεζες σπόρων είναι υπό διάλυση.

Κύριος ομιλητής της γιορτής ήταν ο καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας. Άκρως ενδιαφέρουσα η ομιλία του, καθώς με τις γνώσεις πάνω στο θέμα των τροφίμων, έδωσε μεγαλύτερη αξία στη γιορτή. Μίλησε για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς στα τρόφιμα, την επίδραση που έχουν στον ανθρώπινο οργανισμό καθώς και για τον τρόπο που προσπαθούν οι πολυεθνικές εταιρίες να πλασάρουν τα προϊόντα τους, αδιαφορώντας για την επίδραση που έχουν στην υγεία των καταναλωτών. «Η Ελλάδα είναι η 2η χώρα παγκοσμίως σε αυτοφυή φαρμακευτικά φυτά" ενημέρωσε τους ακροατές, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχει αξιοποιήσει αυτό το πλεονέκτημα.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής διατίθονταν από παραγωγούς βιολογικά προϊόντα και προϊόντα χειροτεχνίας. Η γιορτή έγινε με τη συμμετοχή και άλλων ομάδων διάδοσης παραδοσιακών σπόρων, από την Τσαριτσάνη, την Ελάσσονα, την Καλλιθέα Ελασσόνας, τους Σπορίτες Κιλλελερ, τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας κ.α.».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass